A Ti gyereketek is hisztizik sokat? Valami jó módszeretek írjátok?
Ha nekiáll újból hisztizni, fogd meg, vidd be a fürdőszobába, vagy bármilyen helységbe,mondd meg neki hogy addig nem jöhet ki míg abba nem hagyja mert nem vagy kiváncsi a műsorra. Majd hajtsd be magad mögött az ajtót.
Egyszer-kétszer biztos megpróbálkozik kijönni utánad sírva, de te minduntalan vidd vissza, mondd meg neki akkor jöhet ki ha abbahagyta.
Nálunk ez bevált. 1-szer sem volt ezután semmiféle hisztéria mert mondtam neki hogy viszem a másik szobába.
Lehet az elején még keservesen fog sírni, de te légy nyugodt, higgadt, ne foglalkozz vele. Egy kis ideig fogja csak magát szórakoztatni, mert hamar megunja hogy nem vevő a műsorra senki.
1. menj ki a szobabol
2. tereld el a figyelmét valami hirtelen erdekes dologgal
3. (ez nalunk mostanaban kezd bejonni) megkerdezem miert sir, felveszem, dajkalom (3 eves lesz)
4. lepd meg. pl en is elkezdtem sirni, erre uvoltve sir, hogy "csak en sirok", erre vagtam egy csodalkozo pofat, es elkezdett rohogni. mondom akkor most merges arcot fogok vagni, es elkezdtem neki grimaszolni. total elfelejtette a sirast
5. befenyegeted, hogy nincs nincs este mese, ha sir. nekem nem jott be, mert akkor este is sirt a meseert, de hatha.. :)
Fiam 24 hónapos és úgy 4 hónapja már hisztizik elég rendesen.
Nálunk büntiszék van,eredetileg úgy gondoltuk,hogy ahány éves,annyi percet ül majd benne.
De a két perc meg se kottyan már neki,ezért felemeltem az "adagot".:D
Így,ha elkezd hisztizni,elég annyit mondanom,hogy 4 perc a büntiszékben,és már állítja is le magát.:D
Akkor van nagyobb gáz,amikor boltban/könyvtárban/ utcán csinálja.Na ,akkor szépen nyugodtan elmondom neki,hogy háromig számolok,és elveszem valamelyik (épp aktuális kedvenc) játékát.Mire a kettőhöz érek,már pattan is fel.:D
Viszont,ami jobban aggaszt,hogy pár napja elkezdett engem csapkodni,ütögetni,és értetlenül állok a dolgok előtt,mert tőlünk ilyet nem láthatott...majd erre is kitalálok valamit.
Mindenkinek fel a fejjel !Egyszer még jókat derülünk ezen az időszakon is .:)
Sajnos ez egy ilyen korszak. Tudom nagyon nehez mi is benne voltunk es vagyunk. Jelenleg 2 eves a kisfiam es most par hete egy picivel jobb. Ennyi idosen meg nem tudjak kezelni az erzeseiket es magukba folytani ha valami nem tetszik. Mi felnottek mar megtanultunk csendben orjongeni (mar aki) de ok meg nem. Nallam az valt be, hogy alltalaban valasztas ele allitottam. Ha lecsapta magat es elkezdett sirni akkor kerdezgettem tolle pl. "maradsz a foldon es sirsz vagy jossz anyaval gyurmazni?", "Jatszodjunk az autokkal vagy inkabb sirsz tovabb?" "maradsz az uton es sirsz vagy inkabb gyujtesz anyaval tobozokat" "maradsz az jardan es sirsz vagy menjunk autokat nezni"...barmi amit szeret es ami jobban erdekelne mint ott maradni es uvolteni. Otthon erdemes kiprobalni mar csak azert is mert ha azt valasztja, hogy ottmarad es uvolt akkor te nyugodtan ulj le gyurmazni, jatszani, epiteni...attol fugg mit mondtal neki. Igy nagyon hamar ra fog jonni, hogy kimarad valami erdekesbol ha a hisztit valasztja a jovoben. Mi most ott tartunk, hogy mar kett-harmat szipog es felpattan mert tudja, hogy en megyek valami erdekeset csinalni o meg hisztizhet. Turelem kell es ne lassa rajtad, hogy feszult vagy.
Egy ido utan rajottem, hogy milyen helyzetekben hisztizik es ezeket probaltam kivedeni meg mielott a hiszti jott volna. Pl. ha nem akartam neki valamit odaadni akkor nem azt mondtam neki, hogy marpedig nem kaphatod meg mert akkor kitort a hiszti. Hanem azt mondtam neki, hogy "a tenyer torekeny de itt van a muanyag tanyerod azzal jatszal", "a taviranyito nem jatek nyomogasd a gombokat a jatek telefonodon".... Ez neha bejott es neha nem de azzal, hogy hirtelen nem azt mondtam, hogy nem adom oda valamivel jobban elfogadta a helyzetet mivel kapott egy masik lehetoseget. A magyarazatokbol fogalmam sincs mennyit ertett meg de tenleg sokszor bevallt. Most mar tudom, hogy erti de 21-22 honapos volt amikor nallunk is kezdodott, akkor meg nem voltam annyira biztos benne igy nem mertem hosszu magyarazatokat zengeni csak egyszeru tomoreket.
Persze minden gyerkocnel mas vallik be. Nem mondom, hogy most nalltok is ez mukodni fog de nallunk eleg jol bevalt. Majd meg kapsz itt jo otleteket. Kitartast nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!