Laza anyukák vagytok?
"Őszintén szólva leszarom ha koszos,ha földezik,ha egy kicsit megkóstolja a homokot,ha leveszi a cipőjét.'
Erett gondolkodas es szabatosan megfogalmazott mondat...
Jatszoterre olyan ruhaban megyunk, ami nem baj ha koszos lesz. A homokot nem kostoljuk, mert lehet madar/macska/kutya urulek benne, nem hianyzik a fertozes. A cipot nem vesszuk le, ha zokni van a laban. ha nincs zokni, akkor nyilvan leveheti. De nem 20 fokban, 9 honaposan....
A napirendet leszámítva én is nagyon laza vagyok (2 gyerekem van, 4 éves és 19 hónapos)
Azt sem én alakítottam, hozzájuk igazítottam, de az elején nem volt, kb 8-9 hónapos korukig ettek amikor kértek stb. Ebben is főleg az evés ami "időhöz kötött"
Amikor mászni kezdtek, beraktam a homokozóba őket, homokot is ettek, földet is túrtak. Ilyenekn sosem paráztam.
Nálunk van napirend mivel 2-2 év van a 3 gyerekem között tehát az ahogy esik úgy puffan életmóddal rövid időn belül megőrültem volna. Nekem sincs segítségem, én is itthon vagyok velük. A férjem viszonylag jól keres nincsenek filléres gondjaink hálistennek de cserébe nagyon sokat dolgozik (sajnos).
Úgyhogy így hogy kicsi mindegyik, muszáj tartani magunkat napirendhez, nem percre pontosan azért de nagyjából ugyanúgy telnek a napjaink és vannak fix időpontok.
Játszótér téma: én is lazább vagyok ebben mint más anyukák azt már észrevettem. Én is hagyom hogy megkóstolja a homokot hogy belenyúljon a földbe hogy pocsolyázzanak persze nem 10 fokban meg nem akkor ha messze vagyunk otthonról hülye én se vagyok:)
De nekem rendszeresen szóltak szülők megrökönyödve hogy : Láttam e hogy pistika megfogta az ezt meg azt aztán a szájába nyúlt...mondom igen láttam, meg hogy jaaaj megette a homokot és akkor mi van egyszer kétszer előfordul nyilván elhozom onnan nem hagyom hogy továbbra is 2 pofára tömje.
De egyébként akinek 1 gyereke van az van ennyire a sarkában én úgy veszem észre nagy többségében.
Nyilván vannak kivételek nem azt mondom hogy nem.
Barátnőm ugyanolyan tisztaságmániás ahogy az az anyuka akit írsz ugyanez van hogy popsitörlővel meg kézfertőtlenítővel jönnek a játszótérre, a hinta kapaszkodót, a csúszda kapaszkodót mindent törölget le.
Betegség terén semmi különbség a gyerekeink között.
Szandi téma igen nyáron nyugodtan leveheti nem lesz abból semmi, tavasszal még azért ne vegye le.
Nos, egyszer volt komolyabban beteg, akkor szalmonellat szedett ossze 2 evesen. Addig semmi baja nem volt. Azota is max megfazas. Az unokatestverem gyereke ellenben osszeszedett egy jo kis fertozest a jatszoteri kutyaxartol, meg jo hogy idoben orvoshoz vittek.
De tolem azt csinalsz a gyerekeddel, amit akarsz.
Tessek, itt egy cikk, hogy milyen jo hely a jatszoter a tul laza anyukaknak:
Utolsó, nem akarnék vitázni, demégis.
Azért gondolkodjunk már. Egy koszos, kerítés nélküli játszótéren nyilván nem rakjuk le a gyerekünket a homokozóba. Eleve, nem is viszem ilyen helyre. (szerintem)
Ahova mi járunk, ott pl körben, és felül is kerítés van, így nem tud semmilyen állat bemászni... Hetente mennek rendbe tenni, söpörnek összeszedik az összes szemetet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!