Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumimániás, lassan 3,5 éves...

Cumimániás, lassan 3,5 éves gyerektől hogy vennéd el a cumit?

Figyelt kérdés

Nem szeretném drasztikusan, egyik napról a másikra elvenni tőle. Ovis már, oviban nincs nála alvásnál se s cumi, de ahogy elmegyünk érte azonnal rohan a szekrényébe, és veszi elő a cumit.

Éjjel azzal alszik, felkel ha kiesik a szájából, ha fáradt egyből keresi. Olyan gyakorlatilag nincs hogy elfelejtkezik róla hogy lenne a világon cumi.

Tudom hogy ciki már h cumizik, de nincs szívem elvenni tőle. Tudom nagyon sokáig keresné. Van alvós állatkája is.

2013. márc. 31. 21:24
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
nekünk is van alvás állatkánk, de ez is szinte egész nap a kezében van, ritkán teszi le. Nekem több darab van belőle (pampers viziló) így tudom cserélgetni. már tudja hogy 2 van (szerinte :D) azért hogy mindig tiszta legyen. Nem zavarja ha új szaga van, sőt néha ő mondja hogy anya, már piszkos, mosd ki :-)
2013. ápr. 1. 19:46
 22/22 anonim ***** válasza:

Várd meg a megfelelő pillanatot míg hajlandó megválni tőle.

Igaz a lányom csak alváshoz cumizott, de nagyon ragaszkodott hozzá. Néha felhoztam témának, hogy már elég idős a cumihoz (majdnem 4 volt), meg már lukas is és hasonlók. Együtt néztük ahogy elhasználódik, de egyszerűen kellett neki így is. Újat már nem akartam venni.

Aztán jött egy helyzet, amikor láttam, hogy hajlandó lenne megválni tőle. Egy-két napig beszéltünk a dologról, majd reggel mondta, hogy büdös lett a cumi, kidobhatom és neki ez már nem fog kelleni. (Előző este még nem érezte büdösnek.:))

Mivel a lányom nem alszik ott az oviban, de nagyon szeretne és néha elszontyolodik, hogy kimarad a buliból, így beígértem neki egy ottalvást. Ehhez persze az kellett, hogy megváljon a cumitól, mert a csoportban senki sem cumizik. Pár napig mérlegelte a dolgot, majd kidobta a cumit és ottaludhatott az oviban. Igaz nem aludt el, de a cumi azóta sincs, és nagyon büszke magára, hogy már nem kell neki.

Szerintem nálatok is lesz valami, amivel lekenyerezhető, csak figyelni kell. Lehet, hogy számodra valami bagatell dolog, ami először fel sem tűnne, de neki sokat jelentene. Várjál még és figyeld.

2013. ápr. 1. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!