Ki tudja mi a neve ennek a nevelési módszernek?
Hogy ennek megnevezése van e azt nem tudom, de hogy kell a gyereknek a korlát az biztos. Voltakép ha visszatekíntek, én is így nevelem mindent szabad ami nem veszélyes és ami nem örli fel a türelmemet. Teszem azt, hogy evés közben ha felteszi az asztalra a lábát az nem veszélyes, de undorító és koszos a lába, tehát nem engedem. Ha kimegy mezitlább a csempére vagy zokniba csak öt percre a hidegbe na azt sem komálom, mert beteg lesz. A mosogép nyomagát snem veszélyes, de tönkreteszi és vehetsz újat, úgyan így minden készüléknél.
Voltaképpen azt hogy mindent szabad az azt jelentoi, hogy a gyerek tartsa be a korlátokat amit a szülő támaszt. Nekünk a fiók huzogatás és ajtónyitogatás kimaradt, mert sajnos nem tudjuk máshová rakni a veszélyes dolgokat ami benne van, de nem is piszkálja őket mert mi sem elötte használjuk. Egyedül a konyhába rámolgathatja az edényeket. A víz nem veszélyes, ha nem forró, de tettemes szálát csinál ha nyitogatja a csapot. Szóval ez a nevelési mód elég lanyha. És akkor az illemről nem is beszéltünk, ami nem veszélyes, de emberi erkölcsi magatartással tartozól mások iránt. A lányomat már szemen dobták kővel mert sehol nem volt az anyja.
Aki ilyen nevelést követ az szerintem nem is akar nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!