Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesednek engeded, hogy...

2 évesednek engeded, hogy táblagépen (igazi Tablet PC) játsszon?

Figyelt kérdés
Olyan sok érdekes és hasznos játékot lehet manapság letölteni, és olyan ügyesen kezelik már. A férjem szerint ez a jövő, lehet ők már írni sem fognak (mármint tollal).
2013. febr. 13. 20:42
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
67%
szerintem nagy marhaság 2-3 éveseket oda ültetni a gép és a tablet elé,nem is értem hogy nem tud ennyi anyuka gondolkodni,hogy jól nem jár vele később a gyerek az 100%
2013. febr. 18. 16:57
 42/42 anonim ***** válasza:

Szerintem minden korban lehet bátran összehozni a gyerekeket a számítástechnikával, csak a helyes egyensúlyt kell tartani. Nagyon fontos ebben a korban a manuális készségek tanulása, amit ugye a gépek nem adnak meg. És én személy szerint preferálom a lego mellett a természet különféle csodáit is, rendkívül mélyenszántó tapasztalatokat lehet szerezni, amikor egy jámbor, de mégiscsak XXXL súlycsoportba tartozó szarvasmarha bődül egyet mellettünk :-)

Én amúgy azt gondolom, hogy a kézírásra mindig szükség lesz, azért elég erősen kötődik az a kreatív készségekhez. Max változik a funkciója. Pl ma már levelet ritkán írunk kézzel, mert minek, komolyabb tudományos munkákat sem kézzel írunk, vagy írógépelünk, hanem LaTeX-ben szerkesztjük, de órai jegyzetet csakis kézzel írunk, iskolai dolgozatot kézzel írunk, lekvárcímkét kézzel írunk.

Viszont azt javasolnám, hogy ha már a gép elé ül egy gyerek, akkor terelgessétek a produktívabb dolgok felé. Pl a Logo sokat segít matematikai és programozási készségek fejlesztésében. Vagy egy rajzolóprogramot is vehetünk. De ha már az iskolában eljutnak az egyenletekig, akkor azonnal töltse le a winplotot és rajzoltasson ki egy 3D-s felszínt, szép és motiváló!

2013. febr. 19. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!