Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megengedett-e egy önkormányzat...

Megengedett-e egy önkormányzati fenntartású óvodában, nevelési időben, kereskedelmi tevékenységet folytatni?

Figyelt kérdés
Szabad-e például az előcsarnokban (kikerülhetetlen módon) a gyerekek befolyásolására (+a szülők zsarolására)alkalmas, csábító termékeket árusító vállalkozásnak heti rendszerességgel helyet biztosítani.(A példa valós, a XI. kerületben történik napjainkban)
2011. szept. 20. 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Erről a vezetőóvónő dönt. Olyan dolgokat, amelyek a gyerekek fejlesztését segíthetik (pl. könyvek) megengedhetők, bár nem célszerű közvetlenül az előcsarnokba telepíteni az árust. inkább olyan helyre, ahol nem zavarja a közlekedést, a szülők nem kénytelenek akkor is elmenni mellette, ha nincs szándékukban vásárolni.
2011. szept. 20. 15:55
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk könyvek/kifestők/kirakók vannak kitéve a csoportszoba ajtajától 1 m-re. Nálatok mit árulnak?
2011. szept. 20. 18:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Például gyerekruházatot, és nemcsak kiteszik az árumintát, hanem eladó és asztal is tartozik a kereskedéshez, pont úgy, mint egy piacon. Egyébként az áru fajtája dönti el, hogy helyes-e? A hároméveseknek kereskedelmi célból kirakott mesekönyv, kifestő az elfogadható?
2011. szept. 21. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:
70%
Őszintén megmondom, engem nagyon bosszant, mert nem túl jó minőségű könyvek vannak elég extrém áron, szóval én nem engedném meg. Az, amit írtál, szerintem már több, mint bosszantó. A vezető óvónővel beszéljenek a szülői munkaközösség tagjai, hogy ez számotokra nem elfogadható.
2011. szept. 22. 14:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is vannak könyvek, kifestők. De csak ki van rakva egy mintapéldány, mellette pedig egy papír, ahová fel kell írni, hogy ki mit szeretne. Rendelésre hozzák. Én örülök neki, mert sokkal jobbak vannak, mint a könyvesboltokban. Viszont nem a bejáratnál van, hanem a csoportszobák előtt.

Amúgy nem értem mi a baj ezzel. Ha valamit nem akarsz megvenni, azt egy 3-4-5 éves már megérti, ha elmagyarázod neki.

Szintén XI. ker.

2011. szept. 22. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!