Hogyan tanítottátok meg 2,5 évest egyedül öltözni és vetkőzni?
Foylamatosan tanulja, de mág szerintem korai (2 hónap múlva lesz 2,5 éves)
ezért sem tartom jó dolognak, hogy 2,5 évesen oviba menjenek
az oviban segítenek ha valami nem megy és nem csak az óvónők hanem a nagyobb gyerekek is (már ha vegyes csoportba megy)
amúgy meg játékosan próbálgassátok először a könnyebb darabokat pl póló alsó zokni mindig dicsérd meg jól ha sikerül neki kicsit segíts neki közben úgy h mondod neki mit tegyen
de ha nem megy semmi baj nincs minden gyereknek máshogy fejlődik a finom és nagy motoros mozgása ezért is van olyan baba akinek nem megy csak később ha azt látod h ügyesen fogja a ceruzás és tud nagyon apró dolgokat is ügyesen felvenni akkor valszeg nem lesz nehéz neki a öltözés sem
Az én gyerkőcöm állati lusta, de miközben én öltöztettem egy-két mozdulatot kértem tőle és kiderítettem, hogy mi az amit valójában egyedül is meg tudna csinálni és abban egyszerűen nem segítek.
Pl átbújtatom a pólót a nyakán, de a kezeit nem dugom be. Ha makacskodik, akkor úgy marad :) Egy idő után bedugja...
Nadrág, alsónaci levétel megy, a pisilés miatt ezt kénytelen volt hamar megtanulni, felhúzáshoz még segítséget igényel. Zoknit is le tudja venni, felvenni nem. Cipő fel-le megy. Kardigán, kabát csak le megy, fel egyáltalán nem.
Az oviban segítenek, legalábbis nálunk!
A bugyit, nadrágot tudja felhúzni, lehúzni pisiléskor, de egy teljes ruhatár cserét még nem kell tudnia egyedül végrehajtania. Ebbe a cipőfűző megkötése is beletartozik, az is ráér még neki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!