Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szexualitás óvodáskorban...

Szexualitás óvodáskorban milyen szinten normális?

Figyelt kérdés
Kényes kérdés, tudom. Kisfiam négy és fél éves, érdeklődése a szexualitás iránt valószínűleg épp a csúcson van. A szomszédságban csupa kislány van, akik gyakran átjönnek játszani, viszont mind kicsit idősebbek nála (5-6-7 évesek). Az egyik kislánnyal akivel már kicsi kora óta nagyon jó barátságban van, többször előfordult, hogy elbújnak orvosost játszani, aztán a végén az van, hogy egymás nemi szervét nézegetik. Ezt elmondásukból tudom, látni nem láttam. Kb két hetente találkoznak játszani, de akkor mindig ez a "téma". Tudom, hogy nem szabad őket büntetni vagy tiltani, de már a kislány anyukájával mindketten zavarónak érezzük ezt. Azt pedig végképp nem szeretném, ha lelkileg bármelyikük is sérülne emiatt, ne adj isten a későbbi szexuális életükre bármi nyomot hagyna. Beszéljünk róla? Mennyire? Hogyan tudom meg, mit csinálnak, mikor elbújnak? Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy az oviban gyakori, hogy nagyobb gyerekek orális (!) szexre kényszerítenek kisebbeket, fiúkat, lányokat egyaránt. Tudom, hogy szélsőség, és mi azért odafigyelünk arra, hogy ne lásson ilyet a gyerekünk, de nem vagyok vele a nap 24 órájában. Tudom, hogy saját nemiségük felfedezése egy a másik nem nemi szervének nézegetése normális dolog. De hol a határ? Van valakinek tapasztalata?

#kisgyermekkori szexualitás #szexualitás az óvodában #szexuális érdeklődés kisgyermekkorban
2013. jan. 8. 23:48
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem normális. Emlékszem amikor ovis voltam és az egyik sráccal elbújtunk és letolta a gatyáját. Marha érdekes volt, hogy neki másképp néz ki lent. :) Aztán később a lányunokatesómmal is játszottunk orvososat és megnéztük egymást, hogy egyforma e nekünk. Most már 29éves vagyok és van egy kislányom. Igaz mégcsak 2.5éves de mindig bemegy a fürdőbe, amikor apa tusol és ha rajzolunk a kukiját mindenkinek megrajzolja :) Nincs ebben semmi, nem kell túlaggódni ezt a dolgot. Most izgalmas aztán majd lecseng ez is
2013. jan. 9. 05:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is teljesen normális.

A lakótelepen ahol felnőttem volt egy testvérpár barátom.Egy fiú és egy lány, és mi is elbújtunk nézni hogy kinek mije van! :) Bőven ovisok voltunk arra emlékszem.Párom is mesélte, hogy az oviban egy kislánnyal megfürkészték egymást.. :) Nincs ebbe semmi rossz.Szerintem még foglalkozni sem kell vele igazán..Nemi erőszak??Ilyen korban??Szerintem még azt sem igazán tudják mit jelent.Legalább is emlékeim szerint engem sem a szexuálitás érdekelt, csak az hogy a fiúknak más ott!! :D

Ha kisfiad érdeklődik, akkor próbáld megmagyarázni a dolgokat, de ha nem akkor ne erőltesd szerintem.

2013. jan. 9. 07:07
 3/6 krisztivan ***** válasza:
100%
Szerintem a nagyon érdekes dolog otthon kezdődik.Nem mászkálnak sokan a gyerek elött ruha nélkül mert jujj mi lesz.Ha otthon apa,anya,fürdik,megnézheti,megkérdezheti már egész kicsinek,hogy mit-miért-hogyan akkor szerintem kevesebb ideig tart és kevésbé intenzív ez a korszak.
2013. jan. 9. 09:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezen a szinten szerintem még teljesen normális, egyszerűen csak kiváncsiak, mije van a másiknak?
2013. jan. 9. 11:39
 5/6 anonim ***** válasza:
80%
Titeket lát meztelenül? Mert hirtelen az jutott eszembe (az egyik előző válaszról), hogy lehet, hogy azért érdeklődnek egymás iránt, mert otthon nem látnak ilyet... Vagyis nekik nem természetes hogy kinek mije van. Mondom, ez csak most jutott eszembe, lehet, hogy hülyeség.
2013. jan. 9. 15:35
 6/6 Golan Trevize ***** válasza:

Mi is kíváncsiskodtunk óvódában. (Emlékszem, volt egy kislány, aki bele tudott állva pisilni a piszoárba.)

Teljesen normális és egészséges dolgo ebben a korban.

2013. jan. 9. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!