Laza anyukák vagytok?
Ez mind szép és jó, csak ennek meg is lesznek a következményei. Ha nem állítasz fel korlátokat, szabályokat már most, akkor mi lesz később? Elkezd cigizni. Na és? Ma már mindenki cigizik 15 évesen. Igyon, bulizzon ha akar, fiatal ki kell élnie magát. Hagyja ott az iskolát, van elég lóvétok, kitart örökké. A fél város átment rajta 15 évesen? Na és? Legalább tapasztalt. Terhes lesz? Na és? Majd elviszed abortuszra!
Ez lesz, ha akarod, ha nem, mert egy mocskos világban élünk, ha magától nem, akkor majd más beleviszi, és akinek gyerekkorában nem szabtak határokat, annak nem fogod te megmondani tizenévesen, amikor rájön a kamaszodhatnék, hogy márpedig te most itthon maradsz. Szétszórt lesz, mert már napirend nélkül nőtt fel, és ő is pontosan így fogja nevelni a gyerekeit, mert azt hiszi, hogy ez a normális.
Szerintem ez nem teljesen lazaság amit leírtál.Persze nem kell túlaggódni,és túlproblémázni a gyereknevelést,de a mindent ráhagyok, fetrengjen csak a kutya kakában,vagy 10 fokban a hideg homokban nem lazaság inkább felelőtlenség.
Nagyon szigorú napirendünk nekünk sem volt nincs is,délelőtt alszik 11 után,este fél 7-7 között megy fürdeni majd aludni,de ha vendégek vannak,vendégségben vagyunk később aludt délután akkor később megy.Sose sterilizáltam le mindent kb 4 hónapos koráig nagyon odafigyeltem mert nyáron a 40fokban gyorsan romlik mindent,beleposhad a tea a cumisüvegbe,sosem forraltam a szentkirályi vizet,nem hetekig adtam neki új ételt és váltottam ki étkezést, a hozzátáplálásnál sem paráztam,jajj mi lesz ha 2 kanállal több krumplit eszik.Fiam 2 éves lesz április végén keveset volt beteg azóta is,hogy bölcsis,lazának tartom magam de azért nevelem a gyerekem nem hagyok mindent rá.Nyilván ha megkóstolja a homokot vagy nyáron leveszi a szandált a homokban nem probléma.
Ha elolvastátok volna figyelmesen a szöveget,akkor észrevettétek volna,amit az első mondatban írtam le:"Én mondhatni teljesen laza vagyok,mégis jól neveltek a gyerekeim"
Tehát a nemtörődöm jelzőt élből elutasítom.Hetente 2× járunk képességfejlesztő órákra.Ha kérdeznek valamit elmondom nekik.Tehát nem arról van szó,hogy neveletlenek,és hogy hisztiznek,mert tudják,hogy attól még,hogy szabadon vannak fogva,jól neveltnek kell lennie
.Attól még,hogy kúszik-mászik a homokban,az nem azt jelenti,hogy "neveletlen,hisztis kölkeim vannak,akik az utca közepén levágják magukat,és hisztiznek".Nem,nem egyáltalán nem erről van szó.Igen is jól neveltek,igaz,hogy szabadon vannak fogva,de nem fognak elzülleni.Hogy ezt honnan állítom ilyen biztosan? Ne feledkezzünk meg a 15 éves fiamról,akit ugyanígy neveltem,sőt.Abban az időben,még lazábbra volt engedve.És ma?Nem cigizik,nem piál,nem drogozik,segít itthon,játszik a tesóival.És igen,a mai napig el van engedve.Elég csak este 8-9-re hazaérnie,addig kint lehet a normális(!!!) barátaival.Mégsem züllött el,ahogyan én sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!