Lehet, hogy buta kérdés, de szerintetek okozhat gondot/bonyodalmat, ha két unokatestvér úgy tekint egymásra, mintha tényleg igazi testvérek lennének?
A nővéremnek van egy lassan 6 éves fia, nekem pedig egy 1,5 éves lányom.
Az unokaöcsém kezdetektől úgy beszélt a lányomról, mintha a saját testvére lenne. Mikor még a hasamban volt a lányom, akkor is mindenkinek azt mondta, hogy hamarosan megszületik a kistestvére. A nővéremet meg mindig kérdezték, hogy hány hónapos terhes. Emiatt jöhetett a magyarázkodás.
Az óvodában is mindig mondogatta, hogy behozza majd a kishúgát megmutatni a dadusoknak. Állandóan a lányomról cseveg mindenkinek. Szóval, nagyon szereti a kis picurt :)
Ez a szeretet kölcsönös egyébként. A lányom oda van az unokaöcsémért. Állandóan puszilgatja, ölelgeti. Mindig jókat játszanak együtt.
Nekem ezzel semmi bajom, a nővéremnek sem. Szerintünk ez nagyon jó dolog.
Viszont az óvónő megkérte a nővéremet, hogy magyarázza el a fiának, hogy az unokahúga nem a testvére. Azzal indokolta, hogy ebből a későbbiekben bonyodalmak is lehetnek. Nem értem, hogy mégis mire gondolhat.
Mostanság tény, hogy kicsit kijött a testvérféltékenysége az unokaöcsémnek, de a rajongása a lányom iránt még mindig törhetetlen.
Mivel lesz a lányomnak egy kis tesója, így nem tudom, hogy esetleg ez okozhat majd bonyodalmat?
Nem gondolom, hogy hozzá másképp állna az unokaöcsém. :)
Ezzel semmi gond nincs, édes lehet a 6 éves unokaöcséd, hogy így szereti a lányodat! Örüljetek neki. Nem értem, miért lenne gond az, ha esetleg felnőtt korukban is ilyen szuper lesz a kapcsolatuk...
Óvónő.... na rá inkább most nem írok semmit...
Szerintem arra gondolhatott, hogy így az iskola küszöbén bizony illene tisztában lenni az ilyen rokoni viszonyokkal, nem hiszem, hogy érzelmi oldalról közelítette volna meg a dolgot, hiszen abban a világon semmi rossz nincs - sőőőőt! De azt azért már kellene tudni ennyi idősen, hogy mi a különbség a testvér és az unokatestvér között, pl az iskolaérettséggel kapcsolatos mérésekben szerepel a családot taglaló téma. Néhány egyszerű beszélgetéssel tisztázhatjátok ezt a kérdést, pl rajzoljatok egy egyszerű családfát vagy hasonlók.
Egyébként nagyon jó, hogy ilyen szoros és szeretetteljes kapcsolat van a gyerekeitek között :)
A férjemnek egyébként van egy unokahúga, és sokkal közelebb állt és áll a mai napig hozzá érzelmileg, mint a saját nővéréhez. Gyerekkorukban egymás mellett állt a házuk, a nagymamák egyszerre vigyáztak a 3 gyerekre, és a két kicsi a férjem + az unokahúga rettentően összenőtt. Pedig a férjemnél csak másfél évvel idősebb a nővére, és mégis így alakult...
Anyósom azt mesélte, hogy amikor az unokahuginak megszületett az öccse (4 év lett köztük), a férjem szabályosan megkattant a féltékenységtől.
nálunk is nagyon szoros az unokatesók kapcsolata. szépen sorba, 2 évente jöttek az unokatesók :D
közel lakunk a tesómékkel egymáshoz, nálunk van kert, medence így a nyarat nálunk töltik reggeltől estig, télen hetente 2x-3x találkozunk, a nagyok egymásnál alszanak, stb :)
tényleg mint ha tesók lennének, úgy veszekednek és úgy is féltékenyek egymásra, főleg a nagyszülők miatt :D
nem gondolom, hogy késöbbiekben ez probléma lenne, főleg felnőtt korukban, nem egy támaszuk lesz, hanem 3 is :)
egyébként én is nagyon jóban vagyok az unokahugommal, mai napig sokat találkozunk, eljön velem ruhát venni, vigyáz szívesen a fiamra, megbeszélhetjük egymással minden gondunkat bajunkat, na meg ott a tesóm is, nagyon jó barátok is vagyunk, naponta 3x-4x biztos hívjuk egymást :D
Ovónő már nem tud mibe belekötni.
Unokaöcsémmel mi is testvérként szeretjük egymást mai napig,együtt növögettünk fel,én 5 voltam amikor megszületett.
Van testvérem is,ő 10 évvel fiatalabb nálam,unokacsémhez mégis jobban kötődöm.
Nincs ezzel baj.
Tudja a családfát, nem azzal van a gond. Egyszerűen ilyen szinten ragaszkodik a lányomhoz, ami szerintem cseppet sem probléma!
Nagyon szereti és a testvérének tekinti. Ettől függetlenül engem nem hív anyának, a férjemet nem hívja apának!
Az óvónő már közölte régebben nővéremékkel, hogy az unokaöcsém hiperaktív. Konkrétan kivitték a gyerekeket játszani az udvarra és a 20 gyerekből 10-en rohangáltak fel s alá cél nélkül. Egyszerűen csak játszottak egy képzeletbeli játékot. Minden gyerek szülőjét behívták egy rendkívüli szülőire, ahol ezt a gyerekekkel a óvoda vezetője közölte.
Szóval .. toppon van az óvónő! Én ezt bátran merem mondani. Szerintem azt se tudja, hogy melyik gyereket hogy hívják.
A vezetőnek meg kötelessége ugye összehívni a szülőket, ha kirívó eset fordul elő. Az óvónő szerint ez az volt..
De már fejlesztőpedagógushoz is elakart küldeni pár gyereket, mert nem óhajtották a tésztát villával enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!