Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek? "Elhagynátok" a...

Mit tennétek? "Elhagynátok" a gyereketeket a megélhetésért?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy itthon hónapok óta nem találok olyan munkát, amit össze tudnánk egyeztetni, hogy tudjuk oviba hordani a gyereket és ha otthon van, akkor mindig legyen valaki vele. Hiába lakunk anyósékkal, aktív dolgozók, tehát rájuk sem igazán lehet számítani.

Most lenne egy olyan lehetőségem, hogy külföldön lenne munkám, 3 hónap múlva tudnék először hazajönni 2 hétre, aztán újabb 3 hónap.

Sajnos nagyon rossz anyagi helyzetben vagyunk. Párom 3 műszakban dolgozik, nem tud plusz munkát vállalni, váltani sem tud, meg igazán nem is engedném, mert már 17 éve ezen a helyen dolgozik (neki ez legalább biztos munkahely, ami ebben a mai világban nagy szó).

Sajnos több hitelünk is van, amit 1 fizetésből már nem nagyon tudunk fizetni.

Én keresnék annyit a 6 hónap alatt, amiből az összes tartozásunkat ki tudnánk fizetni, és még maradna is tartalék. Már a gondolattól sírógörcsöt kapok, hogy olyan sokáig nem láthatnám a gyerekemet, de az ő érdeke is, hogy jobb anyagi helyzetbe kerüljünk.

2013. márc. 21. 20:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én nem tudnám itt hagyni őket. Nyilván nem tudom mérlegelni, mert nem vagyok a helyedben. De én belehalok a gondolatba is.
2013. márc. 21. 22:16
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
apa kérje magat valtó müszakba anyóssal és tudsz munkat talalni otthon is! lehet nem lesz 6hónap mulva kifizetve a hitel de én beledöglenék a fiam nélkül élni a mindennapokat! lehet lepontozni de véleményt kértek az enyém ez!
2013. márc. 21. 22:18
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem mennék, szintén 3.5 éves a fiam.

Úgy olvasom hogy megoldható hogy külön műszakba legyenek a párod és a mama, mindig lenne valaki vele akkor.Így itthon kereshetnél munkát.Hidd el tudom miről beszélek, én is most keresek munkát, szintén probléma a gyerekünk elhordása oviban, elhelyezése ha beteg..Férjem állandó délelőttös, így most én hordom, de nehéz olyan munkát találni hogy továbbra is tudja hordani.Kis falu.De, én nem tudnám itt hagyni a fiam, nincs az a pénz.

De nyilván ez az én véleményem, ha te erősnek érzed magad ehhez, próbáld meg, max ha nem bírod gondolom haza jöhetsz.

Jó döntést.

2013. márc. 22. 09:11
 14/19 anonim ***** válasza:

Hat en biztos nem hagynam "magara". Mar csak azert sem mert tuti nem fel ev lenne. Nem tudom Mennyi hiteletek van,de neked enned kell,lakbert fizetned,munkaba jarnod...

Mi evek ota kulfoldon vagyunk,itt szulettek a gyerekek ,semmi hitelunk nem volt,megis 7ev utan tudtunk lakast venni...

Hova mennel egyebkent? Mert az sem mindegy

2013. márc. 22. 09:30
 15/19 A kérdező kommentje:

Hely van, Németország, húsipar (csomagoló, anyám ott van, oda mennék én is). Nem lakást akarok venni, hanem a több millió forintos hitelekből kikeveredni.

Anyám kint van, unokatesóm is, így a kaján tudnánk spórolni, ha 3man összedolgozunk. Szállást a cég fizetni, net is van, azt is ők állják. Ruházkodásra így sem költök, van elég ruhám. 1500-1700 eurót keresnek egy hónapban, a meló igaz nem könnyű, de ennyi pénzért megéri szerintem gürcölni, legalább 1000et haza tudnék küldeni havonta. Itthon bérletpénzzel együtt 90et kaptam.

2013. márc. 22. 11:48
 16/19 A kérdező kommentje:
Ja és a cégnek külön busza van, ami a dolgozókat hozza-viszi az üzem és a lakóhely között, úgyhogy azért sem kell fizetni.
2013. márc. 22. 11:49
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
En tuti mennek. Inkabb egy fel ev az eletembol es rendbeteszek magam korul mindent anyagilag minthogy maradjak es evekig szenvedjek foleg ha ennyi hiteletek van. Az a baj, hogy ha az embernek sok tartozasa van, nincs melo ami betakarja akkor a bajok csak jonnek, az ember feszultebb, ingerultebb... es hosszu tavon ez sem tesz jot. Ha van megoldas akkor meg kell ragadni. Inkabb "szenvedj" fel evig de utanna tudod, hogy jobb lesz. Ha itthon maradsz akkor majd osszel fogod azt mondani, hogy mekkora marha (bocsi) voltam mert mar tullehetnek rajta. Ez egy olyan lehetoseg ami most nehez de fel ev mulva megvaltoztatja az eletedet, de ha nem elsz vele lehet evekig megbanod.
2013. márc. 22. 13:01
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia. Tudom,hogy nem lakast akarsz venni csak azert hoztam fel hogy lasd nem olyan konnyu am mint sokan hiszik .

De akkor meg nem irtad Mennyi segitseged lenne,igy mar egesz mas a dolog....

Menj!!!! Addig amig tudsz!

Kivanom gyertek helyre anyagilag es sok sikert. Ja es vigyazz magadra

2013. márc. 23. 08:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Én nem gondolkoznék ezen ennyit. Nekem 4 éves a lányom, és ha volna, akik vigyázzak rá, simán mennék, mert ő érte és a családért csinálnám. Nem évekre mennél ki, hanem 6 hónapra. Létezik telefon, webkamera, kommunikáció. Bár nekem inkább a fizetés gyanús, mert mostanában mindenki azt hiszi, hogy kinn kolbászból van a kerítés. És nem légből beszélek, mert a férjem több mint 3 éve dolgozik külföldön..
2013. márc. 24. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!