Verekedés? Hogyan magyarázzam meg neki, hogy védje meg magát?
2év 3 hónapos a lányom. Mindig arra tanítottuk,hogy nem szabad verekedni. Mert azt a buta gyerekek csináljak.
Na igen ám, itt jön a bibi, nem is verekszik, viszont jövőhónapban megy bölcsi,és ott van egy kislány,aki előszeretettel püföl mindenkit, fiút-lányt, kisebbet-nagyobbat.
Hogy készítsem fel a lányomat, nem mondhatom nekia zt,hogy verekedj te is, hisz azt "tanultuk" buta dolog. De vajon különbséget tud tenni, a verekedés és a megvédem magam között??
Van egy kisbarátnője, akivel szoktak játszani, a ksilány is néha csapkod,fejbevágja,ha nem úgy történik valami ahogy szeretné. A lányom eddig lerendezte annyivel,hogy rászólt: "Rita, ne verekedj, butaság"!!
Vagy a helyzet majd hozza??
A bátyám szóban beszélte le az "ellenfelet" az erőszakról.
Én visszaütöttem, de sosem én ütöttem először.
Az öcsém nem védte meg magát, inkább szenvedett.
Pedig egyformán neveltek minket. Majd kiderül.
Lányom is ilyen mint a lányod. ès én is amondó vagyok, hogy nem szabad vissza ütnie.
Lányom eljön onnan, vagy egyszerüen a kezével elhárítja. elég ügyesen kivédi ezeket, és soha nem üt vissza.
de olyan is volt, hogy a kisgyerek ütögette, és akkor eljött, majd késöbb vissza ment és simogatni kezdte. (ezt mindig én mutatom az ütögetös gyerekenek, hogy simogassanak) erre a kisfiu elkezdte ölelgetni a lányomat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!