Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos kisfiam állandóan...

20 hónapos kisfiam állandóan megüt. Milyen reakció lenne a helyes? Nem reagálni? Visszaütni? Türelmesen elmagyarázni ami ugysem érdekli 1000x?

Figyelt kérdés
Ugy 2 hete megy ez. Jol elsajatitotta barataink gyerekeitol es veluk szemben rajott a hatekonysagara a dolognak...senkit nem ut meg csak engem. Kulonosen ha valami nem ugy van ahogy o azt elkepzelte. Tegnap az apja mar rautott a kezere karjara akkorakat amekkorakat ram utott a kicsi. Hatha megerti faj az amit csinal. Latszott rajta hogy forog az agykerek....de ujra-es ujra probalkozik.
2012. júl. 12. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

nem ÜTSZ anyának fáj!!!!

ezt kell mondani meg fogja érteni én kétszer eljátszottam hogy mennyire fáj ez anyának azóta nem üt meg

csak simi simi ütni nem szabad se engem se apját se senkit!

2012. júl. 12. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez megy 2 éves,de ö 5 hónapja ezt csinálja már mindent kiprobáltam,de nem hat.....
2012. júl. 12. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy irtó nehéz, de próbáléjatok nem visszaütni, azt végképp nem fogja érteni, hogy nektek szabad, de neki nem!

Én vagy megsimogatom a fiamat ilyenkor, és mondom hogy 'látod, én nem bántalak, hanem szeretlek', vagy megfogom a kezét és megsimogatom vele a saját arcomat.

Általában működik, elszégyelli magát.

Elismerem, embert próbáló, amikor már semmi nem használ, de ne üsd ha lehet.

2012. júl. 12. 10:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Pont ezert kerdeztem mert ugy erzem visszautni nem celravezeto. Ferjem is csak azert utott mar ra mert nem birta cernaval. Probalom en is a simit...de az sem megy at. Probalom tovabb...
2012. júl. 12. 10:19
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Én azt olvastam erről hogy ilyenkor határozottan el kell kapni a kicsi kezét és kicsit mérges hangvitellel közölni vele:nem szabad,ez fáj.Az a lényeg hogy ne nevesd el magad,és ne menj utána rögtön "lelkifurdalás" miatt...
2012. júl. 12. 10:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Itt olvastam,nem tudom beválik-e,de ha megüt akkor mondd neki,h nini,ez a bal/jobb kezecske megütött,mondjuk neki,h nem tegye!Én is egyébként már mindent megpróbáltam,semmi haszna,ezt még nem próbáltam,talán még ami segíthet-ezt a harapásnál kellett alkalmaznunk-ha megharapott akkor azonnal arrébb vittem és mondtam neki mérgesen,h nem szabad és nincs játék,mert haraptál és otthagytam.Ez bevált-játékmegvonás csodákra képes,de ez elég nehéz,mert ekkor egyből nekiállt ordítani,bőgni,h nem játszhat és a szívem majd megszakadt.Egy kicsit hagytam aztán odamentem,h kérjen bocsánatot,meg mindig hangsúlyoztam,h őt nagyon szeretm,csak azt nem szeretm ha harap azt nem szabad,az fáj.
2012. júl. 12. 11:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem 2,5 éves a lányom amikor ütögetni kezdett, amikor már semmi nem használt és pont egy hatalmas hiszti közben próbált megütni amikor én csak segíteni akartam neki akkor betelt a pohár és vittem a zuhany alá, ideg vizet fröcsköltem rá, majd beraktam a szobájába. Akkor jöhetett ki amikor lenyugodott, akkor bocsánatot kért, megbeszéltük a dolgokat. Azóta meg sem próbál ütögetni és kevesebb a hiszti is.
2012. júl. 12. 13:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Uh ez a sokk terapia! Mi meg kicsik vagyunk nem erti az a baj.
2012. júl. 13. 01:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez az, üssetek egy csecsemőt. Csak gratulálni tudok!
2016. aug. 24. 21:07
 10/10 anonim ***** válasza:
5ösnek igaza van. A gyerek értelmes lény. Először elmondod, hogy nem szabad, akkor azt ő felfogja. Ha meg nem fogad szót, akkor megfogod a kezét, keményebben rászólsz, lerakod az öledből, ilyesmi. De persze végig szereted, ezt ő is tudja. Csak próbálgatja a határokat, h mit szabad és mit nem.
2016. nov. 19. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!