Szerintetek mi a helyes reakció az alábbi helyzetben?
Párom előző házasságából van egy 8 éves kisfia, aki kéthetenként van nálunk hétvégenként.
Nekünk van egy 11 hós kisfiunk.
Jó a kapcsolatom a 8 éves kisfiúval, aranyos segítőkész, néha önfejű. Nagyon szereti a kisöccsét, de gondolom féltékenység van benne, amit normálisnak tartok.
Tegnap indultunk valahova, készülődtem és ahogy sürgök forgok és benézek a szobaajtón azt látom, hogy a pici fiam térdel az asztal előtt és rágcsál valamit elmélyülten, mikor a tesója elkezdi rugdosni. Csak finoman, nem úgy hogy fájjon, de szabály szerint rugdosta.
Én lereagáltam a dolgot valahogy, (most nem írom le, hogyan) de kíváncsi lennék ti mit csinálnátok egy ilyen szituációban.
Hát ez durva!
Én azonnal félrehívtam volna a gyereket és kérdőre vontam volna, utána pedig szóltam volna az apjának.
Nem is tudom, hogy lehet az ilyesmit szó nélkül megállni...
Odamentem volna, és elmondtam volna neki, hogy nem szabad bántani a kisebbet, hiszen ő kizárólag a nagy és erős testvérétől várhat védelmet, és ha a nagy és erős testvére így bánik vele, akkor ki fogja megvédeni?
Elmondtam volna neki, hogy biztos neki sem esne jól, ha egy 15 éves fiú elkezdené rugdosni, és ha neki nem esik az ilyen jól, akkor ne csinálja másokkal.
Szóval az értelmére hatottam volna, mert más nem hiszem, hogy célravezető ilyen helyzetben.
Azt írod, rágcsált valamit. Nem véletlenül a nagyfiú valamilyen saját cuccát rágta?
Természetesen rugdalni akkor sem szabad, de akkor picit más a helyzet, mert volt rá "oka", csak hát mivel 8 éves, ezt a "megoldást" találta.
Egyébként egyet értek az előttem szólóval, ez meg kell vele beszélni, ő már nem kicsi ehhez. (Mármint a 8 éves :o)
Köszönöm az eddigi válaszokat. Már most találtam bennük olyat, amit hasznosítani tudok a jövőben.
A saját labdáját rágcsálta. Az "ok" állítólag az volt, hogy a pici eltolt egy széket (kb 2 órával korábban), ami nekiment a nagynak.
Utolsó, ne haragudj, hogy ezt mondom, de nagyon neveletlenek lehetnek a gyerekeid.Hogy pofon vágják a kisebbet te még ölelgeted őket?
Én nem akarok saját példámmal jönni, de én soha nem mertem volna kezet emelni a húgomra, mikor pici volt, mert engem úgy megvertek volna, mint annak a rendje..Ez is egy véglet, meg az is, amit Te csinálsz.Szerintem.Bocs.
Köszi a válaszokat!
Hát igazság szerint bennem nagyon fel ment a pumpa és igazán kiakadtam, aminek hangot is adtam.
Kiparancsoltam a nagyot a konyhába és mondtam neki (kiabáltam :(, hogy van 5 perce, hogy ezt átgondolja és utána magyarázatot kérek.
Tudni kell rólam, hogy nagyon nehéz kihozni a sodromból, és még a nagyobb fiú nem ismeri, hogy ilyen is lehetek. Pedig már 2-3 éve ismerjük egymást. Szegény nagyon megijedt, és nagyon sírt, és azt mondogatta, hogy ő milyen hülyeséget csinált és ő nem úgy gondolta. Akkor aztán megbeszéltük, hogy a kicsi még csak 11 hónapos és ha rá is tolta a széket az nem szándékos volt, ő meg már 8 éves.
De úgy megesett rajta a szívem, viszont nagyon-nagyon haragudtam. Aznap - hiába beszéltük meg, meg szent a béke - nem tudtam vele felszabadultan beszélni.
Másnap már minden ok. volt, de gondoltam, hogy lehet, nem jól csináltam, hogy ennyire kiakadtam, ezért is írtam ki a kérdést, hogy higgadt fejjel más ezt hogy gondolja.
Köszi még1x.
Igen, én is így gondolom, hogy másképp reagáltam volna le, ha a nagy a sajátom lenne. Sajnos ez így van, csak tudatosan tudok a reakcióimon változtatni.
Ezért is köszönöm a hozzászólásaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!