Kire haragudnál ebben az esetben, magadra vagy a barátnődre?
Röviden: hónapok óta szervezzük a találkozást, de mindig meghiúsult valami miatt.
Kislányom 3 éves, szeptemberben kezdte a bölcsit, és végre nem volt beteg már egy hónapja.
Barátnőm bejelentkezett a két kislányával, hogy jönnének. Említette, hogy kicsit köhögnek, folyik az orruk, de az orvos szerint semmi bajuk. Nehezen, de úgy döntöttem, hogy jöjjenek.
Eljöttek, majd rá két napra lányom megbetegedett megint ráadásul, ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint a barátnőm két lányának volt a betegsége kezdetén, közepén. Láz, durva köhögés, orrfolyás.
Kislányom itthon maradt egész héten, antibiotikumot kapott megint,már harmadszor, de még nincs javulás. Szerintem kell még 1 hét a gyógyuláshoz.
Megüt a guta, haragszom magamra, hogy engedtem a nyomásnak, hagytam, hogy jöjjenek.:(
És ez már nem az első eset.
Barátnőm persze tagadja, hogy bármi bajuk lett volna a gyerekeinek.
A saját szememmel láttam és hallottam, hogy köhögnek, sőt volt amikor én fújtam ki az orrukat, mert már a szájukba csorgott a váladék.
Ti mit tennétek? Beszólnátok?
Most egy darabig tuti nem hívom őket, elég volt!!
En nem is ertem a problemat. Ha valaki szol, hogy kicsit kohog es nathas, tuti megkerem, ne jojjenek. Tok mindegy, hogy a baratnod dokija mit mondott neki allitolag, a kohoges meg natha nem vicc es el lehet kapni, hisz azok a gyerekek is elkaptak valahol.
Es teged sem ertelek, az irasod alapjan nem ugy nez ki, mintha a baratnod lenne, inkabb csak egy ismeros. A baratsag fogalom teljesen mas jellegu kapcsolatot takar, szerintem.
Barátnőm lutazott hozzánk vidékre hétvégére a fiával.
Pénteken este eljátszottak, együtt fürödtek a gyerekek, szombaton csavarogtunk, este a gyerekek együtt fürödtek. Lányom fürdés után hányt.
Vasárnap rossz kedve volt, de már a fiúnak is, ők hazamentek, lányom már nem hányt, de én igen, be is lázasodtam.
Másnap hív barátnőm, ők is hánynak, lázasak, ő dolgozni, a fia oviba nem ment, de kedden meg már a feje is
Le betegedett!
Na ezek után nekem vor kellemetlen, hogy a lányomról így elkapta mindenki, de ezt nem tudja előre senki!
Ha ennyire borzalmas az anyuka és a gyerekei is akkor nem kell velük találkozni. Nem kell a betegségre fogni, mert egyértelműen látszik hogy semmid se kívánta a találkozót.
Betegség téma hát én nem sértődök meg ha köhög egy gyerek aki hozzánk jön mert van (barátnőm kisfia) aki egész ősztől tavaszig köhög.
Az oviban nem látok bele a csoportba ott is simán lehet hogy jár köhögős gyerek mégse veszem ki a gyerekeimet.
Elhiszem hogy utálod ha beteg a kislányod és az antibiotikumot is de ez meg a másik véglet az én véleményem szerint.
"Barátnőm persze tagadja, hogy bármi bajuk lett volna a gyerekeinek."
Erre írtam, hogy nem értem miért tagadja (utólag).
Mindegy.
A lényeg, hogy én csak magamat hibáztatnám, már ha egyáltalán felelőst kell keresni.
2. a 5.-nek.
Igazatok van, ez egy összetettebb probléma.
Valóban nem a legjobb a barátságunk, pont emiatt én már sokszor lazítottam a kapcsolatunkon, sőt, volt, hogy több mint egy évig nem is kerestük egymást.
Őszintén szólva, nekem nem is hiányzott, van 2-3 tényleg őszinte, igaz barátnőm, akikkel sokkal jobb a viszonyom.
Ha velük találkozom, nem rándul görcsbe a gyomrom.
Ez az említett "barátnő" iszonyat sértődékeny, de ennek ellenére mindenben kikéri a véleményemet, én pedig meg is mondtam neki, hogy én miben gondolom másképp a dolgot. A reakció minden esetben sértődés a részéről.:(
Na, emiatt nem mertem azt mondani, hogy ne gyertek, mert megint csak engem osztott volna ki, hogy milyen anyámasszony katonája módon nevelem a lányom, és még ki is röhög, hogy félek egy kis bacilustól.
Ahhoz amúgy valóban gyáva vagyok, hogy a szemébe mondjam, nem kívánom a társaságukat.
Én ezidáig őszinte voltam vele, megmondtam, hogy nálunk nincs őrjöngés, nem szeretem, ha a gyereke a székbe törli a zsíros kezét. Nálunk ebéd után alvás van, náluk nincs és ezt ő egyáltalán nem tartja tiszteletben.
Többször kértem, hogy hallgattassa el addig a gyerekeit míg altatom az enyémet, de semmi.
És még száz ilyen van.
Igen, csak magamra haragszom, hogy hagytam idáig fajulni a dolgokat és felnőtt létemre nem tudtam jól irányítani az eseményeket.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Ne a barátnődre haragudj. A barátnőd a találkozó előtt azt mondta, kicsit köhögnek a gyerekei, folyik az orruk, te mégis azt mondtad, jöjjenek. Kvázi az esély meglett volna, arra, hogy lemondd a találkozót, de nem tetted. Nem jó, hogy elkapta a gyereked, de mivel bölcsis, tudod nagyon jól, hogy ez az első közösséges év erről szól. Az én lányom 8 antibiotkumot kapott az első télen, úgyhogy a tiéd még elég jól bírja.
Illetve azt sem értem, ha ennyire nem kedveled őket, akkor miért barátkozol velük? Én ha valakit nem szeretek, akkor rövid úton leépítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!