Azt mondták a nevelési tanácsadóba, hogy figyelemzavaros-hiperaktív kisfiamnak keressek olyan tanítónénit, aki szereti az ilyen gyerekeket, létezik ilyen tanítónéni?
Lehetne máshová is mint normálba?
A szakemberek azt mondták,hogy nincs szükség elkülöníteni őt másoktól és nincs is ilyen iskola a közelünkben,csupán értelmi sérültekkel foglakozó van,de hát ugye az más problémakör.
Határeset a kisfiam,nem egy súlyos kategória,talán a diagnózis is kicsit elhamarkodott 5 évesen.
Én is így érzem ahogy írtad,hogy nem létezik ilyen tanítónéni aki direkt szereti a pluszmunkát,a feszültséget,a tehetetlenséget.Hogy is mondhatnak ilyent,hogy találhatok olyan tanítónénit,aki szívesen,örömmel vállaná el :-( ,ő csak egy probléma ...már ezt érzem az oviban is :,-( .
Járunk gyógypedagógushoz fejlesztésre,plusz TSMT tornára,csodákat érnek el vele.
Egy-két hónap torna után már ilyeneket mond az addig nehezen kezelhető hiperaktív gyanús gyerek :"Anya ha nem engedsz be e Balatonba fürödni,akkor nem megyek be,jóóó? "
"Néni vigyázzon a vízben,mert ott van egy nagy gödör,arra ne menjen!"
Idáig fellökte volna a nénit ,persze nem gonoszságból,hanem mert észre sem vette volna,hogy vigyáznia kellene nehogy mást zavarjon a folytonos szaladgálásával.
Rengeteget javult rövid idő alatt a magatartása.
Az én lány unokám is, sajnos, hiperaktív. Járunk vele fejlesztésre, (Pesten is voltunk a Vadaskert alapítványnál) és a mozgását kordában tartó tornákra is. Időnként van, hogy nyugodt, de, leginkább túlpörög. Néha úgy tűnik, mintha szeretethiányos lenne, pedig , amit csak lehet, megadunk neki.
Olvastam korábban, és tapasztalom is, hogy pl. áruházakban nem lehet bírni velük. Rohangálnak, pakolnak...stb.
Az a tapasztalatunk, hogy telihold idején, a viselkedése csak még rosszabb. Szinte lehetetlen vele bírni.
Az óvodában volt egy óvónő, akit Istenített. Sajnos, csak neki "fogadott" szót. A fejlesztőpedagógus javaslatára egy évet visszatartottuk, ezáltal másik csoportba került. Az óvónők mesélték, hogy időnként az unokám eltűnt a csoportból, és az imádott óvónő csoportjában bukkant fel. Vissza-visszajáró vendég lett abban a csoportban.
Nálunk, sajnos, nincs apuka... (ő akarta így). Valószínűleg az ő génjeit örökölhette, mert a lányom nem volt figyelemzavaros.
Tudom, hogy milyen nehéz lehet neked. Csak kitartás, Ne foglalkozz azokkal, akik "jó tanáccsal" látnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!