Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsödei betegségek esetében...

Bölcsödei betegségek esetében normális ez? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kisfiam októberben kezdte a bölcsödét. Egy hét után 2,5 hetet volt otthon - megfázással. Aztán ment kb. három hetet úgy, hogy akkor volt ez a két illetve három munkanapos hét. Aztán megint itthon volt két hetet. Aztán volt olyan hogy három napot ment, és itthon volt másfél hetet.

Kezdetben az orra folyt, és volt, hogy nem teljesen gyógyultan ment a bölcsibe vissza, hanem azért volt még neki áttetsző kevés orrfolyása. Volt hogy ez elmúlt a bölcsiben, de volt olyan is, megmaradt ez az áttetsző kevés orrfolyás és végül két hétre rá már bezöldült.

Volt olyan is, hogy köhögéssel indult, lázas is volt, és megmaradt egy kevés köhögés, de más baja nem volt, így vittük bölcsibe - aztán egy hétre rá bedurvult a köhögés és most pár nap elteltével már folyik az orra is.

Antibiotikumot most kapott egy hónapja, mert a zöld orrfolyás egy hét után is volt pedig kapott antibiotikumos orrcseppet.

Nem tudom, hogy mi lehet baj, hogy esetleg valami lappangó dolog miatt gyenge az immunrendszere, vagy egyszerűen csak ilyen a beszokás. Voltunk már két orr-fül-gégésznél mindegyik azt mondta, hogy ő így reagál a bölcsire. A gyerekorvos szintén osztja ezt a véleményt.

Ki akarjuk próbálni ezt a Broncho Vaxim vagy ilyesmi elnevezésű immunerősítőt, de igazság szerint még nem igazán volt olyan pillanatunk, amikor teljesen egészséges lett volna a gyerek.

Ti mit tanácsolnátok, voltatok hasonló cipőben bölcsödei kezdés esetén? Azt még hozzátenném, hogy a kisfiam korábban nem igazán volt tagja ilyen zárt közösségnek konkrétan ilyen zárt helyiségben. És egészen idáig talán évente egyszer volt beteg.

2013. jan. 15. 14:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk ugyanez megy, csak mi az ovit kezdtük el ősszel. Sajnos az én gyerkőcöm is mindent "összeszedett". Mi próbáltuk a Broncho Waxom-ot, de nekünk nem vált be, mellette is rendszeresen beteg volt, úgyhogy a gyerekorvos hatására abbahagytuk. Ami jobban bejött az az Isoprinosine szirup. Most 1 hónapig egészséges volt, de most már újra náthás kicsit. Én Béres cseppet+Cebiont+Vigantol adok neki, ez most egész jól bevált. Te adsz valami vitamint?
2013. jan. 15. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:

szia, nekem szeptember második felétől kezdett a lányom, és ugyanezek voltak nálunk is, most a héten ment eddig, de már folyik az orra megint, holnap viszem a dokihoz...:-(

Eddig összesen talán 1x járt végig 1 hetet, és még pár napot.

Én adom neki a Béres cseppet, meg a cebiont, de sztem ezen át kell esniük.

Akikkel beszéltem tavaly kezdős bölcsisek azt mondták többen, hogy az első év ilyen...szóval hgy nem kell aggódni állítólag..:-D

Kitartást nektek is!

2013. jan. 15. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
cebion c vitamin + pro kid + vigantol. Október óta egyik ovisom sem volt beteg!!!Előtte úgy voltunk mint ti.
2013. jan. 15. 15:01
 4/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. C vitamint adok neki, + vigantol, meg a dokink javasolta a béres cseppet. De azzal leálltam, mert azt olvastam, hogy a vas táplálja a vírusokat - ezért van az hogy a láz által kivonódik a szervezetből..stb.

Igen én is azt gondolom, hogy ez sajnos ilyen, csak sok rokon ijesztget mindenfélével.

2013. jan. 15. 16:54
 5/8 Golan Trevize ***** válasza:

"megmaradt egy kevés köhögés, de más baja nem volt, így vittük bölcsibe - aztán egy hétre rá bedurvult a köhögés és most pár nap elteltével már folyik az orra is."

Ez nekem fura, mert ahogy az egyik gyermekem elkezdett köhögni, szóltak a bölcsiben, hogy vigyük orvoshoz, mert így nem járhat...

2013. jan. 15. 17:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Nálunk úgy van a bölcsiben, hogy áttetsző orrfolyással, enyhe száraz köhögéssel mehet még a gyerek. Hozzáteszem azért szerintem ez állatira ki van találva, mert a gondozási díjat akkor fizetik vissza ha a gyerek 80%ban ott volt a bölcsiben adott hónapban. Tehát a hónap első hetében azt figyeltem hogy szinte mindig van gyerek, és még ha beteg akkor sem küldik haza. De érdekes módon hét végén már mondják hogy erősen köhög, erősen folyik az orra stb.

Mi október óta járunk, és én nagyon-nagyon figyeltem rá az elején hogy tényleg csak akkor menjen, ha áttetsző az orrváladék, és nem túl erősen folyik, tehát éppen csak meg kell néha törölni, és gyógyulást követő enyhe köhögéssel vittem. Azonban a beszoktatás ideje alatt megtapasztaltam hogy mások állig lógó zöld takonnyal viszik a gyereket, meg ilyenek... meg van egy kislány aki úgy köhög mintha kruppos lenne.. stb.stb. szóval lehetne mesélni.

2013. jan. 15. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom még csak a beszoktatós időszakban van, most jár 2. hete. Az első hét végére, péntekre már folyt az orra... (Előtte Ő sem volt egyszer sem beteg, de nem is járt közösségbe)

Felénk a bölcsisek engedik orrfolyással és enyhe köhögéssel vinni a gyerekeket, minden nap megy be hozzájuk gyerekorvos is.(Azt mondják, azért "felesleges" enyhe tünetekkel otthon tartani,m ert mire visszamegy, lehet, hogy pár napon belül újra folyni fog az orra.)

Mondjuk azt én sem értem, hogy akinek már (bocs a kifejezésért), de állig érő zöld trutyi lóg ki az orrából, azt miért viszik - az már nem normális állapot - szerintem.

2013. jan. 16. 10:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyébként hallottam róla, hogy régebben csináltak egy ilyen vizsgálatot, hogy két bölcsis vagy ovis csoportot vettek és az egyikben mindig egyből kivették a csoportból a már enyhe kóros tüneteket mutató gyermeket, míg a másikban hagyták, és állítólag abban a csoportban ahol hagyták a beteg gyerekeket, egy-két gyerek spontán gyógyult.
2013. jan. 17. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!