Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti ilyen esetben, hogyan...

Ti ilyen esetben, hogyan oldanátok meg az óvodába járást?

Figyelt kérdés
Van egy három éves kislányom ő már ovis tőlünk 6 km-re járunk oviba+ 6 km vissza, pont olyan helyen vagyunk falu, hogy az itteni ovi és a másik faluban lévő óvi is egyforma távolságra esik! Így mindenképpen buszra kell szállnom! Van egy két éves kislányom is ő szeptembertől lesz óvis, de július végén születik a kisfiam segítségem nincs. Nem tudok fizetni azért valakinek, hogy elvigye őket óvodába. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan oldanátok ti meg a három gyerekkel a buszozást, úgy hogy mind a három pici. Elég rossz busz is van reggelente biztosan nem lehet rá feltenni semmilyen babakocsit sem mert nem fér fel! Férjem meg reggel hattól dolgozik! Teljesen kétségbe vagyok esve! Nagymamákra nem lehet számítani nagyon idősek! Mit csináljak?

2013. jan. 27. 20:54
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
53%
Akkor anyósodra hagyod a kicsiket 70 éves még nem olyan nagyon öreg, a mi szomszéd nénink 75 éves és feljár Pestre a fiához segíteni a gyerekek körül
2013. jan. 27. 21:27
 32/49 A kérdező kommentje:
Mindig azt mondja nekem nem várhatom el tőle, hogy minden reggel ide battyogjon, pedig igen jól tartja magát! meg ő itt is tudna lenni 15 perc alatt, de hát ha nem akkor nem!:(
2013. jan. 27. 21:27
 33/49 anonim ***** válasza:
Akkor vidd te lehet a járástól tényleg fáj a lába, persze ha nem kifogást keres.
2013. jan. 27. 21:29
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Mivel azt írod anyukâd kapott állâst,így a jogsit is le tudod tenni. Anyósodèk meg vegyèk a fáratsâgot ès arra a fèl órára vigyázzanak az unokákra.
2013. jan. 27. 21:37
 35/49 anonim ***** válasza:
Attól hogy anyukája kapott állást miért tudná letenni a jogsit? Ezt nem igazán értem.
2013. jan. 27. 21:39
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
Azért az anyóst nem lehet ara kötelezni, ha nem akar vagy nem tud segíteni! Vidd el a gyereket hozzájuk, amíg a másikat viszed az oviba. Még eddig egyetlen segítő válasz sem volt jó számodra, azok közül, amiket felsoroltunk több alternatíva pedig nincs.
2013. jan. 27. 21:41
 37/49 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is az jutott eszembe, amit az egyik válaszoló írt. Nem akarlak megbántani, de amikor a 3. gyereket terveztétek, erre nem gondoltatok? Elég messze van az ovi, pláne úgy, hogy a buszra nem tudsz felrakni babakocsit.
2013. jan. 27. 21:42
 38/49 anonim ***** válasza:
Mások nem járnak át abba az oviba? Mert nálunk úgy volt, hogy az anyukák összebeszéltek és váltásban vitték a gyerekeket. Mindenki kikísérte a buszhoz a csemetéket reggel, két-három anyuka ment velük busszal, bekísérték őket az oviba, délután meg vissza. Volt, hogy az óvónéni jött velük.
2013. jan. 27. 21:43
 39/49 anonim ***** válasza:

Igen egyébként sajnos 2 lehetőség van.

1.hordod a nagyot oviba mert szüksége van rá és kell neki a közösség és buszozol a 3 gyerekkel oda vissza. Neme gy leányálom.

2. nem hordod a nagyobbat, majd csak akkor mikor kötelező lesz neki (nagycsoport). (de addig meg ki tudja mennyit veszít lemaradása miatt).

2013. jan. 27. 21:43
 40/49 anonim ***** válasza:
Egyébként nálunk pl. nem tervezetten jött a harmadik gyerek, védekezés mellett lett, és a legnagyobb gyerekem problémái (szintén vadaskert szintén fejlesztésre és ovira van szüksége azontúl hogy én itthon is mindent megteszek amit tudok tréninget is elvégeztem emiatt) is úgy 4 éves kora körül derültek ki hogy VALÓJÁBAN mi is. Amikor meg a pici már útban volt. Úgyhogy nem biztos hogy a kérdező is annyira nagyon tervezte így gyors egymásutánban, egy problémásabb nagyobb gyerekkel a harmadik kicsit....
2013. jan. 27. 21:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!