Mi a helyes reakció a sírásra ebben az esetben?
Lányom 13 hónapos. Már 3 hónapja szenvedünk azzal, hogy fél a nevetéstől. Volt egy olyan időszaka (talán 1 hét) amikor úgy tűnt, hogy vége, de sajnos visszatért. Gondoltam már arra is, hogy talán nem helyes a reakcióm, ezért nem növi ki. Mit tehetnék?
Felvegyem, cumit adjak és megnyugtassam?
Felvegyem, de cumit ne adjak?
Eltereljem a figyelmét?
Hagyjam sírni?
Vagy mit tegyek?
a te nevetésedtől (is) fél? vagy kiétől?
szerintem soha ne hagyd sírni, ez alap. ha sírni kezd, bújj oda hozzá v vedd föl, simogasd. cumi nem kell, ha ő nem kéri. ha kéri, akkor nyilván adj neki. figyelmét csak ezután tereld el, h fölvetted, megnyugtattad.
amúgy mégha gyerekesen vicces is, az ő félelme, amit érez, az komoly. tisztelni kell és komolyan venni, nem szabad lekicsinylően, netán gúnyosan hozzáállni. ki fogja nőni, de csak akkor, ha ő maga rájön, nem is olyan félelmetes a nevetés.
Akkor azt hiszem, megpróbálnám megnevettetni.
Ha mondjuk a tévés nevetéstől ijedne meg, felkapnám, rádobnám az ágyra, és addig csikizném, amíg ő is nevetne. Vagyis együtt nevetnénk.
Ne haragudj, hogy nincs jobb ötletem, én biztos így próbálkoznék.
Utolsó vagyok, ne légy elkeseredve!
Ha rajtad azt látja, hogy azonnal kétségbeesel, ha sír, csak még jobban belelovalja majd magát. Anya, tessék nevetni és felvidítani azt a gyereket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!