Hinnétek a bölcsödei gondozónak?
Hajas kérdéshez.
NE ENGEDD!!!
Nálunk a bölcsiben sok összezördülésem volt a gondozókkal, mert állandóan le akarták vágattatni, majd egyszer kijelentette az egyik, a kicsimnek, ha anyád nem engedi majd egyszer levágom én. A gyerek 3 hétig sír, és hisztizett, hogy nem akar bölcsibe menni, mert A. néni azt mondta levágja a haját.
Minden lányos anyukát szekáltak vele, és 90%-uk olyan fiúsra tüsire nyesettették azt sem tudtam melyik lány, melyik fiú. Rettenetesen butuskán néztek ki szegények. Engem meg b@szogattak. Ha el volt kötve az volt a baj, ha frizura volt az volt a baj, ha befonva volt az volt a baj.
Viszont közöltem A. nénivel, ha hozzá mer nyúlni ollóval a gyerekhez, ha egy centivel is rövidebb lesz a haja, akkor eltöröm a kezeit!
Ragaszkodom a hosszú hajhoz, mivel a kislány népi táncol, fellép a mini csoportban hogy néz már ki tüsi hajjal, hova fonjam a szalagot?
Igen, hinnék, az én gyermekem is mindent megeszik az oviban, itthon ugyanazokat már nem.
A haj kérdésbe nem engednék ugyanakkor beleszólást.
Hidd csak el nyugodtan, amit a gondozónő mond.
Az én kisfiam 3 évesen került oviba. Eleinte örömmel ment, nem volt semmi gond. 2-3 hét után amikor be kellett menni a csoportba mindig sírt, üvöltött, hisztizett. Az óvónő mondta, hogy menjek nyugodtan, mire kiérek a kapun a fiam már vígan játszik, de én nem hittem neki. Kimentem, sírva integetett az ablakból, és én elmentem. De nem sokáig, mert visszasomfordáltam és belestem. A fiam nevetve építette az autópályát 3 másik gyerekkel. Másnaptól felvettem a fapofát és nem foglalkoztam a hisztivel, napok alatt el is hagyta. Kaja. Itthon alig akar enni valamit, egyfolytában válogat, az oviban meg mindent megeszik. A múltkor közölte is, hogy én csak az oviban eszem meg a káposztát, itthon nem szeretem.
A hajas kérdésben én sem engednék.
pont ma volt, hogy nudlit kapott a fiam az oviban ebédre. ma ebéd után hoztam el, direkt előbb mentem 10 perccel, mert utálja a nudlit, a világból ki lehet vele kergetni :)
fél órát ültem az öltözőben mert bár már nem volt éhes, de az utolsó szemig megette :D
és ezután 2kor, egy pizza negyedét! benyomta :)
rendszeresen repetázik az ebédből bent, itthon nyammog. az is szokássánőtte ki magát, hogy először a boltba megyek, csak utána érte mert olyan éhesen jön ki, hogy egyből kéri a kiflit. pedig sokat eszik bent, ráadásul kaja után hozom el... itthon meg csak csipeget :)
egyetértek az összes hozzászólóval, a gyerekek húzzák egymást mindenben az oviban, bölcsiben.
A haját én levágatnám, mert így praktikusabb, a gondozónőnek nem kötelessége a gyerek frizuráját rendben tartani. Lehet attól hosszú a haja, de egy kis frufru sztem aranyos a kislányokon...
Amihez még hozzászólnék, hogy a betegség után azért sír, mert most fogta fel, hogy neki ide most mindig jönni kell..meglátod, szép fokozatosan le fog vele állni...hacsak te nem reagálsz túl érzékenyen, vagy agresszívan rá...mert akkor kitolódhat...
Én gyerekem is mindent, szó szerint MINDENT megeszik az oviban, itthon pedig kb 5 féle ételt.
De hiába ebédel bent az oviban, hazafele képes még bármit megenni, valami miatt mindig éhes.
A haját nem vágnám le, fogják össze neki normálisan, ha kijön a gumi, amit még te raktál be.
Frizura-kérdésben én sem engednék, tegyél a szekrényébe kis dobozkába hajcsattokat, gumikat, 1-2 tartalék hajpántot, és bazsajgó fejjel nagyon kedvesen kérd meg a gondinénit, hogy ha megint a szemébe lógna legyen szíves használni ezeket :) de tényleg kedvesen, az ő segítségére apellálva, érezze, hogy komolyan veszed a jelzését, és együttműködésre kéred, nem pedig elutasítod a jelzését. Talán beválik és nem fog állandóan ezzel piszkálni.
kaja:
hidd csak el nyugodtan :9 nekem 4,5 és 3 évesek a gyerekeim, nem különösebben válogatósak, de van pár étel, amit KIZÁRÓLAG az intézményben esznek meg, sehol másutt. Ez van, csordaszellem.... de egyébként akármilyen jó evők is, hiába ebédelnek (a fiam mindig repetázik is, meg szokták mondani, hogy mennyire sokat eszik...), hiába uzsiznak hazafelé éhen vannak halva, előfordul, hogy le kell nekik törni a kenyér sarkát vagy ki kell venni egy szeletet, ha nem vittem magammal egyéb kaját (hazafelé szoktam friss pékárut venni a vacsihoz/másnap reggelre).
Pedig 3-kor uzsiznak és kb fél-háromnegyed óra múlva megyek értük....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!