Ti ilyen esetben, hogyan oldanátok meg az óvodába
járást?
Figyelt kérdés
Van egy három éves kislányom ő már ovis tőlünk 6 km-re járunk oviba+ 6 km vissza, pont olyan helyen vagyunk falu, hogy az itteni ovi és a másik faluban lévő óvi is egyforma távolságra esik! Így mindenképpen buszra kell szállnom! Van egy két éves kislányom is ő szeptembertől lesz óvis, de július végén születik a kisfiam segítségem nincs. Nem tudok fizetni azért valakinek, hogy elvigye őket óvodába. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan oldanátok ti meg a három gyerekkel a buszozást, úgy hogy mind a három pici. Elég rossz busz is van reggelente biztosan nem lehet rá feltenni semmilyen babakocsit sem mert nem fér fel! Férjem meg reggel hattól dolgozik! Teljesen kétségbe vagyok esve! Nagymamákra nem lehet számítani nagyon idősek! Mit csináljak?
Azèrt gpndoltam,hogy le tudná tenni,mert azt ìrta,hogy mivel elvesztette az állását az anyukája azèrt nem teszi le. Bocsi kèrdezö ,lehet rosszul èrtelmeztem.
Az egyik megoldás,ha anyós vigyáz a kicsikre. Persze nem kell kötelezni,de ennyit talán megtehetne egy nagyszülö!Az enyèm alig várja,hogy vigyük vagy ök jöjjenek.
2013. jan. 27. 21:58
42/49 anonim válasza:
2014 szeptembertől kötelező az ovi 3 éves kortól, és NEM januártól. Nem is értem miért mondják sokan a januárt!? Az a tanév közepe! És miért nem néznek pontosan utána ahelyett, hogy a hülyeséget terjesztik?!
2013. jan. 27. 22:14
43/49 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy 2014 szept.-töl kötelezö az ovi.
2013. jan. 27. 23:34
44/49 anonim válasza:
Mivel csak rendezetlen családoknak kötelező így ez nem téma ,nem mindegy hogy mikortól NEM kötelező ?
2013. jan. 28. 00:36
45/49 anonim válasza:
Az egyik válaszoló javasolta azt ami nekem is elsőre eszembe jutott: ha mindenképpen buszoznod kell, akkor a pici baba kendőben/manducában rajtad, a két nagyobbik meg gyalog. Nyilván, ha senkit nem tudsz megkérni hogy segítsen, akkor kénytelen leszel magad megoldani. De most hogy Anyukád újra dolgozni fog, így azért anyagilag könnyebben lesztek. Az nyilván nem lehet probléma, hogy buszjegyet/bérletet veszel, mert ha kocsival kellene menni, abba is vennél benzint. De azt amúgy én sem értem, minek tartotok két olyan autót, amit nagycsaládosként egyáltalán nem tudtok kihasználni. A kétajtósat tuti hogy lecserélném.
2013. jan. 28. 00:44
46/49 anonim válasza:
Amúgy a három gyerekkel 90% os lesz a busz mikor viszed meg hozod őket. (amikor hazafelé jössz a két kisebbel akkor nem) de érdemes kiszámolni nem jössz e ki úgy olcsóbban mint ha felnőtt bérletet veszel. (nálunk, főleg figyelembe véve a betegeskedést a közösség miatt, bőven jobban megérte ha nem veszek bérletet).
2013. jan. 28. 08:22
47/49 anonim válasza:
Egy 4 személyes autóba elférsz te +3 gyerek. Bár nem tudom, a légzsák kikapcsolható-e. A nagyi már dolgozik, így az ő eltartásának költsége kiesett, jöhet a tervezett jogsi. Ha nagyon nincs rá keret, adjátok el a kicsi autót, minek kettő, amibe be se fértek, főleg úgy, hogy nincs is jogsid? :O
Másik megoldás a kendő, bármilyen hordozó vagy mei tai, viheted abban a picit, akár óvodás koráig is.
2013. jan. 28. 09:00
48/49 anonim válasza:
Én biztosan otthon fognám a gyerekeket! Tudod mi lesz az reggel összehozni egy csecsemő és két kicsi hogy elinduljatok az oviba ráadásul busszal?? Nincs esetleg olyan képzés ilyen kicsiknek hogy nem ovi hanem direkt a diagnózisnak megfelelő ellátás? Mi a baj vele? Mindenképp megcsinálnám a hajtásit még addig belefér simán. Ha menni kell autóval sokkan könnyebb lesz, az egyik autót lecserélni nagyobbra.
Vagy csak azt beadni az oviba amelyiknek muszáj menni és megkérni valakit hogy csak őt vigye el. Mert ez nagyon nehéz lesz igy neked.
2013. jan. 28. 15:14
49/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, átgondolva, azonnal le kell tennem a jogosítványt és a coupét tudom úgy használni, hogy hátra beteszem a kettő nagyobbat, a picit előre teszem, kikapcsoltatom a légzsákot. Concord Neo babkocsiban gondolkodom mert annak a váza befér a coupénak a csomagtartójába, ezt nem tudom eladni van rajt még 3 év hitel, 5 éve vettük meg akkor még nem volt egy gyerek sem, itt az ideje, hogy újra használjuk! A másik pedig, hogy meghirdetem a házunkat és egyet a központhoz közel keresünk ami ilyesmi paraméterekkel rendelkezik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!