Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hinnétek a bölcsödei gondozónak?

Hinnétek a bölcsödei gondozónak?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hete kezdte a bölcsit, bár már majdnem ovis korú....Első héten végig jártunk, és tetszett is neki, bár ez tudjuk, hogy ilyenkor a szülő is ott van még mert beszoktatás van. Második héten már itthon voltunk hörghuruttal. 3. héten azaz ezen a héten csak szerdától járunk, mert csalánkiütés jött rá az egyik gyógyszertől. Sírva, ordítva hagyom ott. Az első héten semmi ilyen baj nem volt vele.Hallom, hogy sír, haza akarok menni, de állítólag azt mondják csak 5 percig csinálja. A másik kérdésem az lenne, hogy állítólag majdnem mindent megeszik. Ebben kételkedem, mert elég válogatós. Reggelire estére mindig tejet kér, cumisüvegből. Ma ott reggelizett tojásos kenyeret, paprikával. A paprikát hírből sem ismeri. Tízórai répa volt szeleteve. Ez a másik amit már kínáltam neki de beleharapott rágta, majd kiköpte. Ebéd meg májfelfújt volt burgonyafőzelékkel és túrórudi. Ezt is megette. Itthon nem hajlandó a májat megenni. Tapasztalatokat várok másnak is csinál ilyet a gyereke? Hihetek a gondzónőnek vagy csak engem akar ezzel nyugtatni. Ja és hozzá kell tennem, hogy ebéd után kell érte menjek, mert még nem dolgozom és ma egy egész kiflit megevett hazafelé. Nem hinném, hogy éhes lenne, ha tényleg mindent megenne, még ha csak nagyjából is... AZ utolsó kérdésme pedig az, hogy szótfogadnátok-e a kérésnek miszerint vágjak kislányomnak frufrut. Úgy örülök, hogy végre sikerült benőveszteni vagy fél évig tartott. Erre most mondja nekem a gondozónő, hogy vágjam le mert kicsúszik és lóg a szemébe. DE én úgy kötöm meg a feje tetején, hogy úgy nem lóg. Mire érte mentem lófarok volt neki csinálva hátul. Köteles vagyok levágni??? Mondtam nek mármint a gondózónak, hogy befonom vagy valami, az nem jó tessék levágni ez volt a válasz....Mit csináljak???

2013. márc. 21. 17:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnap vigyáztam a barátnőm fiára, és amikor a bnőm elment úgy, de úgy üvöltött a kisfiú, hogy zengett a ház. És tényleg nem tartott tovább 5 percnél. a lányodnál is így lehet.

A lányom is iszonyúan válogatós, és ő is mindent megeszik az oviban. ott mintagyerek. :)

Itthon borzalmasan nyafogós, hisztis. 4 éves.

ott egy angyal. :)

ha nem akarod nem vágd le a haját, és mond meg határozottan, hogy nem !

2013. márc. 21. 17:36
 2/21 A kérdező kommentje:
Akkor létezik, hogy csak itthon mer válogatni. Jó hatással van rá az, hogy látja a többieket enni???
2013. márc. 21. 17:40
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam nem ette meg a banánt. A bölcsiben igen.

A bölcsiben mindent megevett.

A haját én sem vágatnán le.

2013. márc. 21. 17:42
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

A hajvágás szerintem nem kötelező, de a többiben simán lehet igaza.

Ezt az 5 percig üvölt dolgot ismerem, láttam már gyereket elfehéredő ujjacskákkal kapaszkodni az ajtóba ahogy szívhezszólóan sikoltozta, hogy anya, anyukám, ne hagyj itt édesanyukám.... Mire felöltöztettem a gyerekem és bevittem, az a gyerek már békésen játszott a szőnyegen, kifelé menet még anyuka zokogott a kapuban...

A kajánál meg lehet hogy működik a csordaszellem. Az én nagy cumis lányaim, akik otthon cumi nélkül képtelenek voltak elaludni, az oviból/bölcsiből az első hét közepén maguk hozták haza a bevitt cumit (holott engedték volna nekik), csakhát a többi gyereknek nem volt....

A bölcsis szülőin mesélték, hogy a Mackó csoportból mindig teljesen kikaparva adják vissza tálat, olyan jó evők. Azért néhány szülőből kitört a meglepetés, hogy " de az enyém is jól eszik?????"

2013. márc. 21. 17:46
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Lànyom is itthon nem eszik meg sok mindent, de az Oviban igen!

Látja ahogy mindenki eszi, és akkor ő is!

Itthon nagyon sok minden van amit nem csinál, de ott igen, elpakol maga után...

Délig van Oviban a lányom!

Megeszi az ebédet, a desszertet is, de még haza felé az uzsonnáját is megeszi!!! Látom, mert az öltözőben várok rá, és az ablakon át látom.

2013. márc. 21. 17:47
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem anyuka vagyok, de bölcsődei gondozó-nevelőnek tanulok.

Gyakorlaton láttunk ilyen gyermeket, aki mindig, szinte mindent jóízűen megevett, majd délután ezen a szülő csodálkozott, mert otthon válogatós. Ráadásul a gondozónő nem hazudhat, a gyermek érdekeit kell szem előtt tartania, így ha az nem evett, akkor azt jelzi a szülő felé (csak megemlítés szintjén, hogy pl. "Petike ma ebédre csak a húst ette meg"). Mondjuk az tényleg érdekes, hogy hazafelé még megeszik egy egész kiflit. Bár biztos van ilyen gyermek is. :)

A kislányok haja is sokszor volt téma gyakorlaton. Játék közben könnyen szétcsúszik nekik, véletlenül belekap a másik gyerek, elfekszik a földön, ezért szétjön, vagy csak gondolnak egyet és kihúzzák a másik hajából a hajgumit stb., így elég sokszor kellett hajat összegumizni. Sokan úgy oldották meg, hogy kis hajcsatokat raktak a lányok hajába, így könnyű összekötni anélkül, hogy a szemébe lógna. A délutáni alvásnál pedig elvileg minden ilyesmit (hajgumi, hajcsat) ki kell szedni a lányok hajából, ezért utána mindenképpen a gondozónő csinálná meg neki. Nem kérheti, hogy vágd le a haját, hacsak nincs erre a bölcsinek valami kacifántos szabálya..

Remélem érthető voltam, kicsit fáradt vagyok, és kuszára sikeredett. :)

2013. márc. 21. 17:49
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

"Jó hatással van rá az, hogy látja a többieket enni???"

Igen. Nálunk pl. a hiába magyaráztam a nagyobbnak 3,5 évig, hogy szalvétát használjon, bekerült az oviba és a második héten otthon lecs.szett, hogy a vacsorához rossz oldalra tettem a szalvétát.

Amikor volt valami járványos időszak, az oviban bevezették a fertőtlenítős kézmosást. Láttam, ahogy a gyerekek fegyelmezetten álltak sorba, a megtanult lépéseket egymás után végezték. Aztán kijöttek, és kezdődött a szülőkkel a csata: vedd már fel a cipődet...a cipőt!!! Hagyd már a Pistike autóját!!! Add a lábad, indulnunk kell....Ne, ne szaladj, ÜLJ MÁR LE NEM ÉRTED????!!!!

2013. márc. 21. 17:52
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A gondozónők megmondják, ha valami nem jó, vagy probléma a gyerkőccel. Ez a dolguk. Csak nyugtatásból nem mondanak ilyeneket.

Egyébként az én fiam is ezt csinálja, már belenyugodtam, és most is alig várom már hogy menjen bölcsibe, mert itthon csak játszik, nyammog, 5-ször lemászik a székről, alig eszik, az amúgy jó étvágyú gyerekem. Ő is csak itthon ilyen, és nem csak a bölcsiben mintagyerek, de mindenhol máshol is, pl. a mamáknál is.

Szóval a csordaszellem. Higgy benne.

Nálunk a csoportban pl. a cumival is ez van (a fiam nem cumizott de soktól hallom) hogy otthon üvölt a cumiért, a bölcsiben pedig már alváshoz is elfelejti, egész nap nincs a szájában... Szóval igen, sokmindent megtanulnak és meg is csinálnak a bölcsiben, amit otthon nem.

A fiam pl. a bölcsiben magától öltözködik, itthon kínlódás az öltözés. Ott elpakolja maga után a játékokat (látom, mert mikor megyek érte, akkor is előtt a helyére teszi a játékot, és azután jön), itthon könyörgés után sem... stb stb stb....

A frufruról nem tudok nyilatkozni, de van egy pici lányom is, és én is hosszú hajat szeretnék neki (nekem is az van) és engem is szíven ütne, ha azt mondanák, hogy vágassak frufrut. Nem hiszem, hogy kérhetik. A házirendben benne van, hogy a kislányoknak csak frufrujuk lehet? Nem is értem.

2013. márc. 21. 18:02
 9/21 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ott jobban eszik, mert láttja a többi gyereket is enni... Én a helyedben megkérdezném a gyerektől, hogy mi volt az ebéd? Tetszet? Megeted?

A haját meg biztos nem vágnám le. Nekem van fufrum, mert kiskoromban így lett kialakítva most meg má nem tudok vele mit csinálni. De én megfogadtam, hogy az én gyerekemnek biztos nem lesz. Szerintem a fufru nagyon zavaró. Te vagy az anyukáj ehez a gondozónak semmi köze, nem szólhat bele.

2013. márc. 21. 18:19
 10/21 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is nyugodtan hihetsz a gondozónak. A sírás csakis neked szól, utána már biztos jól érzi magát, az én lányom is ezt csinálta az elején. Több kaja is van, amiből otthon a világ minden kincséért nem enne, az oviban pedig repetázik belőle. :) A megnövesztett frufrut szilikongumival fogd össze, az nem töri el a hajat, de nem is csúszik ki.
2013. márc. 21. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!