Ti mivel büntetnétek gyermeketeket, ha megütne titeket?
Két és fél éves gyermekemről van szó.Ha valamit nem engedek meg neki, vagy hisztizik, akkor elkezd ütögetni.
Tegnap ez kétszer is előfordult, bevittem a szobájába, de folyamatosan kijött, nem maradt ott, akárhányszor visszavittem.Utána megtiltottam az édességevést, elvettem a cukrát, amit eszegetett, és közöltem vele, hogy egy jó darabig nem veszünk a boltba se édességet, se Kubut.
Látszólag nem érdekli a dolog, ahogy semmi más büntetés se.Ti mit tennétek ilyenkor?
sehogy elmagyarázom neki hogy anyának ez fáj nem szabad ha ujra megüt akkor ujra elmondom és otthagyom abbol a játékbol kiszállok
ha odajön ujra elmondom neki a miértet. de semmi féle más büntetés egy ilyen koru gyermeknek nem valo és nem hatásos nem tudja ugy értelmezni az ok okozati összefüggést
Én viszont azt mondom, hogy egy ennyi idős gyerektől az ilyesmit már nem szabad eltűrni, és igazad van, hogy le szeretnéd erről szoktatni.
Ez nálunk is probléma volt sokáig. Először mindig mondtam neki, hogy nem szabad, anyának fáj ilyesmi, persze tett rá magasról, aztán sajnos durvább módszerhez kellett folyamodnom. Otthagytam. Nem én vittem be a szobájába, hanem otthagytam ahol volt, aztán hagytam, hadd sírjon egy kicsit. Ha jött utánam, mondtam, hogy anya most nagyon-nagyon mérges, aztán egy idő után kibékültünk. Nem egyszer játszottuk ezt el, de most ő is 2,5 éves, és már hónapok óta nem fordult elő ilyesmi.
Lehet, hogy sokan ezt lelki terrornak tartják, de úgy gondolom, hogy egy bizonyos kor után egyszerűen nonszensz, hogy egy gyerek megüsse az anyját, és ha nem mennek a tündibündi módszerek, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni.
enyém is folyton ezt csinálja pár napja :(
tegnap reggel orrbavágott akkor valóban el is sírtam magam mert nagyon fájt, arra kapcsolt, és jött ölelgetni, puszilgatni, bocsánatot kért.
tegnap előtt séta közben azzal szórakozott, hogy bokán rugdosott. elsőre azt hittem véletlen volt, 2.ra figyelmeztettem, 3.nál megfogtam és egyenesen hazajöttünk.
ha itthon üt meg akkor többnyire az ágyán kell ülnie egy ideig, ezt már elég ügyesen betartja és ott ül, majd ha kitöprengte magát akkor jön bocsánatot kérni.
viszont 1 óra múlva már el is felejtette, szóval én se a legjobb büntiket találtam meg eddig :/
Mi sokmindent kipróbáltunk de hosszútávon semmi nem hatot.
Egyszer arconvágott de nagyon erősen,hirtelen felindulásból visszaütöttem.Meglepődött elmagyaráztam neki hogy mikor ő megüt anyának fáj,ugy mint neked most a kezed.
Eltelt 1év és azóta meg sem próbált megütni,én sem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!