Tanácsokat kérek anyossal kapcsolatban?
Mai rövid történetünk!
Este negyed 8- kor csengettek!kineztek az ablakon anyosek!agyvízem elérte a forráspontot!bejonnek kerdik adhatnak- e a lanyomnak gumicukrot meg rudit! Mondtam h semmit gyumolcs van! Fordultam egyet es a lanyom kezeben mar ott volt a rudi.allandoan ezt csinaljak ha vmire azt mondom h nem ok tuti h megengedik meg este beallítanak!!mindig hivjak magukhoz h vinnek el h aludjon ott tobb okbol nem engedem most nem reszleteznem de nyomos indokaim vannak!szoval hivjak h gyere a lanyom mondja h anya ugye h en is menjek erre anyos beszol h anya nem! Mit reagalnatok az ilyenrkre!annyira de annyire tele van a hocipom! Ma beszeltem a parommal mondtam h eddig ra voltam tekintettel h ne legyen cirkusz de azt mondta h nem erdekli tegyek ugy ahogy szeretnek!tole nem igen varhatom h valtoztat mert nem szeretne veszekedni de en mar nem birom idegekkel h semmibe vesz!szoval ti mit tennetek!koszi a valaszokat!jo ejt addig is
Eleve be sem engedem őket.
Ha mégis, és a lány kezében a rudi, kiveszem a kezéből, és nyomatékosan elmondom még egyszer, hogy -NEM!!! NEM TETSZETT MEGÉRTENI?
Ottalvás: gyerek marad, jó éjszakát.
Ott az ajtó.
Hát megértelek. Nem tudom milyen iskolázottságúak anyóspajtásék, de az hogy tudnak empatikusnak lenni az inteligencia kérdése. Vagy is, hogy este nem állítok be a menyemékhez, mert mindenkinek van magánélete, plusz tiszteletben tartom azt ha a gyerek anyja megtilt valamit.
De amit Én tennék, finoman megmondanám hogy mit gondolok. Nem kérkedően, csak érthetően, nyugodtan. Különben fel fogsz robbani. Annak meg nincs semmi értelme.
pffff... tipikus esete annak, hogy miért nincsenek az emberek jóban az anyósukkal. :)
Mondd meg nekik, hogy ne este jöjjenek. Ha mégis jönnek, ne engedd be őket. Én kimennék és nagyon kedvesen elmondanám, hogy már fürdik a gyerek és megy aludni, ne haragudjanak, de most nem tudtok vendéget fogadni.
Viszont én nem venném el a gyerektől, ha már odaadta neki, mert azzal a gyereket "bünteted", pedig nem ő tehet róla. Ezt anyósnak kellene felfogni. Ha nemet mondok és mégis odaadja, akkor el szoktam mondani neki, hogy "köszönöm, hogy hagyja hogy én neveljem a gyerekemet". Meg legközelebb esetleg kipróbálhatod, hogy hagyja ott, de majd holnap uzsira eheti meg a gyerek, már mosott fogat, vagy valami ilyesmi... aztán vagy odaadod a gyereknek, vagy nem.
Az ott alvás.... nem tudom mennyi idős a gyereked, de szerintem akkor sincs semmi, ha egyáltalán nem alszik a nagyszülőknél. Én anno kb 8-9 voltam, amikor egyszer aludtam a Nagyinál, majd 16 körül még egyszer. És ennyi.
Ezek ilyen berögzült baromságok, amikor ők voltak kicsik, meg a gyerekeik, akkor még divat volt a nyári szünetben a vidéken élő nagyszülőkhöz kib....ni a gyereket 2-3 hétre. És azt gondolják, hogy nekik is kötelességük az unokát hétvégére/éjszakára elvinni. Szerintem ebben talán nem bántás van, hogy te ne menjél, hanem inkább az, hogy neked akar szabad estét szerezni. De teljesen értem, hogy kiakadtál. Én is kiakadok ezeken a beszólásaikon mindig. :D
Én sem engedném be az tuti. Az is gyors megoldáshoz vezet amit írt valaki hogy kimész és elmondod hogy most nem mert vendégeitek vannak, és ezért kérted hogy szóljanak ha jönnek. Legközelebb ugyanez, majd MINDIG.
De az is lehet hogy csak nem nyitod ki, leszereled a csengőt stb.
Ottalvás: szerencsére a lányod nem akar nélküled menni ha jól értem, ettől függetlenül elmondanám nekik hogy nem fog a gyerek ott aludni kamasz koráig, (akkor meg már úgysem akar), ill hogy ha ez újra téma lesz akkor szíveskedjenek otthol maradni, és újra nem engedném be őket 2 hétig. Ha ez a színvonaluk, csak ebből fognak érteni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!