Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hinnétek a bölcsödei gondozónak?

Hinnétek a bölcsödei gondozónak?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hete kezdte a bölcsit, bár már majdnem ovis korú....Első héten végig jártunk, és tetszett is neki, bár ez tudjuk, hogy ilyenkor a szülő is ott van még mert beszoktatás van. Második héten már itthon voltunk hörghuruttal. 3. héten azaz ezen a héten csak szerdától járunk, mert csalánkiütés jött rá az egyik gyógyszertől. Sírva, ordítva hagyom ott. Az első héten semmi ilyen baj nem volt vele.Hallom, hogy sír, haza akarok menni, de állítólag azt mondják csak 5 percig csinálja. A másik kérdésem az lenne, hogy állítólag majdnem mindent megeszik. Ebben kételkedem, mert elég válogatós. Reggelire estére mindig tejet kér, cumisüvegből. Ma ott reggelizett tojásos kenyeret, paprikával. A paprikát hírből sem ismeri. Tízórai répa volt szeleteve. Ez a másik amit már kínáltam neki de beleharapott rágta, majd kiköpte. Ebéd meg májfelfújt volt burgonyafőzelékkel és túrórudi. Ezt is megette. Itthon nem hajlandó a májat megenni. Tapasztalatokat várok másnak is csinál ilyet a gyereke? Hihetek a gondzónőnek vagy csak engem akar ezzel nyugtatni. Ja és hozzá kell tennem, hogy ebéd után kell érte menjek, mert még nem dolgozom és ma egy egész kiflit megevett hazafelé. Nem hinném, hogy éhes lenne, ha tényleg mindent megenne, még ha csak nagyjából is... AZ utolsó kérdésme pedig az, hogy szótfogadnátok-e a kérésnek miszerint vágjak kislányomnak frufrut. Úgy örülök, hogy végre sikerült benőveszteni vagy fél évig tartott. Erre most mondja nekem a gondozónő, hogy vágjam le mert kicsúszik és lóg a szemébe. DE én úgy kötöm meg a feje tetején, hogy úgy nem lóg. Mire érte mentem lófarok volt neki csinálva hátul. Köteles vagyok levágni??? Mondtam nek mármint a gondózónak, hogy befonom vagy valami, az nem jó tessék levágni ez volt a válasz....Mit csináljak???

2013. márc. 21. 17:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%

Hajas kérdéshez.

NE ENGEDD!!!

Nálunk a bölcsiben sok összezördülésem volt a gondozókkal, mert állandóan le akarták vágattatni, majd egyszer kijelentette az egyik, a kicsimnek, ha anyád nem engedi majd egyszer levágom én. A gyerek 3 hétig sír, és hisztizett, hogy nem akar bölcsibe menni, mert A. néni azt mondta levágja a haját.

Minden lányos anyukát szekáltak vele, és 90%-uk olyan fiúsra tüsire nyesettették azt sem tudtam melyik lány, melyik fiú. Rettenetesen butuskán néztek ki szegények. Engem meg b@szogattak. Ha el volt kötve az volt a baj, ha frizura volt az volt a baj, ha befonva volt az volt a baj.

Viszont közöltem A. nénivel, ha hozzá mer nyúlni ollóval a gyerekhez, ha egy centivel is rövidebb lesz a haja, akkor eltöröm a kezeit!

Ragaszkodom a hosszú hajhoz, mivel a kislány népi táncol, fellép a mini csoportban hogy néz már ki tüsi hajjal, hova fonjam a szalagot?

2013. márc. 21. 19:42
 12/21 anonim ***** válasza:

Igen, hinnék, az én gyermekem is mindent megeszik az oviban, itthon ugyanazokat már nem.

A haj kérdésbe nem engednék ugyanakkor beleszólást.

2013. márc. 21. 20:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Hidd csak el nyugodtan, amit a gondozónő mond.

Az én kisfiam 3 évesen került oviba. Eleinte örömmel ment, nem volt semmi gond. 2-3 hét után amikor be kellett menni a csoportba mindig sírt, üvöltött, hisztizett. Az óvónő mondta, hogy menjek nyugodtan, mire kiérek a kapun a fiam már vígan játszik, de én nem hittem neki. Kimentem, sírva integetett az ablakból, és én elmentem. De nem sokáig, mert visszasomfordáltam és belestem. A fiam nevetve építette az autópályát 3 másik gyerekkel. Másnaptól felvettem a fapofát és nem foglalkoztam a hisztivel, napok alatt el is hagyta. Kaja. Itthon alig akar enni valamit, egyfolytában válogat, az oviban meg mindent megeszik. A múltkor közölte is, hogy én csak az oviban eszem meg a káposztát, itthon nem szeretem.

A hajas kérdésben én sem engednék.

2013. márc. 21. 20:56
 14/21 anonim ***** válasza:

pont ma volt, hogy nudlit kapott a fiam az oviban ebédre. ma ebéd után hoztam el, direkt előbb mentem 10 perccel, mert utálja a nudlit, a világból ki lehet vele kergetni :)

fél órát ültem az öltözőben mert bár már nem volt éhes, de az utolsó szemig megette :D

és ezután 2kor, egy pizza negyedét! benyomta :)

rendszeresen repetázik az ebédből bent, itthon nyammog. az is szokássánőtte ki magát, hogy először a boltba megyek, csak utána érte mert olyan éhesen jön ki, hogy egyből kéri a kiflit. pedig sokat eszik bent, ráadásul kaja után hozom el... itthon meg csak csipeget :)

2013. márc. 21. 21:39
 15/21 anonim ***** válasza:

egyetértek az összes hozzászólóval, a gyerekek húzzák egymást mindenben az oviban, bölcsiben.

A haját én levágatnám, mert így praktikusabb, a gondozónőnek nem kötelessége a gyerek frizuráját rendben tartani. Lehet attól hosszú a haja, de egy kis frufru sztem aranyos a kislányokon...

Amihez még hozzászólnék, hogy a betegség után azért sír, mert most fogta fel, hogy neki ide most mindig jönni kell..meglátod, szép fokozatosan le fog vele állni...hacsak te nem reagálsz túl érzékenyen, vagy agresszívan rá...mert akkor kitolódhat...

2013. márc. 21. 22:08
 16/21 anonim ***** válasza:
A sírás tényleg csak addig tart, amíg te ki nem érsz. Tapasztaltam. Még az első hetekben betuszkoltam az ordító fiamat az ajtón, aki jött volna kifele, szegény szó szerint beesett a gondozónő karjába. Én rohanok ki, berámolok a szekrénybe. Gondozónéni kinyitja az ajtót, hogy behozza a reggelit, és mosolyog, hogy nincs már baj. Tényleg egy pisszenést nem hallottam bentről. A beszoktatás alatt ezt más gyerekeken is láttam. Az én fiam mindig is jó evő volt, de a gondozónéni elmondása szerint a bölcsiben rengeteget evett, hazafelé, meg lecsúszott még egy kis fahéjas süti, aztán persze a vacsi is. Hihetelen volt, mert az a mennyiség, amit elmondott a gondozónő, az még az én fiamtól is sok volt. Később egy reggel a fiam egyik kis csoporttárs késve jött, épp zsömlét majszolt. Olyan jó étvággyal ette, mondtam is anyukának, milyen jó étvágyú kislány. Erre anyuka: nem mindig, nem úgy, mint a te fiad. Ő látta a fiamat enni bent többször is, mert mikor ők szoktak be, a fiam már régi bölcsis volt. Ő miért füllentene. Egy ismerősöm védőnő, neki baromi válogatós a kislánya, keveset eszik otthon, és csak úgy, ha anyuka eteti. A bölcsiben meg egyedül jó étvággyal eszik. Viszi őket a csoportszellem. Sajnos rossz értelemben is, mert januárban a fiam is elkezdett válogatni, mivel látta a többiektől. A gondozónéni, teljesen meg volt döbbenve, heteken át mondogatta, hogy nem tudja elhinni, hogy pont ő válogat. Én hiszek neki, szerintem te is hihetsz a ti gondozó nőtöknek. Haj témába kevés beleszólási jogom van, mert fiam van, én 3 havonta vágatom a haját, mert ha rálóg a fülére, őt zavarja. Ha lányom lenne, nem vágatnék neki frufrut, mert azt rendszeresen kell vágni, hogy ne lógjon a szemébe, és nem biztos, hogy engedné. A fiam csoportjába 3 kislány jár. Csak egyiküknek nincs frufruja, neki szépen copfba van fogva a haja, csatokkal tarkítva, nem tudom, hogy az anyukának említették-e a hajvágást, de tuti elmesélte volna, mert vagyunk olyan viszonyban.
2013. márc. 21. 22:19
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat.Így már egy kicsit megnyugodtam. Frufrut nem vágtam neki, úgy fogok tenni, mintha meg sem hallotta volna. Ha mégis szólnak érte, majd megmondom , hoyg férjem hallani sem akar róla. Mert tényleg nem akarja engedni, hogy levágjam.
2013. márc. 22. 06:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Én gyerekem is mindent, szó szerint MINDENT megeszik az oviban, itthon pedig kb 5 féle ételt.

De hiába ebédel bent az oviban, hazafele képes még bármit megenni, valami miatt mindig éhes.

A haját nem vágnám le, fogják össze neki normálisan, ha kijön a gumi, amit még te raktál be.

2013. márc. 22. 11:49
 19/21 anonim ***** válasza:

Frizura-kérdésben én sem engednék, tegyél a szekrényébe kis dobozkába hajcsattokat, gumikat, 1-2 tartalék hajpántot, és bazsajgó fejjel nagyon kedvesen kérd meg a gondinénit, hogy ha megint a szemébe lógna legyen szíves használni ezeket :) de tényleg kedvesen, az ő segítségére apellálva, érezze, hogy komolyan veszed a jelzését, és együttműködésre kéred, nem pedig elutasítod a jelzését. Talán beválik és nem fog állandóan ezzel piszkálni.

kaja:

hidd csak el nyugodtan :9 nekem 4,5 és 3 évesek a gyerekeim, nem különösebben válogatósak, de van pár étel, amit KIZÁRÓLAG az intézményben esznek meg, sehol másutt. Ez van, csordaszellem.... de egyébként akármilyen jó evők is, hiába ebédelnek (a fiam mindig repetázik is, meg szokták mondani, hogy mennyire sokat eszik...), hiába uzsiznak hazafelé éhen vannak halva, előfordul, hogy le kell nekik törni a kenyér sarkát vagy ki kell venni egy szeletet, ha nem vittem magammal egyéb kaját (hazafelé szoktam friss pékárut venni a vacsihoz/másnap reggelre).

Pedig 3-kor uzsiznak és kb fél-háromnegyed óra múlva megyek értük....

2013. márc. 22. 14:25
 20/21 A kérdező kommentje:
Végül befontam a frufruját mivel van már vagy 13cm hosszú, begumiztam a végét, plusz még egy gumival hozzáfogtam még az oldalt lévő haját, plusz még eggyel hátul lófarkat csináltram. Nem szóltak semmit reggel.Délben amikor mentem érte láttam, hogy egy szál sem csúszott ki. Mondtam nekik, hogy úgy látom így jó lesz a haja, mert férjem nem engedi a levágást, ragsztkodik a hosszú hajhoz, nem lesz frufru. Ők meg mondták, hogy jól van , majd meglátjuk mennyire tartós lesz így. DE oviban úgyis az lesz az első, hogy vágatunk frufrut majd meglátjuk. DE nagyon kedvesek, rendesek voltak, nem haragudtak :))
2013. márc. 23. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!