Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumimániás, lassan 3,5 éves...

Cumimániás, lassan 3,5 éves gyerektől hogy vennéd el a cumit?

Figyelt kérdés

Nem szeretném drasztikusan, egyik napról a másikra elvenni tőle. Ovis már, oviban nincs nála alvásnál se s cumi, de ahogy elmegyünk érte azonnal rohan a szekrényébe, és veszi elő a cumit.

Éjjel azzal alszik, felkel ha kiesik a szájából, ha fáradt egyből keresi. Olyan gyakorlatilag nincs hogy elfelejtkezik róla hogy lenne a világon cumi.

Tudom hogy ciki már h cumizik, de nincs szívem elvenni tőle. Tudom nagyon sokáig keresné. Van alvós állatkája is.

2013. márc. 31. 21:24
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
voltunk fogorvosnál, fogai rendben vannak. a doki azt mondta ne erőltessem. (úgy nyitotta ki a száját hogy benne volt a cumi, ekkor látta hogy kicsit "nehezebb ügy a cumi nálunk" :-)
2013. márc. 31. 21:28
 2/22 anonim ***** válasza:

Sajnos a választ nem tudom mert az én 3 évesem is cumizik DE most elesett a motorral és sebes lett a szája bevette a cumit és nagyon fájt neki azóta rá sem bír nézni a cumira és nem is kell neki,nem tudom meddig fog tartani mert már mondta h ha meggyógyul a szája akkor megint fog cumizni,nagyon nehezen alszik el nélküle de sikerül.

Esetleg bekenheted a cumit valami keserű de persze ártalmatlan anyaggal?!

2013. márc. 31. 21:29
 3/22 A kérdező kommentje:
nekünk volt egy fogbalesetünk ( felnyomódott a foga az ínyébe - de ha a nyamvadt cumi akkor a szájában van, nem történik baj, na mindegy) és ömlött a szájából a vér, akkor is az volt az első hogy anya, cumi :-(
2013. márc. 31. 21:31
 4/22 anonim ***** válasza:

Olyat nem lehet, hogy elviszi a nyuszi?

Vagy egy olyan kisbabának adni, aki "rászorul", és áthívsz kisgyerekes barátot, a kinek ő maga adhatja oda a cumit...

2013. márc. 31. 21:48
 5/22 A kérdező kommentje:
de, már próbáltunk vele beszélni hogy elviszi a télapó, nyuszi, fogtündér, mindenki, de az lett a vége hogy fél órát sírt, hogy nem akarom MAJD odaadni mert szejetem, és hiányozni fog.
2013. márc. 31. 21:49
 6/22 anonim ***** válasza:
Szia!Okosat sajna én sem tudok tanácsolni,csak azt,hogy légy türelemmel,ha neki kényelmetlen és ciki lesz,abba fogja hagyni.Erőszakkal semmiképpen nem lehet elvenni...hatalmas lelki törést okozna ez az ő kis életében...De ha valaki tud valami tuti módszert tanácsolni,szívesen veszem,ugyan is az én lányom decemberben volt 6 éves,és éjszaka alváshoz még előveszi.Az oviban már nála sincsen jó ideje a déli alvásoknál sem,de este mindig előkerül.Kértem már szépen,kicsit fenyegetve,meg magyaráztam,hogy beteg lesz,esetleg valami fertőzést kap tőle,de eddig semmi nem használt.Remélem a közeljövőben már nem fog neki sem kelleni,mert én is kínosnak érzem ezt a helyzetet.Egyébként a fogorvos nekem sem mondott semmi negatívat,nem deformálta el a fogait.
2013. márc. 31. 21:50
 7/22 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó válaszadó :-) köszönöm, kicsit megnyugtattál :D
2013. márc. 31. 21:53
 8/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk nyugtasson a tudat, hogy inkább cumi, mint, ha az ujját szopná. Unokatestvérem lányának szörnyen kiállnak a foga, mert két középső ujját szopja... 6 éves.

Ötletem sajnos nincs. Talán csökkenteni lehetne még az adagot, hogy pl, csak este alváshoz. Tehát ovi után rögtön nem.

2013. márc. 31. 21:54
 9/22 A kérdező kommentje:

most ott tartok, hogy "megfenyegettem" hogy ha a nyuszi nem viszi el, akkor már csak éjjelre szabad használnia, mert a nyuszi (??? :D) visszajön és újra elviszi.

A télapónál eljátszottuk hogy hűű, haaa el fogja vinni... nahát amikor eljött a dec 6. ő mondta hogy ő ugyan nem akarja a télapót (házhoz jött) mert utálja, mert el akarja vinni a cumit. Köv nap a bevásárló központban a télapó közelébe se akart menni, nehogy elvegye. :D

2013. márc. 31. 22:00
 10/22 anonim ***** válasza:
sajnos mi is igy vagyunk és nagyon rossz. Ráadásul nekünk még van rongyink(textil pelus) is, azzal alszik el, nem engedi kimosni sem mert nem olyan illata lesz utána :(. Én sem tudom mit csináljak, nekünk is van cumink is.
2013. márc. 31. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!