Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tesztek, ha gyermeketeket...

Mit tesztek, ha gyermeketeket ellökik, megütik és ö csak ott ül bambán?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves. Mi ritkán találkozunk másik gyerekekkel, vagy is talizunk sport és éneklésen, de ott ugye ritkán játszanak együtt. Játszón jönnek a konfliktusok, meg ha valaki olyan látogat meg akinek durvább a gyereke. Itthon mi még a kezére sem ütünk, mert én mindenféle ütésnek ellene vagyok, a férjemet sem ütögetem így a gyereket sem.

èn annak a híve vagyok, hogy agresszivitás agresszot szül, vagy is soha nem buzdítanám a gyerekemet hogy üssön vissza.

de meg kell védenie magát. amúgy elég karakteres gyerek, most már játékait megtudja védeni, és ha nem akarja nem adja oda. De egyiknap a játszótéren ellökte egy 5 éves kisfiu és rámászott megakarta verni, ekkor közbe léptem, mert anyuka sehol és azért ne verjék a gyereket. Tegnap meg egy baráti anyuka volt nálunk és félévvel idösebb kisfia lelökte a motorról. (ekkor anyuka reagált a fiára stb... nem is volt gond), de iszonyat rossz volt nézni hogy kislányom ott ül a földön és foggalma nincsen mi történik. ö rosszat nem tett, még is valaki csak úgy direkt ellökte, és értetlenül bánatosan ült a földön. én semmit nem tettem (mivel a másik anyuka bocsánatot kéretett fiával stb..). hogy tan´tisam meg kislányomat hogy ne féljen a gyerekektöl, ö ne lökdössön verekedjen, de védje meg magát.

Nekem ilyen rossz érzés csak azt látni hogy más gyerekek bántják öt?

Egyébként most született tesó, és egész jól viseli, megosztó és bébi hozzá tartozik családunkhoz (ha egyedül indulok vele valahova rögtön kérdezi hol a bébi?).

2012. szept. 14. 08:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Pontosan ezért kell sokat gyerekek közé menni, nem csak foglalkozásokra. 1 éves kortól ajánlott menni gyerekek közé. Pont az ilyen dolgok miatt. Neki kell rájönnie, hogyan kell megvédenie magát. Az oviba ha bekerül, sem állsz majd mögötte, de addigre fel kell készíteni. És nem tudod majd ott burokban tartani.

A nagylányom ovis, a fiam 15 hós, pont ennyi idős kis barátja van, vagyis a barátnőm fia.:)

És már most olyanokat harcolnak a játszón, meg mindenhol. MIndig összevesznek, persze nem engedjük, hogy elverjék egymást, de harcolnak minden vacakért, homokozólapátért, stb. Erről szól a szocializáció.

Vidd minél többet, mert nagyon nehéz dolga lesz az oviban.

2012. szept. 14. 08:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nagyobb gyerek bánja a lányomat, mindig közbelépek, mert többnyire ilyenkor az anyukák sehol sincsenek. Ha vele kb egykorú, akkor egy darabig csak figyelek, nehogy eldurvuljon a helyzet, de hagyom, hogy lejátsszák. Pár alkalom után már a lányom is elkezdte megvédeni magát, de olyan is volt, hogy felállt, és otthagyta a verekedős kisgyereket. (Mindig mondom neki, hogy verekedős gyerekkel nem játszunk.) Meg kell tanulnia kiállni magáért, mert nem leszünk mindig mellettük. Én sem díjazom az erőszakot, próbálok neki alternatívákat mutatni.
2012. szept. 14. 08:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is így nevelem a kislányom ahogy te és szintúgy 2éves. Van benne is akarat, de nem bánt senkit. Ha őt bántják, ellökik, lelökik..stb és látom rajta, hogy nem érti mi van akkor odamegyek hozzá, megsimogatom és elmondom neki a helyzetet, úgy ahogy van. Hogy a másik gyerek így adta tudtára, hogy játszani szeretne a játékoddal, de nem elkérte, hanem egy másik-rosszabb formáját választotta. De ezt nem szabad, minden esetben elkérjük a másiktól a játékot és nem irigykedünk. Megérti, és ilyenkor otthagyja a másikat és játszik másokkal, más játékokkal. Volt olyan is, hogy egy gyerek meg akarta pofozni a kislányom, na akkor simán rászóltam a másik gyerekre. Amúgy a kislányom, ha durván viselkednek vele, vagy ráordít egy gyerek, mindig szomorú lesz. Ilyenkor ha a másik gyerek anyukája nem lép közbe, helyreteszem én a gyereket. Azért ez nem járja, felnőtteknél sem.
2012. szept. 14. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:

hmm

egy rész osztom az 1# véleményét tényleg fontos h a gyerek megtanulja h bizony ilyen is történhet vele és azt is h erre hogyan kell reagálni

sokan azért nem szeretik a játszót mert jajaj ott bántják a gyerekem :-/ fellökik a nagyok stb....

de ha nem megy olyan helyre akkor a gyerek nem tanulja meg hogyan kell viselkedni másokkal és jön az ovi és ott derül ki h a gyereknek fogalma sincsen alapvető dolgokról

ha hagyod meg fogja tanulni h mit kell csinálni sikerélménye is lesz bőven -- erősíti az önbizalmát ezzel

megtanulja a kudarcot kezelni

másik

a habitus

vannak akaratosabb gyerekek (sokszor rájuk fogják h agresszív de nem feltétlen)

és vannak aki szépen csendben vannak játszanak mindegyik megtanulja meg 1 kontrollálni magát 2 megvédeni magát

minden anyának rossz látni de ezen át kell lépni nem védheted meg mindig nem állhatsz a háta mögött szépen lassan el kell engedni és hagyni h a sérelem is formálja a gyereket

2012. szept. 14. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Fú lányok, kb. ugyanilyen szituban vagyunk mi is, 4,5 éves a lányom és tényleg szó szerint nem szeretek játszóra menni, mert nem szeretem a konfliktusokat, ugye az meg a melegágya ezeknek a helyzeteknek. Természetesen ettől függetlenül járunk játszóra, de nagyon nehéz. Én is kíváncsian várom még a válaszokat, hogy hogyan a legjobb ezt a helyzetet kezelni. Az én lányom is nagyon visszahúzódó, vagyis annyival jobb már a helyzet, hogy sokat szocializálódott az oviban, tehát nem fél a többi gyerektől vagy ilyenek, viszont nem igazán kommunikál vagy csak nehezen, illetve ha valaki "támadja", akkor odaadja a játékát, elmegy onnan, árulkodik. Kb. ennyiben kimerül ezen helyzetek kezelése. Én meg elég tanácstalan vagyok, hogy mit is mondjak neki, hogyan kezelje. Bocsi kérdező, hogy nem tudtam érdemben válaszolni a kérdésedre, de hasonló cipőben járunk.
2012. szept. 14. 09:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem 3 gyerekem van a fiam 5 éves a lányom 3 (meg még van egy picurkánk) Egyetértek ebben hogy kicsit hagyni kell kibontakozni az ilyen helyzeteket illetve megoldást kínálni verekedés helyett. Én se vagyok emelett hogy üssenek csak vissza. A fiam ilyen szituban kilép a helyzetből ha az oviban van mondtam hogy szóljon az óvónőnek vagy menjen oda mellé mert ott azért csak nem tudják bántani mert szem előtt vannak.

És pont most szülőin említette az óvónő hogy milyen jól kezeli a konfliktusokat a fiam mert egyrészt megszokta hogy nem állunk ott mindig a háta mögött de másrészt meg talált megoldást a verekedés helyett. Van egy agresszív gyerek a csoportban aki érdekes módon róla leszállt és békénhagyja. A többi gyerekkel meg akik adott esetben verekedésbe is bocsátkoznak vele azokkal meg állandó a harc.

2012. szept. 14. 09:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is próbálom arra tanítani a gyereket, hogy ne bántsa a többi gyereket, de ha kell, igenis védje meg magát, ne legyen áldozat! Egy beszoktatós másfél éves kisfiú az első napján a bölcsiben egy jó nagy pofot lekevert az én fiamnak, mire a fiam egy megsemmisító pillantás kíséretében közölte vele, hogy "te milyen buta kisfiú vagy!", és ott hagyta. A fiam barátai szintén arrébb mentek. A gyereket alig lehetett megvigasztalni.

Viszont többször jött haza úgy a fiam, hogy hatalmas karmolások és bekékült, véres harapásnyomok voltak a karján-arcán. Egy harcias menyecske került a csoportba, akit nem hatott meg, hogy lebutázták. Elmagyaráztam a fiamnak, hogy a lányokat ne üsse meg ha ellenséges szándékkal közelednek, hanem lökje arrébb, hogy ne tudjon beleharapni. Kicsit szégyellem magam, hogy erre buzdítom, de a szívem hasad meg, amikor ilyen sebesüléseket látok rajta.

Az én anyukám arra tanított, hogy ha bántanak, kezdjek el sikítani torkomszakadtából. Ez bejött, úgy beijedtek tőlem a verekedős gyerekek, hogy messziről elkerültek.

2012. szept. 14. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!