Nevelési tanácsadásra küld bennünket az ovi, mert nem fogad szót az óvónéniknek a fiunk, mire számítsunk?
Itthon szót fogad,viszont már rengetegen mondták,hogy nem értik hogy van bennem ennyi türelem .
A szülők pszichés kivizsgálása itt a cél,vagy mi célból kell a férjemnek is megjelennie?
nem kell félni
azért kell a család h lássák pl h melyik a domináns szülő a gyerek életében no meg gondolom másra is figyelnek
beszélgetés lesz és közben hagyják játszani a gyereket megfigyelik kérdezgetnek róla
amugy valszeg semmi baja
voltam a lányommal mert azt mondták hiperaktív persze nem volt az csak egyszerűen szeret mozogni
bementünk én a gyerek és a öcsi (apuka nem volt akkor már )
volt egy szoba teli játékkal és ceruzák papír egyebek velem beszélgetett a tanácsadó hölgy milyen otthon mikor kezdet mozogni babakorában milyen a kapcsolat a gyerekek között stb.... megkérte a gyereket h rajzoljon egy embert közben figyelte h a két gyerek milyen csendben és nyugisan játszik a szőnyegen .-)
megírták a szakvéleményt h nem az és elküldték az oviba azután már nem kavargatott az óvónő ezzel :-)))
Néhány alkalmas vizsgálat is lehet.
Nálunk először csak a szülőket hívják. Kérdeznek a gyerek pici koráról, fejlődéséről, hogy ti érzékelitek-e a problémát, amit az óvónő jelzett, milyenek otthon a szokások, nevelési elvek, elvárások.
Következő alkalommal megismerkedik a pszichológus a gyerekkel, játszik vele, rajzoltatja (ha már tud és akar), báboznak, építenek, kis figurákkal egész "világot" raknak ki, meg ilyenek. Képességvizsgálatot is végezhet, ha indokoltnak tartja.
Részben azt igyekszik eldönteni a szakember, valós-e a probléma, vagy pl. az óvónő túlreagál valamit, ha pedig ő is észleli mondjuk a magatartási nehézségeket, igyekszik rájönni az okokra, és ennek függvényében nevelési tanácsot ad, pszichoterápiát kezd, vagy akár fejlesztőpedagógushoz is irányíthatja a gyereket, ha az mondjuk egy beszédészlelési gyengeség miatt nem figyel az óvónőkre, és tűnik folyamatosan engedetlennek.
egy gyógypedagógus
Kedves Gyógypedagógus!
A beszédészlelési probléma miből deríthető ki?
Van ,hogy csak sokszori elmagyarázásra ,megmutatásra csinálja meg például,hogy a labdát mondom neki,hogy előbb kapja el és utánna dobja vissza,ennek ellenére ahogy a kezéhez ér a labda meglöki és nem érti,hogy én mit akarok mondani,hogy előbb elkapja és utánna visszadobja.
Vagy például az öltözködésben noszogatom,hogy öltözzél már macikám,mire sírva fakad,hogy de ő nem tudja a pólót felhúzni,mert nem tudja melyik az eleje,rengetegszer megmutattam ,elmagyaráztam pedig neki már.
Mire utalhatnak a leírt dolgok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!