Mi a helyes reakció ilyen esetben? Apja leszidja mert nem csinált rendet, ő meg szalad oda hozzám és könyörög, hogy vegyem fel.
Ritkán veti be a gyerek nálunk ezt, inkább ötletként, mert még akkor is igazat adunk egymásnak a gyerek előtt, ha nem úgy gondoljuk egészen. Aztán négyszemközt megvitatjuk a férjemmel, hogy szerintünk melyikünknek volt igaza, és mit kellett volna tennünk.
Mi azt csináljuk ilyenkor, hogy leguggolunk hozzá, átöleljük, és azt mondjuk neki: Nagyon szeretünk mindketten, ezért megölellek, de igaza van apának/anyának, és ő most szomorú, gyere öleljük meg őt is! Ilyenkor összeölelkezünk hárman és megcsináljuk együtt hármasban, amit akartunk.
Megsimogatod a fejét, kicsim apának igaza van tessék rendet rakni, a végét határozot hangon mond,
arébb mész és látványos mozdulatokkal te is pakolászni kezdesz valamit.
Bele gondoltam mikor rohan a lányom hozzám. Akkor amikor az apja a cumi miatt veszekszik vele. ez az egy amiben én engedek ö nem, és ezért csinálja, tudja hogy én megengedem neki.
Gondolom nálatok is ez van csak sok más dologban sem értetek egyett és ha egyik tílt a másik enged.
èn max segítek neki pl össze rakodni, de apának mindig igaza van.
én ebben az esetben felveszem. azért mert apa leszidja, még szerintem fel lehet venni, érezze, hogy szeretem. megölelem adok neki egy puszit és elmondom neki, hogy apának igaza van, ő is szeret téged, de rendet kell csinálnod úgyhogy le is teszlek és gyorsan szaladj, csináljad, hogy minél előbb végezz :)
én elég szigorú vagyok, de nincs olyan, bármennyire is haragszom, hogy ha megkér, hogy vegyem fel/ öleljem meg/adjak neki puszit akkor ne tegyem meg. ettől még nem mondasz ellent a párodnak, legalábbis én így érzem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!