Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszerrel kapcsolatban...

Tápszerrel kapcsolatban kérnék tanácsokat? Itt nem nagyon beszélhetünk igény szerinti "szopiról"?

Figyelt kérdés

Mennyire tartjátok be a dobozon lévő mennyiséget?

Adtok inni tápszeres babátoknak?

Kisfiam 3 fél hónapos, majdnem 6 kg.A tápszeres dobozon az van, hogy 5-6 x 140 ml. MI már régóta 5x eszünk, még anyatejet evett akkor tért rá erre. De a mennyiség ? hát éhen halna, reggel 200 körül csinálok neki , utána még 4x 165 körül, de néha úgy gondolom hogy ez is kevés neki.A védőnőm azt mondta hogy ez is sok, de ennél többet ne adjak neki, mert kitágul a pocija és akkor adhatom neki az 5x 200 at........ Volt nap hogy 6x ettünk , mert így jött ki akkor 200, 165, 4 x 135. így már 900 ml felett járunk :)

2011. ápr. 2. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Én babám is tápszeres volt. Ő többször evett keveset! Mindig akkor adtam neki tápszert ha éhes volt.(ugyan úgy mint az igény szerinti szoptatásnál,csak itt tápszer volt sajnos az anyatej helyett). Kapott innit is ha szomjas volt!
2011. ápr. 2. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
nekem alig volt tejem,az is vizes :(a picim is rengeteget evett a tápszerből...sosem lakott jól vele,de kakilni se tudott tőle,ezért sokat szenvedtünk ez miatt.a védőnő tiltakozása ellenére én váltottam tápszert és rögtön elég volt belőle kevesebb mennyiség is és a kaki téma is megoldódott.sokan kinevettek,mikor azt mondtam,hogy egyszerűen akármennyit adok neki,nem elég!!!de tényleg így volt.csak evett-evett és evett,akkor is éhes volt.másik tápszertől pedig jóllakott-fele annyitól is
2011. ápr. 2. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
18:00-as vagyok:és inni is kap,bébiteát.nagyon szereti:)
2011. ápr. 2. 18:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom 3 hónapos és most kb 6 kiló, ő reggel 1/4 8-kor eszik először (+-fél óra)aztán 3 óránként mindig 160-at de például délután nem mindig eszi meg mindet, van, hogy 45 ml megmarad.Nagyon jó étvágya van, utána jóllakottan vigyorog :)

A védőnő nem mondta, hogy sok lenne, bár a dobozon 3-4 hónapos korra írják ezt a mennyiséget (és mi már 3 hete...).Egészséges, szépen hízik és biztos, hogy nem árt neki.Általában 2 kaja között kér inni, de csak forralt vizet adok neki,a teát nem ajánlotta a védőnő a csersav miatt.Szerintem a víz a legjobb szomjoltő és ezt már a lánykám is tudja :)

Fontos, hogy ha kizárólag tápszert kap akkor mindig kínáld az innivalót is kaja után és két etetés között.

Az én lányom mindig "szól" ha szomjas :)

2011. ápr. 2. 19:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Honnan tudjátok hogy éhes vagy szomjas?és mikor adtatok neki inni, két evés között? és kb mennyit isznak?
2011. ápr. 2. 19:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 7 hetes. Napi 6-7szer eszik, általában 170ml-t, de este-éjjel van hogy kevesebbet.Viszont ha napközben sokat alszik és kimarad étkezés,van hogy evés után 1 órával megint enne, akkor csinálok 100ml-t,azzal megnyugszik. Egyébként a védőnőnk ajánlotta, hogy már ehet 160-200ml közt.HÁt ő eszik is :)

Inni étkezések között szoktunk, langyos babavizet, de nem minden étkezés után adok neki.

2011. ápr. 2. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 11 hetes, kb 6 hetes kora óta 150ml-t eszik, 2.5-3 óránként. Most 6 kiló. Először sokalltam, aztán rájöttem hogy nem sok, hiszen az éjszakát végig alussza, 11-11.5 órákat simán alszik. Esténként néha csak 120-at eszik. Teát adok neki, mert a vizet sajnos nem issza meg. Rájöttem hogy ezért nem issza meg mert nem meleg. A teát is csak melegen fogadja el, de vizet meg nem adhatok neki melegen... köménymagos teát iszik.
2011. ápr. 2. 23:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja, és onnan tudom hogy szomjas hogy éves után 1-1.5 órával "kéri". Ha éhes, a tea nem kell neki, kiköpi.
2011. ápr. 2. 23:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Tegnap 19.29-es vagyok.

Én onnan tudom, hogy éhes-e vagy szomjas, hogy olyankor csócsálja az ujjamat aztán meg úgyis addig sír amíg el nem találom, hogy mi baja lehet :)

Van,hogy megeszi az adagját, de még sír utána, akkor lehet, hogy még enne(általában)de ha 3óránként eszik és még nincs itt az ideje a következő kajának és sír akkor biztos, hogy szomjas.Az én lányom közvetlen evés után szinte sosem kér vizet, bár előfordul, hogy csuklik és már ő is tudja, hogy ha iszik akkor elmúlik(Persze nem a víztől hanem a levegővételtől de meghagyom neki ezt az illúziót ) :))

El kell telnie egy kis időnek (Kb 1-2 hét)amíg kitapasztalod, hogy mikor éhes vagy szomjas a drága:)

2011. ápr. 3. 13:23
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

NAgyjából a 3 órás evésre beálltunk, ezért nem is nagyon kínáltam innivalóval, de majd most hogy jön a meleg megpróbálkoznk két étkezés között valahogy, de még tanácstalan vagyok hogy hogyan.

2011. ápr. 4. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!