Mit tennétek? "Elhagynátok" a gyereketeket a megélhetésért?
Szóval az a helyzet, hogy itthon hónapok óta nem találok olyan munkát, amit össze tudnánk egyeztetni, hogy tudjuk oviba hordani a gyereket és ha otthon van, akkor mindig legyen valaki vele. Hiába lakunk anyósékkal, aktív dolgozók, tehát rájuk sem igazán lehet számítani.
Most lenne egy olyan lehetőségem, hogy külföldön lenne munkám, 3 hónap múlva tudnék először hazajönni 2 hétre, aztán újabb 3 hónap.
Sajnos nagyon rossz anyagi helyzetben vagyunk. Párom 3 műszakban dolgozik, nem tud plusz munkát vállalni, váltani sem tud, meg igazán nem is engedném, mert már 17 éve ezen a helyen dolgozik (neki ez legalább biztos munkahely, ami ebben a mai világban nagy szó).
Sajnos több hitelünk is van, amit 1 fizetésből már nem nagyon tudunk fizetni.
Én keresnék annyit a 6 hónap alatt, amiből az összes tartozásunkat ki tudnánk fizetni, és még maradna is tartalék. Már a gondolattól sírógörcsöt kapok, hogy olyan sokáig nem láthatnám a gyerekemet, de az ő érdeke is, hogy jobb anyagi helyzetbe kerüljünk.
Nem mennék, szintén 3.5 éves a fiam.
Úgy olvasom hogy megoldható hogy külön műszakba legyenek a párod és a mama, mindig lenne valaki vele akkor.Így itthon kereshetnél munkát.Hidd el tudom miről beszélek, én is most keresek munkát, szintén probléma a gyerekünk elhordása oviban, elhelyezése ha beteg..Férjem állandó délelőttös, így most én hordom, de nehéz olyan munkát találni hogy továbbra is tudja hordani.Kis falu.De, én nem tudnám itt hagyni a fiam, nincs az a pénz.
De nyilván ez az én véleményem, ha te erősnek érzed magad ehhez, próbáld meg, max ha nem bírod gondolom haza jöhetsz.
Jó döntést.
Hat en biztos nem hagynam "magara". Mar csak azert sem mert tuti nem fel ev lenne. Nem tudom Mennyi hiteletek van,de neked enned kell,lakbert fizetned,munkaba jarnod...
Mi evek ota kulfoldon vagyunk,itt szulettek a gyerekek ,semmi hitelunk nem volt,megis 7ev utan tudtunk lakast venni...
Hova mennel egyebkent? Mert az sem mindegy
Hely van, Németország, húsipar (csomagoló, anyám ott van, oda mennék én is). Nem lakást akarok venni, hanem a több millió forintos hitelekből kikeveredni.
Anyám kint van, unokatesóm is, így a kaján tudnánk spórolni, ha 3man összedolgozunk. Szállást a cég fizetni, net is van, azt is ők állják. Ruházkodásra így sem költök, van elég ruhám. 1500-1700 eurót keresnek egy hónapban, a meló igaz nem könnyű, de ennyi pénzért megéri szerintem gürcölni, legalább 1000et haza tudnék küldeni havonta. Itthon bérletpénzzel együtt 90et kaptam.
Szia. Tudom,hogy nem lakast akarsz venni csak azert hoztam fel hogy lasd nem olyan konnyu am mint sokan hiszik .
De akkor meg nem irtad Mennyi segitseged lenne,igy mar egesz mas a dolog....
Menj!!!! Addig amig tudsz!
Kivanom gyertek helyre anyagilag es sok sikert. Ja es vigyazz magadra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!