Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha anyagilag megtehetitek,...

Ha anyagilag megtehetitek, akkor otthon maradtok óvodakezdésig?

Figyelt kérdés
2013. febr. 14. 11:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%
igen, ha kertes házban élnénk, valami csendes, nyugodt helyen :)
2013. febr. 14. 11:46
 12/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat, nekem mind hasznos volt.
2013. febr. 14. 11:49
 13/35 anonim ***** válasza:
73%
Megtehettem volna, de nem maradtam otthon. 2 évesen bölcsibe mentek a gyerekeim, én pedig vissza dolgozni. Nem bántam meg, nekem nagyon jót tett a visszatérés a "felnőtt életbe", a gyerekeknek jót tett a közösség, ma már kisiskolások, de nem hinném, hogy kevésbé kötődnénk egymáshoz csak mert egy évvel korábban mentek anno közösségbe.
2013. febr. 14. 11:50
 14/35 anonim ***** válasza:
70%
Én négy éves koráig maradok, Waldorfba fog menni, ott pedig 4 év a korhatár.
2013. febr. 14. 12:00
 15/35 anonim ***** válasza:
38%

Nem.

Másfél évesen beadtam bölcsibe,6 órába visszavettek,3 éves koráig 6 órában fogok dolgozni,utána 8.

Nem birtam egész nap otthon ülni,meg játszótéren gagyogó anyukákkal.

2013. febr. 14. 12:01
 16/35 anonim ***** válasza:
63%
Igen szeretnék itthon maradni a fiammal. Attól nem félek, hogy nehezen szokik majd be az oviba, mert már most is nagyon igényli a társaságot. (10 hónapos)
2013. febr. 14. 12:05
 17/35 zabmester ***** válasza:
39%

Nálunk most nem aktuális, mert már ovis a gyerek több, mint egy éve, de a következőnél is azt tervezem, hogy fog majd bölcsibe is járni. Nem tudom, hogy akkor hogy fogunk állni anyagilag, de még ha nem is lenne nagy érvágás, hogy gyes-en vagyok otthon, akkor is visszamennék dolgozni, de igyekezném úgy alakítani, hogy kevesebbet vállaljak. Ez előreláthatóan megoldható lesz majd.

De nekem fontos, hogy dolgozzak, egyrészt mert szeretem a munkámat, másrészt mert nem akarok teljesen kiesni a ritmusból.

2013. febr. 14. 13:05
 18/35 anonim ***** válasza:
90%
Első gyermekemet 3 évesen vittem oviba, másodikat és harmadikat pedig közel 4 évesen. Hamar beszokott mindhárom, egyik sem szenvedett a gyermektársaság hiányától, semmi bajuk nem lett, hogy nem mentek közösségbe 2 évesen.
2013. febr. 14. 13:13
 19/35 anonim ***** válasza:
75%

A nagyob gyermekkel is visszamentem dolgozni két éves korában és így tettem a kicsivel szintén ,bevallom nagy szükség is volt a keresetemre,mert még nem járt le a házhitelünk.

Mindkét gyermekem szerette a bölcsit :-),soha nem volt semmi probléma,a kicsi aki jelnleg is bölcsis itthon csak mondja a sok mondókát amit ott tanult ,nyugodt vagyok,hogy jó helyen van,nagyon elégedett vagyok a bölcsődei ellátással ,ugyanide járt a nagyobb is és tudtam,hogy a lehető legjobb kezekben lesz a kissebb is .

Nyugodtan járhatok dolgozni, a gyerekek jó helyen vannak és még nélkülöznünk sem kell így ,örülök,hogy van állásom, a mai világban ezt nagyon meg kell becsülnöm ,15 éve vagyok a munkahelyemen,közalkalmazott vagyok.

2013. febr. 14. 13:15
 20/35 anonim ***** válasza:
60%
Nem maradtam itthon a lányomnál sem, és most a fiammal sem fogok 3 éves koráig. Anyagilag végülis, ha szűkösebben is, de megoldható lett volna, hogy maradjak, de nekem már nagyon hiányzott a munka és a lányom is jól érezte magát a családi napköziben. Most kicsit másabb a helyzet, mert már családi vállalkozásban dolgozom, ami teljesen rugalmas, eddig anyukám vigyázott a fiamra (a szomszéd szobában, ha bármi volt, elérhető voltam), de 2 évesen megy családi napközibe ő is. Nagyon nyitott gyerek, imád gyerektársaságban lenni, úgy gondolom, hogy ő is élvezni fogja az ottlétet.
2013. febr. 14. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!