Otthon minden flottul megy, de az oviban se vetkőzni, se öltözni?
Fiaim itthon minden önállóan végeznek, ügyesen öltöznek, vetkőznek, cipőt húznak.
Viszont ha az oviba megyünk csak üldögélnek és várják, hogy segítsek (óvonénik segítsenek)
Szinte befekszenek a kisszekrénybe és kész :) :(
Próbáltam ösztönözni őket, de semmi nem vált be.
Nálatok volt hasonló "probléma" hogyan oldottátok meg?
Meddig tartott?
Nálunk meg pont fordítva van!A bölcsiben mint a kisangyal vetkőzik-öltözik itthon meg lusta dög és nyavalyogva mondja,hogy "Anya nem bírom,segííííts!!Elfáradt a kezem!!!"
és ha a fejem tetejére állok,ha fél óráig hagyom nyavalyogni akkor sem csinálja meg!ÁÁÁÁ...falnak megyek!
Bocs hogy nemtudtam érdemben válaszolni!
:)
Ismerős kifogás :)
Nálunk is fordítva. Az oviban gyönyörűen öltözik, itthon meg elfekszik és várja, hogy ráhúzzam a cuccokat.
Azzal ne te foglalkozz, hogy napközben mit csinálnak, ez legyen az óvónénik dolga.
Amikor megérkeztek és indultok haza, ez a két öltözés legyen a te gondod.
Nálunk bejön a zsarolós módszer.
Ha nem öltözöl fel, akkor nincs este kakaó. Vagy ilyesmi.
Sajnos mindig én unom meg előbb az "ösztönzést", és felöltöztetem őket. 5,5 és 3,5 évesek. Plusz nálam a kicsi, rá is overál le-fel, mert az oviban meleg van ugye...
Továbbá nekünk szóltak, hogy a megérkezéstől számított 20 percen belül távozni kellene az óvodából, tehát nem hagyhatom.
Mostanra tessékeltem őket be az ágyukba, de nagyon lefáraszt a minden napos tortúra.
Reggel általában a férjem viszi őket, és mivel sietnie kell, hogy beérjen a munkába, ő öltözteti őket még itthon is. Megszokták. Pedig ha akarnak, két perc alatt fel tudnak öltözni. Sajnos. :o(((
Én csak a tavaszt várom, akkor legalább sál-sapka csizma nincs már, kicsit gyorsabban megvagyunk.
Nálunk is vagy egy 1 éves kistesó is aki nehezítő körülmény :)
Babakocsiban nem tudom betolni,mert kicsi a folyosó, ha anélkül megyek...inkább nem mondom.
A nagyok meg nem zsarolhatók :( Már próbáltam.
Tudom, hogy szégyen a zsarlolás, de hasznos :) alkalmazom is, de öltözésnél nem segít. Inkább képes lenne zokniban hazajönni a hóesésben :(
Már várom a jóidőt, akkor mennyivel könnyebb lesz majd.
Most mire egyet felöltöztetek, kettő levetkőzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!