Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanult meg a babátok...

Hogy tanult meg a babátok egyedül enni? Hogy tanítottátok?

Figyelt kérdés

A kezdetektől írjátok légyszi! Mindenféle "malackodást"! :).

Kislányom 9 és fél hónapos. A kis kocka hamikat már egyedül bekapja kicsit még ügyetlenül de azért sikerülget. Pl a főzeléket hogy adja neki először egyedül. Minden csupa csupa főzelék lesz? Nektek mennyi idősen hogy evett? Úgy értem kézzel aztán kanállal. Nehéz megtanítani őket egyedül enni? Nem tudom hol kezdjem. :). És persze mennyi idősen? Vagy még ráér?

2009. okt. 21. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

nem szeretette a hozzátáplálást, anyatejes baba lévén...egy szerencsénk volt, hogy nem cumisüvegeztünk, így már kis kortól, ha valami pépet, vagy folyadékot kellett adni azt kanállal, vagy pohárral próbáltuk.

a kanalazás így nem volt igazán új a számára, de azért nem akarta elfogadni egyszerűen, szopizta, szívta, mintha a cici lenne, nem értette, hogy miért csak egy falat jön. aztán rájött az "ízéré", nagyon kis fejű kanállal próbálkoztunk, az vált be. amikor egy kicsit megint vagányabb lett, akkor már ő is akart egy kanalat a kezébe 10 hónapos korától már nem igazán akarja, hogy etessük, és igen korán és szépen eszik magától, amit mindenki csodál. ennek az volt a feltétele, hogy irtózatos koszt csinált rengetegszer...ez van, viszont ma, 21 hónaposan villával vagy kanállan hibátlanul eszeget...

2009. okt. 21. 11:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Gratulálok! Nagyon ügyes!:)
2009. okt. 21. 11:30
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
AZ én kisfiam most 22 hónapos és 16 h kora óta egyedül eszeket, szerintem ennek a bölcsiben jött rá.
2009. okt. 21. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Az enyém 15,5 hós, fog egy kanalat a kezében, kicsit lapátol, de én etetem.

A másik fiam 20 hósan a bölcsiben már rendesen evett kanállal villával.

Kb. 12-13 hónapos korától adj a kezébe kanalat evésnél.

Majd szépen elsajátatja, ügyesedik a keze.

2009. okt. 21. 11:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le második! Köszi a válaszokat! :).
2009. okt. 21. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:

3. vok,

az összes válasz le van pontozva, csak tudnám miért?

A gyerekek általában 15-20 hó között tanulnak meg egyedül enni.

Ezen nem kell lepontozni senkit.

2009. okt. 21. 20:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozgat le! Akkor látom még mi is ráérünk az egyedül evéssel :). Köszi mindenkinek!
2009. okt. 22. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!