Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Laza anyukák vagytok?

Laza anyukák vagytok?

Figyelt kérdés
Én mondhatni teljesen laza vagyok,mégis jól neveltek a gyerekeim,3 gyerekünk van,én nem dolgozom,mert a férjemnek jól menő vállalkozása van,amiből jól kijövünk,félre is tudunk rakni,a gyerekeknek is mindenük meg van. Legnagyobb gyerekem 15 éves,fiú.Utána jön a 6 éves kislányom,és a 9 hónapos kisfiam.Nincs kialakult napirendünk,egyik gyereknél se volt.Ha 2 óránként kért enni,akkor kapott,ha 5-6 óránként akkor kap.Múltkor meglepően jó idő volt,volt vagy 20 fok.Van egy anyuka a játszón,aki szörnyen idegesítő.Én ha úgy van simán bevágom a 2 kisebbet a homokozóba.Őszintén szólva leszarom ha koszos,ha földezik,ha egy kicsit megkóstolja a homokot,ha leveszi a cipőjét.Na és,akkor mi van? Ha hazamegyünk egyből bevágom a fürdőbe,és rögtön fürdünk,hiszen még gyerek.Ha földezik,hazamegyünk kitisztítjuk a körmeit,ha megkóstolja a homokot had kóstolja meg,majd rájön,hogy rossz az íze.Ha leveszi a cipőjét koszos lesz a zoknija,na és?Mi van akkor? Kimossuk,van mosógép.De ez az anyuka..Szegény gyereke csak hintázhat.A hintára is lerak egy textilpelenkát,utána meg ha hazamennek szerintem ledomestonozza:D A hinta láncot is úgy foghatja meg,hogy mindegyik kezében babapopsitörlőkendő,és úgy.....Engem meg folyamatosan olt,hogy szegény gyerekeim így,úgy.Hát megjegyzem az ő gyereke folyamat beteg,mert nincs immunrendszere,az enyémek meg egy kezemen meg tudom számolni,hogy összesen hányszor betegek...Szörnyű.Mi a véleményetek erről? Nálatok mi van,ha a gyerek földezik,ha leveszi a játszón a szandiját stbstb.? Lazák vagytok? Mindenkinek megy a zöld kéz!

2013. ápr. 1. 13:42
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
56%

Ez mind szép és jó, csak ennek meg is lesznek a következményei. Ha nem állítasz fel korlátokat, szabályokat már most, akkor mi lesz később? Elkezd cigizni. Na és? Ma már mindenki cigizik 15 évesen. Igyon, bulizzon ha akar, fiatal ki kell élnie magát. Hagyja ott az iskolát, van elég lóvétok, kitart örökké. A fél város átment rajta 15 évesen? Na és? Legalább tapasztalt. Terhes lesz? Na és? Majd elviszed abortuszra!

Ez lesz, ha akarod, ha nem, mert egy mocskos világban élünk, ha magától nem, akkor majd más beleviszi, és akinek gyerekkorában nem szabtak határokat, annak nem fogod te megmondani tizenévesen, amikor rájön a kamaszodhatnék, hogy márpedig te most itthon maradsz. Szétszórt lesz, mert már napirend nélkül nőtt fel, és ő is pontosan így fogja nevelni a gyerekeit, mert azt hiszi, hogy ez a normális.

2013. ápr. 1. 15:16
 32/37 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyerekeid között kicsi korkülönbség lenne, akkor azért Te is ragaszkodnál egy viszonylagos napirendhez, például, hogy délután azonos időben aludjanak, különben kitépnéd a hajad. Jó neked, hogy felétek ilyen kulturált körülmények vannak a játszótéren, ennek én is örülnék, és akkor nem a macskaszaros homokot kellett volna kimosnom a fiam hajából és nem lépett volna bele mezítláb egy üvegszilánkba a pár nappal korábban felújított játszótéren.
2013. ápr. 1. 15:30
 33/37 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ez nem teljesen lazaság amit leírtál.Persze nem kell túlaggódni,és túlproblémázni a gyereknevelést,de a mindent ráhagyok, fetrengjen csak a kutya kakában,vagy 10 fokban a hideg homokban nem lazaság inkább felelőtlenség.

Nagyon szigorú napirendünk nekünk sem volt nincs is,délelőtt alszik 11 után,este fél 7-7 között megy fürdeni majd aludni,de ha vendégek vannak,vendégségben vagyunk később aludt délután akkor később megy.Sose sterilizáltam le mindent kb 4 hónapos koráig nagyon odafigyeltem mert nyáron a 40fokban gyorsan romlik mindent,beleposhad a tea a cumisüvegbe,sosem forraltam a szentkirályi vizet,nem hetekig adtam neki új ételt és váltottam ki étkezést, a hozzátáplálásnál sem paráztam,jajj mi lesz ha 2 kanállal több krumplit eszik.Fiam 2 éves lesz április végén keveset volt beteg azóta is,hogy bölcsis,lazának tartom magam de azért nevelem a gyerekem nem hagyok mindent rá.Nyilván ha megkóstolja a homokot vagy nyáron leveszi a szandált a homokban nem probléma.

2013. ápr. 1. 15:33
 34/37 A kérdező kommentje:

Ha elolvastátok volna figyelmesen a szöveget,akkor észrevettétek volna,amit az első mondatban írtam le:"Én mondhatni teljesen laza vagyok,mégis jól neveltek a gyerekeim"

Tehát a nemtörődöm jelzőt élből elutasítom.Hetente 2× járunk képességfejlesztő órákra.Ha kérdeznek valamit elmondom nekik.Tehát nem arról van szó,hogy neveletlenek,és hogy hisztiznek,mert tudják,hogy attól még,hogy szabadon vannak fogva,jól neveltnek kell lennie

.Attól még,hogy kúszik-mászik a homokban,az nem azt jelenti,hogy "neveletlen,hisztis kölkeim vannak,akik az utca közepén levágják magukat,és hisztiznek".Nem,nem egyáltalán nem erről van szó.Igen is jól neveltek,igaz,hogy szabadon vannak fogva,de nem fognak elzülleni.Hogy ezt honnan állítom ilyen biztosan? Ne feledkezzünk meg a 15 éves fiamról,akit ugyanígy neveltem,sőt.Abban az időben,még lazábbra volt engedve.És ma?Nem cigizik,nem piál,nem drogozik,segít itthon,játszik a tesóival.És igen,a mai napig el van engedve.Elég csak este 8-9-re hazaérnie,addig kint lehet a normális(!!!) barátaival.Mégsem züllött el,ahogyan én sem!

2013. ápr. 1. 18:09
 35/37 anonim ***** válasza:
ez szép és jó,de akkor tessék elfogani,hogy bizony vannak olyan anyukák,akiktől neked feláll a hátadon a szőr,ők is nevelik és biztos van ahol ők is lazák,csak nem úgy mint te.nem vagyunk egyformák,te igy mások úgy.és bizony van az a gyerek akiknek még a nagy szigor se elég,ha őket szabdjára engedi a laza anyuka,na biztos lenne erezd el a hajam.szóval mások vagyunk.de azért mert van aki nem engedi homokot enni a gyerekét,még szereti,és laza lehet.
2013. ápr. 1. 21:10
 36/37 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam,hogy ENGEDEM homokot enni. Azt mondtam,ha megkóstolja,akkor úgy is fogja érezni,hogy nem jó.Tanuljon csak a saját hibáiból.Azóta nem is eszik homokot.
2013. ápr. 1. 22:15
 37/37 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem Téged megszólt valaki, talán nemcsak ez a fertőtlenítős anyuka, és most itt keresel önigazolást.
2013. ápr. 2. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!