Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti ilyen esetben, hogyan...

Ti ilyen esetben, hogyan oldanátok meg az óvodába járást?

Figyelt kérdés
Van egy három éves kislányom ő már ovis tőlünk 6 km-re járunk oviba+ 6 km vissza, pont olyan helyen vagyunk falu, hogy az itteni ovi és a másik faluban lévő óvi is egyforma távolságra esik! Így mindenképpen buszra kell szállnom! Van egy két éves kislányom is ő szeptembertől lesz óvis, de július végén születik a kisfiam segítségem nincs. Nem tudok fizetni azért valakinek, hogy elvigye őket óvodába. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan oldanátok ti meg a három gyerekkel a buszozást, úgy hogy mind a három pici. Elég rossz busz is van reggelente biztosan nem lehet rá feltenni semmilyen babakocsit sem mert nem fér fel! Férjem meg reggel hattól dolgozik! Teljesen kétségbe vagyok esve! Nagymamákra nem lehet számítani nagyon idősek! Mit csináljak?

2013. jan. 27. 20:54
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
Miért kell fejlesztéseket kapnia a nagyobbik kislányodnak?
2013. jan. 27. 21:07
 12/49 anonim ***** válasza:
76%
Akkor a két kis vacak autót eladni, venni egy normális 5 ajtósat, jogsit letenni, és minden gond megoldva. :)
 13/49 anonim ***** válasza:

Hú hát tök nehéz...sajnos nem tudom mi a megoldás...nálunk ugyanez van a legnagyobbam 5 éves már muszáj mennie de ugyanígy van hogy fejlesztésre szorul. Én úgy oldom meg hogy azokon a napokon mikor a fejlesztés van viszem, a többin nem. A középsőm 3 éves őt fel sem vették mivel itthon vagyok. Jövőre megyek vissza dolgozni a kicsi mellől a kicsi munkahelyem melletti bölcsibe fog járni, a nagyobbakat pedig előtte leadom az oviban.

Nekem sincs jogsim és mostanság nem is lesz sajnos.

És nem azért mert nulla forintból élünk, hanem mert van hova tenni azt a pénzt, plusz az órák alatti felügyeletüket se két forint megoldani úgyhogy előbb kellett volna a jogsi és utána a gyerekek, de nem gondoltam én sem hogy a férjemnek így alakul hogy 7kor már kezdi a munkát.

14/49 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem igaz nem vagy köteles 2014-től fog változni, de már már most is bent van a törvénybe, hogy csak akkor ha otthon veszélyeztetve van.

Szóval egyáltalán nem kötelező nektek az ovi.

2013. jan. 27. 21:09
 15/49 anonim ***** válasza:
Gondolom apa is kocsival jár ha reggel 6ra megy tehát nem annyira megoldás ha eladják és 1 autó lesz...ha nem, akkor bocsi. Meg most már terhesen meg pici babával gondolom nem jogsiletétel a legkönnyebben menedzselhető dolog.
2013. jan. 27. 21:09
 16/49 anonim ***** válasza:
63%
Nem akarlak megbántani, de amíg nem volt még meg mind a három gyerek, akkor hogy terveztétek a napi rutint? Mire gondoltatok? Hogy gondoltad a gyerekek utaztatását?
2013. jan. 27. 21:11
 17/49 A kérdező kommentje:
Egyenlőre nincs diagnózisunk, még csak március végén megyünk a vadaskertbe az biztos, hogy vannak problémák sajnos és nagy a lemaradás, minden téren, tehát ő neki szüksége van az óvira! Igen úgy terveztem, hogy most januárban leteszem a jogosítványt, de hát a sors közbeszólt, anyukám elvesztette a munkahelyét nem kap semmi pénzt sehonnét, ide költöztettük hozzánk itt, ő neki van hitele kifizetjük, ételt adunk stb, sajnos cigizik is 3 doboz/nap, de hát az anyukám nem hagyhattuk cserben, így mi is megérezzük már anyagilag sajnos, már nem olyan könnyű, sok a számlánk is, fizetjük nincs elmaradás az az első, meg a gyerekek és persze azért 5 személynek sem kevés a megélhetés egy hónapban.
2013. jan. 27. 21:13
 18/49 A kérdező kommentje:
Beírattam az óviba múlt év decemberétől,és vittem reggel mind a kettőt, vettem bérletet, hazafelé meg ha szerencsém volt apa csak fél háromig dolgozott így el tudta hozni a nagyot, ha nem akkor meg mentem a picivel együtt a nagyért!
2013. jan. 27. 21:16
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ott van anyukád, a picit tudod kire hagyni!

Vagy a nagyi vigye hozza a gyerekeket ha munkanélküli!!!

Nem ertem hol a probléma!?

2013. jan. 27. 21:17
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem is. Elmégy a naggyal az óvodába, addig édesanyád vigyáz a többiekre. Ennyi.
2013. jan. 27. 21:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!