Tanácsokat kérnék alvással és altatással kapcsolatban!? 22hónapos kislányom van!
Sziasztok!
Mostmár kezd egyre kilátástalanabb lenni a helyzet:-(
Kislányom 22hónapos.Délutáni és esti alvásnál is hiszti van.De mostmár ott tartunk hogy verekszik is.(sosem ütöttem meg még kézre sem)
Külön ágya van.Mellé fekszem elmondok egy mesét és alvás.Eddig működött.Az utóbbi pár hétben nem.Semmi változás nem történt.:-(
Tanácsokat kérrnék:-)
Szerintem nincs gond, az én kislányom is 20-22 hónapos volt, amikor verekedett, néhány hét alatt lezajlott nála ez a korszak. A verekedéshez nem kell, hogy te is megüsd, ez jön a gyerekekből maguktól ilyen korban. Elmondod, hogy nem szabad, mert fáj, próbálsz higgadt és nyugodt maradni, és kb. ennyi amit tehetsz. Minél nagyobb feneket kerítesz a dolognak, annál nagyobb jelentőséget fog tulajdonítani neki a lányod is.
Próbáld meg kideríteni, hogy mi az ami miatt nem tud vagy akar aludni. Ott maradsz vele a mese után is, és megvárod hogy elaludjon?
Mi pl nem mesélünk lefekvéskor, napközben szoktunk könyveket nézegetni és akkor szoktam neki olvasni. Napközbeni alváshoz besötétítek neki, esti alvásnál meg eleve sötét van, és úgy beszélgetünk még egy picit, simogatom és elalszik.
Enyém 2 éves múlt augusztusban és szintén lány.
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igyekszem mindennel megpróbálkoztam de sajnos még mindig nem sikerül elaltatni gyorsan.Eleget van kint is mozog is rendesen sokat átszunk de 1-1,5 óra az altatás!Mit tegyek???Már teljesen kivagyok:-(
Szerintem tipikusan a dackorszak része az elalvás előtti hiszti. Legalábbis a kisfiamból kiindulva. A dackorszak előtt, ha álmos volt jelezte és mentünk aludni. Sosem volt gond, mindenki megcsodálta, ha azt mondta nekem anya, tete (tente) és húzott az ágyához, hogy Ő bizony aludni akar.
Aztán elkezdődött a dackorszak. :( Azóta ha hulla fáradt is, nem hajlandó aludni. Sír torka szakadtából, vergődik, rúg, feszeng az ölemben. Most 2 éves, 1 hónapja tart ez az állapot.
Valamivel mindig próbálom rávenni, az alvásra, van, hogy sikerrel járok, van amikor nem. Például, hogy vigyük a kedvenc kisautót is aludni, mert elfáradt. Hogy olvasok MÉG 1 mesét aztán alvás. Vagy, nézhet 1 Babócát és utána alvás.
De ugyanez a fürdés is. Régen imádott, alig várta, most üvölt, hogy nem akar. 10 perc hiszti után boldogan lubickol és a végén pedig nem akar kiszállni. :)
Azt hiszem ezt a korszakot csak túlélni lehet. De ha másnak van okos ötlete, szívesen veszem.
Szia! Szinte biztos vagyok benne, hogy kezdődik a dackorszak nálatok. Nálunk is pontosan 22 hónaposan kezdődött az alvás-hiszti. De egyik pillanatról a másikra. Este az elalvás még ment menetrendszerűen, majd éjjel fél 1-kor velőt rázó ordításra és ajtóverésre ébredtünk. A szívem majd megállt, 5 hónapos kora óta számunkra ismeretlen volt az éjszakai ébredés, még fogzás idején sem kelt éjjel. Na onnantól másfél hónapig minden délben és minden este ordított. Már bemásztam mellé a kiságyba, ágyat cseréltünk, szobáját átrendeztük, de semmi nem javított a dolgon. Majd másfél hónap múlva, ahogy jött ez a dolog úgy el is múlt, mintha elvágták volna!
Már 3 éves, azóta sincs probléma, persze előfordul, hogy felébred éjjel pisilni, vagy épp lerúgta magáról a takarót és fázik, illetve olyan is volt, hogy rosszat álmodott, de egy kis simogatás erejéig átmegyek hozzá, és nyitva hagyom az ajtót nála, 2 perc és alszik tovább. Csak ilyenkor előbb felébred reggel, mert a nyitott ajtón bemegy a fény hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!