Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Laza anyukák vagytok?

Laza anyukák vagytok?

Figyelt kérdés
Én mondhatni teljesen laza vagyok,mégis jól neveltek a gyerekeim,3 gyerekünk van,én nem dolgozom,mert a férjemnek jól menő vállalkozása van,amiből jól kijövünk,félre is tudunk rakni,a gyerekeknek is mindenük meg van. Legnagyobb gyerekem 15 éves,fiú.Utána jön a 6 éves kislányom,és a 9 hónapos kisfiam.Nincs kialakult napirendünk,egyik gyereknél se volt.Ha 2 óránként kért enni,akkor kapott,ha 5-6 óránként akkor kap.Múltkor meglepően jó idő volt,volt vagy 20 fok.Van egy anyuka a játszón,aki szörnyen idegesítő.Én ha úgy van simán bevágom a 2 kisebbet a homokozóba.Őszintén szólva leszarom ha koszos,ha földezik,ha egy kicsit megkóstolja a homokot,ha leveszi a cipőjét.Na és,akkor mi van? Ha hazamegyünk egyből bevágom a fürdőbe,és rögtön fürdünk,hiszen még gyerek.Ha földezik,hazamegyünk kitisztítjuk a körmeit,ha megkóstolja a homokot had kóstolja meg,majd rájön,hogy rossz az íze.Ha leveszi a cipőjét koszos lesz a zoknija,na és?Mi van akkor? Kimossuk,van mosógép.De ez az anyuka..Szegény gyereke csak hintázhat.A hintára is lerak egy textilpelenkát,utána meg ha hazamennek szerintem ledomestonozza:D A hinta láncot is úgy foghatja meg,hogy mindegyik kezében babapopsitörlőkendő,és úgy.....Engem meg folyamatosan olt,hogy szegény gyerekeim így,úgy.Hát megjegyzem az ő gyereke folyamat beteg,mert nincs immunrendszere,az enyémek meg egy kezemen meg tudom számolni,hogy összesen hányszor betegek...Szörnyű.Mi a véleményetek erről? Nálatok mi van,ha a gyerek földezik,ha leveszi a játszón a szandiját stbstb.? Lazák vagytok? Mindenkinek megy a zöld kéz!

2013. ápr. 1. 13:42
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Nem leszóltam,csak elmondtam a véleményemet,és kikértem az övét.Engem is így neveltek,és ezt láttam,így ezt is tartom jónak.Most az hiszitek,hogy egy lepukkant putriban lakunk,és koszos,mocskos "kölköket" nevelünk,pedig nagyon nem így van!

Szép,felújított,kertes házban lakunk,ami jól ápolt,és a gyerekeknek a saját(!!!) kertünkbe is van felállítva fahinta,és kishomokozó.De istenem,a saját kertünkbe persze hogy engedem had csináljon amit akar,hiszen a saját kertünk,tudom,hogy mi van benne,és hol.De ugyanúgy kiviszem a jól ápolt(nem a lepusztultra)játszótérre,ahol ugyanúgy kúszhat,mászhat,hiszen nem koszos.És a gyerekeim is jól ápoltak,kivéve ha a kérdésben leírtak bekövetkeznek ,amit be is vallok,hogy nem bánok,mert a gyerekeim attól GYEREKEK,hogy nem felnőttesen viselkednek,hiszen én semkószok mások a homokozóban.

2013. ápr. 1. 14:26
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

én ilyen téren inkább laza vagyok. a tisztán tartott játszótéren azt csinál a gyerekem amit akar :)

homokot 2 éve evett rendszeresen, mondjuk inkább az itthoni homokozóból (unokatesóval fagyikat gyártottak, majd tömték befelé). persze azért elmondtuk, hogy ne csinálják, de csak csinálták. egy jó kis fosás lett belőle, jól kipucolta a homok a gyomrukat, azóta leszoktak róla :D

nem törölgetem a kezét, mondjuk már nem is kisbaba, hogy a szájába vegye.

viszont amitől én agygörcsöt kapok az az mikor a hű de laza anya bevágja a homokozóba a gyerekeit és a játszótér másik végébe leül beszélgetni vagy kimegy bagózni! a többiek meg figyeljenek a gyerekére...

nekem elegem van az ilyen anyákból, nálunk ez rendszeres. ősszel egy totyogót kaptam el a hinta előtt, de nem jöttem rá, hogy ki az anyja, így beültettem a homokozóba, csak kisebb kárt tehet magában. a másik meg most volt nemrég, van az a rugós hinta, arról esett le a 2 év körüli gyereke, ordított a kicsi, nagyon megütötte magát, anyuka meg kintről üvöltött vissza, hogy fogja be a pofáját mert most cigizik. áhhh, akkor inkább legyen karót nyelt mint ilyen hű de végletekig laza :)

2013. ápr. 1. 14:26
 23/37 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is volt szerencsem laza anyuhoz.... A kissrac epp szobatisztasag gyakorlos fazisban lehetett. Fogta magat, letolta a gatyat, es odavizelt a homokozoba, fel meterre a gyerektol. Szoltam anyukanak, hogy a draga kisfia mosdonak nezte a homokozot. "Jaj, hat nem lesz attol semmi baj" Osszeszedtem papirral a pisis homokot es kiraktam a kukaba. Kicsit kesobb a kolok megint pisilni keszult, felkaptam es odaraktam az anyja ee. Kicsit pisis lett a laba. Nem jottek tobbet a jatszoterre....

nem egyedi eset, tobbszor is volt szerencsem ilyenhez, vagy fa mellett pisiloshoz, kakiloshoz, na persze ott is hagyja, mert az ugy jo.

Elkeritett jatszoteren is....

2013. ápr. 1. 14:33
 24/37 A kérdező kommentje:
Ezt én sem tartom jónak.Én nem cigizek,és főleg nem hagyom ott a gyerekem egyedül a játszón.Viszont igen is leülök a homokozó szélén a többi anyukával,HA a gyerekek is a homokozóban vannak.Pl. Bemegy a nagyobb a homokozóba,leveszi a cipőjét(amúgy egy szóval sem mondtam,hogy mezítláb volt,zokniban volt a gyerek) beleül a homokba,és kúszik mászik.Akkor berakom a kisebbet is,leveszem a cipőjét(a kicsin is zokni van!!),és had kússzon amerre lát.Akkor beülök a homokozószélére a többi anyukával és tárgyalunk csak úgy a semmiről.Ennyi.
 25/37 anonim ***** válasza:
67%
kicsit fura nekem ez a kérdés.először kérdezel a lazaságról,aztán,bőven ecseteled milyen jó az anyagi helyzetetek,(ez ide való,kérdéshez illő)aztán a lazaságot abból meríted ki kinek mennyi homokot eszik a gyereke,ki mennyire háklis a koszos ruhákra,és az sem jó ha valaki 12- és 1 közt fekteti le a gyerekét mert az már nem laza.azért mert valaki ezt vagy azt nem enged meg a gyerekének,még lehet laza másban,ez összetett és teljesen embertől családtól,mentalitástól függ.nem tudni kinek mennyire beteges a gyereke,ki mennyire óvja.védi,én erre inkább ovó és védőt mondanék,mintsem azt hogy ő nem laza.gondolom nálatok szabad a falra firkálni bárhol,gyurmázni a terítőn,festeni a szőnyegen,stb.na laza vagy még?
 26/37 A kérdező kommentje:
A falra rajzolni nem lehet,de amikor újratapétáztunk,akkor lehetett rajzolni rá,mert úgy is le lesz tépve. Gyurmázni a terítőn miért ne lehetne? Kimosom.Ha nem jön ki,akkor ennyi volt az élete,kidobom a kukába,és felteszek egy másikat.Lehet a szőnyegen festeni lapra,ha leteszek előtte 3-4 újságpapírt,bár inkább azt díjazom,ha a parkettán festenek lapra,alatta szintén 3-4 újságpapír.Ebben mi rossz van?
2013. ápr. 1. 14:41
 27/37 anonim ***** válasza:
81%

Egyre kuszább ez az egész, de közben eszembe jutott valami.

Ismerős anyuka elég laza, konkrétan az 5 és 3 éves gyerekei egyedül bicikliznek az utcán (új építésű lakópark, lakó-pihenő övezet), amíg anyuka gazol a kertben. A múltkor az utca végéről szedtük fel a kicsit, aki cipő nélkül volt kint, a szülők észre sem vették, hogy nincs otthon. Pedig 2x2 diplomás, 1 millát kereső párról van szó, akiknek 30 felett, 5 év lombik után jött csak össze az első gyerek...

Ők hagyták simán kúszni-mászni mindenhol a gyerekeket, havonta vettek új ruhákat és cipőket, a gyerekek simán sarazhatnak és homokot ehetnek, mégis állandóan betegek.

A gyerekeim ez utóbbi ellentétei, mármint nem tettem le őket soha utcán és homokot sem ehetnek, mégis alig betegek, ezen a télen össz. 2x voltak, azt is pontosan tudom, hogy miért lettek.

Szóval elég nagy korlátoltságra vall ilyen párhuzamokat vonni, ráadásul még mindig nem tudjuk, hogy mi köze a jó anyagi helyzeteteknek ahhoz, hogy mennyire cool vagy :)

2013. ápr. 1. 14:44
 28/37 anonim ***** válasza:
67%
Na igen, a felelossegteljes gondolkodas es a lazasag megy egyutt, a butasag meg a lazasag az nem nagyon....
2013. ápr. 1. 14:46
 29/37 A kérdező kommentje:
Kérlek hagyjuk a gúnyolódásokat.Az anyagi helyzetünknek mindössze annyi köze van ehhez,hogy tudjátok,hogy nem azért nevelem így a gyerekeimet,mert nem telik rá,hanem azért,mert igen,és nem vagyunk putrisok.Azért nevelem így őket,mert engem is így neveltek,én ezt láttam,szerintem ez a jó nevelési mód,de ismétlem csak azért,mert ez így láttam,így lettem nevelve.Ennyi.Csak ennyi köze van az anyagi helyzetünknek a gyerekneveléshez.
2013. ápr. 1. 14:48
 30/37 anonim ***** válasza:
95%
26-os vagyok,nekem ez nem lazaságnak tűnik,hanem nemtörődömségnek,én úgy érzem könnyebb neked mindent rájuk hagyni,mint bármit is tanítani nevelni nekik,esetleg elmagyarázni.pedig nem biztos,hogy amit te így most jónak látsz az a jó is.nem biztos,hogy velük is jót teszel.mert bizony a határokat minden gyereknek meg kell tanulnia,hisz az életben sokat kell alkalmazkodni,és ha te azt neveld beléjük,hogy mindent szabad,azzal inkább elkényeztetetted őket,és nehezebb dolguk lesz kint az életben.én laza anyuka vagyok,de a 4 éves fiam tudja hol lehet festeni mert én nem tudok minden hónapban új szőnyeget és terítőket csak úgy kidobálni,és még sorolhatnám,szerintem te inkább kényelmes mint laza vagy.
2013. ápr. 1. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!