Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Laza anyukák vagytok?

Laza anyukák vagytok?

Figyelt kérdés
Én mondhatni teljesen laza vagyok,mégis jól neveltek a gyerekeim,3 gyerekünk van,én nem dolgozom,mert a férjemnek jól menő vállalkozása van,amiből jól kijövünk,félre is tudunk rakni,a gyerekeknek is mindenük meg van. Legnagyobb gyerekem 15 éves,fiú.Utána jön a 6 éves kislányom,és a 9 hónapos kisfiam.Nincs kialakult napirendünk,egyik gyereknél se volt.Ha 2 óránként kért enni,akkor kapott,ha 5-6 óránként akkor kap.Múltkor meglepően jó idő volt,volt vagy 20 fok.Van egy anyuka a játszón,aki szörnyen idegesítő.Én ha úgy van simán bevágom a 2 kisebbet a homokozóba.Őszintén szólva leszarom ha koszos,ha földezik,ha egy kicsit megkóstolja a homokot,ha leveszi a cipőjét.Na és,akkor mi van? Ha hazamegyünk egyből bevágom a fürdőbe,és rögtön fürdünk,hiszen még gyerek.Ha földezik,hazamegyünk kitisztítjuk a körmeit,ha megkóstolja a homokot had kóstolja meg,majd rájön,hogy rossz az íze.Ha leveszi a cipőjét koszos lesz a zoknija,na és?Mi van akkor? Kimossuk,van mosógép.De ez az anyuka..Szegény gyereke csak hintázhat.A hintára is lerak egy textilpelenkát,utána meg ha hazamennek szerintem ledomestonozza:D A hinta láncot is úgy foghatja meg,hogy mindegyik kezében babapopsitörlőkendő,és úgy.....Engem meg folyamatosan olt,hogy szegény gyerekeim így,úgy.Hát megjegyzem az ő gyereke folyamat beteg,mert nincs immunrendszere,az enyémek meg egy kezemen meg tudom számolni,hogy összesen hányszor betegek...Szörnyű.Mi a véleményetek erről? Nálatok mi van,ha a gyerek földezik,ha leveszi a játszón a szandiját stbstb.? Lazák vagytok? Mindenkinek megy a zöld kéz!

2013. ápr. 1. 13:42
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
67%
Bocsass meg, jatszoterrol volt szo, nem volt kiemelve, hogy zart teruleten van, vagy sem. :)
2013. ápr. 1. 14:05
 12/37 anonim ***** válasza:
97%

Akkor ezek szerint én nem vagyok laza anyuka. Nem ehetnek homokot és nem is mászkálhatnak mezítláb, amikor még nincs elég meleg hozzá. Napirend nagyjából van, inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak fix pontok.

5 év alatt született négy gyerekem, meg is bolondulnék, ha nem így lenne.

2013. ápr. 1. 14:06
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszból mondtam.

Csak józanul végiggondolva, az szerintem is felelőtlen, aki nem elkerített játszótéren hagyja a gyerekét mindent megkóstolni (ahol cigicsikkek, szemét van, be tudnak menni a kutyák és hasonlók). Az már nem laza, hanem idióta- szerintem. De olyan helyen, ahol körbe kerítés van, nem jut be állat, ott nyugodtan kóstolja meg.

Én gyerekként még gilisztát is ettem, és itt vagyok. :)

2013. ápr. 1. 14:08
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

8 as vagyok leHAGYTAM azt hogy a 4 és 6 éveseim is mióta csak 2 lábon sétálnak felszedik a botot, a termést, a csigát a követ stb. Ezért is nemegyszer kaptam már miszerint miért engedem hogy felvegye lehet hogy lepisilte egy kutya vagy bármi...

A legnagyobbam egy kezemen meg tudom számolni hányszor beteg egy ovis évben és persze mindig ovis járványok idején még véletlen sincs összefüggésben a játszótéri bot szedegetéssel a betegség.

2013. ápr. 1. 14:10
 15/37 A kérdező kommentje:

Hülye én sem vagyok! Egy lepusztult játszótérre azért nem vinném a gyerekeimet,de itt nálunk be van kerítve,gumitalaj van,jól vannak a játékok elrendezve,5 naponta van ellenőrzés,amikor is szemetet szednek,és a többi.Kerítés van,amit a kutya,macska nem tud átugrani,átmászni alatta,tehát a kutyakaki,macskakaki élből kizárva...

De egy ilyen jól tisztított játszótéren miért ne mehetne arra,amerre lát?

2013. ápr. 1. 14:14
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Én egy laza anya vagyok az itteni egy gyermekes anyukhoz képest. Többnyire azok az anyukák, akiknek egy gyerekük van tudnak állandóan a gyerek sarkában lenni és minden mozdulatukat kontrollálni. Ha attól félnék, hogy jajj, mi lesz ha a gyerek véletlenül a szájába veszi a homokot, vagy véletlenül beleszórják a szemébe, akkor ki sem lehetne mozdulnunk. Többnyire két-három gyerekkel megyek a játszira. Ha éppen a nagyokra pillantok és a kicsi betol a szájába egy lapát homokot, nem dől össze a világ. Akkor sem, ha valamelyik gyerek még nem ismeri a szabályokat, vagy tavaly óta elfelejtette és a játék hevében meglóbálja a homokos cuccot és az a szemébe megy valakinek. Persze nem öröm az ilyesmi, de ez is benne van a pakliban. Nem lehet búra alatt tartani a lurkókat. Melegben nálam aranyszabály a mezítláb, mert nagyon jót tesz a talp izomzatának a homokos talaj. A zokni meg fölösleges. A telken szoktunk saraskodni, sőt egész pakolást is szoktunk csinálni nyaranta. Hát még amikor a Dunánál nyaralunk. Na ott aztán van sárfürdő bőven. Már pici koruktól bele engedem őket a Duna vizébe és kismamaként is jókat úsztam benne. Soha, semmit nem kaptak el. Egyedül akkoriban betegeskedünk, ha nem tudunk eleget kint lenni a levegőn. Mert túl hűvös, nyálas idő van. Ja és nyáron büszke voltam az én mezítlábas másfél éves csemetémre, aki profin mászókázott és csúszdázott. Ő volt a legkisebb mászókás homokozós kis vérprofi.
2013. ápr. 1. 14:14
 17/37 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon jó, hogy te ilyen laza vagy, de azzal sincs baj, aki azért nem érez késztetést, hogy a 9 hónaposa nyugodtan kóstolgassa a homokot.

Engem is kibeszélnél. Nyilván nem tudom és nem is akarom steril környezetbe nevelni, de nem igazán homokozik játszón a most 2,5 éves kislányunk. Nem csak én nem örülök neki, hanem az amúgy roppant laza apuka is azt mondja, hogy ne. És attól függetlenül, hogy nem evett még homokot a lányom, nagyon jó immunrendszere van.

Ha olyan idő lenne, hogy le akarná venni a cípőt, valószínű hagynám, bár nem hiszem, hogy zokniba kéne szaladgálnia a játszón. A hinta láncot még nem töröltem át, de ha valaki úgy nyugodtabb, tegye.

Attól, mert te ilyen vagy, nem kéne leszólni a másikat és nem biztos, hogy az a jó, ahogy te csinálod.

2013. ápr. 1. 14:15
 18/37 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, szerintem 2 végletet írtál, azért közötte is van ám élet...

Eddig lazanyának tartottam magam, de ezek szerint maga vagyok a vaskalapos szigor, mert az étkezések és a fürdés-lefekvés nagyjából ugyanakkor vannak, ill. utcán sosem hagytam mászni a gyerekeimet, pont a mindenféle ürülék és testváladék miatt. Nem engedem homokot enni és 20 fokban mezítlábazni őket.

Amúgy nem értem, hogy jön a kérdéshez az anyagi helyzetetek orrunk alá dörzsölése, ezt kifejthetnéd még :)

2013. ápr. 1. 14:19
 19/37 anonim ***** válasza:
90%

18-as vagyok.

Van napirend is. Nem percre pontos természetesen, de van. Nem hiszem, hogy ettől lesz laza vagy nem laza az anya. Nem csak az én életemet könnyíti meg, hanem a lányomnak is kiszámítható lesz a nap. Tudja, mikor alszik, fürdik, stb.

2013. ápr. 1. 14:25
 20/37 anonim ***** válasza:
95%

Ezt mondjuk én sem értettem, mi köze az anyagi helyzetnek az egész témához:)

Amúgy meg ő feltett egy kérdést, de a másik oldal is lefelelőtlenezett pl. többek között engem is hogy hát mi minden lehet elkapni és hú meg jaj...

Szóval maradjunk abban hogy mindkét oldalról megy az adok kapok, ez nem attól függ mit enged meg "egyik oldal" meg a "másik oldal" hanem attól hogy vágyunk e mást pellengérre állítani, jól kibeszélni vagy nem.

Engem pl. pont ezért beszéltek ki hogy minek 3 gyerek ha nem tudok mind3-nak a s.ggében lenni csúnyán mondva...hát én meg ha csak 2 lenne akkor SE állnék állandóan ugrásra készen mögöttük..

2013. ápr. 1. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!