Tápszerrel kapcsolatban kérnék tanácsokat? Itt nem nagyon beszélhetünk igény szerinti "szopiról"?
Mennyire tartjátok be a dobozon lévő mennyiséget?
Adtok inni tápszeres babátoknak?
Kisfiam 3 fél hónapos, majdnem 6 kg.A tápszeres dobozon az van, hogy 5-6 x 140 ml. MI már régóta 5x eszünk, még anyatejet evett akkor tért rá erre. De a mennyiség ? hát éhen halna, reggel 200 körül csinálok neki , utána még 4x 165 körül, de néha úgy gondolom hogy ez is kevés neki.A védőnőm azt mondta hogy ez is sok, de ennél többet ne adjak neki, mert kitágul a pocija és akkor adhatom neki az 5x 200 at........ Volt nap hogy 6x ettünk , mert így jött ki akkor 200, 165, 4 x 135. így már 900 ml felett járunk :)
Az én lányom 3 hónapos és most kb 6 kiló, ő reggel 1/4 8-kor eszik először (+-fél óra)aztán 3 óránként mindig 160-at de például délután nem mindig eszi meg mindet, van, hogy 45 ml megmarad.Nagyon jó étvágya van, utána jóllakottan vigyorog :)
A védőnő nem mondta, hogy sok lenne, bár a dobozon 3-4 hónapos korra írják ezt a mennyiséget (és mi már 3 hete...).Egészséges, szépen hízik és biztos, hogy nem árt neki.Általában 2 kaja között kér inni, de csak forralt vizet adok neki,a teát nem ajánlotta a védőnő a csersav miatt.Szerintem a víz a legjobb szomjoltő és ezt már a lánykám is tudja :)
Fontos, hogy ha kizárólag tápszert kap akkor mindig kínáld az innivalót is kaja után és két etetés között.
Az én lányom mindig "szól" ha szomjas :)
Az én kisfiam 7 hetes. Napi 6-7szer eszik, általában 170ml-t, de este-éjjel van hogy kevesebbet.Viszont ha napközben sokat alszik és kimarad étkezés,van hogy evés után 1 órával megint enne, akkor csinálok 100ml-t,azzal megnyugszik. Egyébként a védőnőnk ajánlotta, hogy már ehet 160-200ml közt.HÁt ő eszik is :)
Inni étkezések között szoktunk, langyos babavizet, de nem minden étkezés után adok neki.
Tegnap 19.29-es vagyok.
Én onnan tudom, hogy éhes-e vagy szomjas, hogy olyankor csócsálja az ujjamat aztán meg úgyis addig sír amíg el nem találom, hogy mi baja lehet :)
Van,hogy megeszi az adagját, de még sír utána, akkor lehet, hogy még enne(általában)de ha 3óránként eszik és még nincs itt az ideje a következő kajának és sír akkor biztos, hogy szomjas.Az én lányom közvetlen evés után szinte sosem kér vizet, bár előfordul, hogy csuklik és már ő is tudja, hogy ha iszik akkor elmúlik(Persze nem a víztől hanem a levegővételtől de meghagyom neki ezt az illúziót ) :))
El kell telnie egy kis időnek (Kb 1-2 hét)amíg kitapasztalod, hogy mikor éhes vagy szomjas a drága:)
Köszönöm szépen a válaszokat!
NAgyjából a 3 órás evésre beálltunk, ezért nem is nagyon kínáltam innivalóval, de majd most hogy jön a meleg megpróbálkoznk két étkezés között valahogy, de még tanácstalan vagyok hogy hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!