Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5évesnek diéta, de hogyan?

2,5évesnek diéta, de hogyan?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 éves, 101cm és 21kg. Mit ehet vagy mit csináljak vele, hogy ne legyen kövér? Félek hogy az oviban később ebből gondja lesz majd. Most nem mondanám kövérnek, hanem olyan jó kis masszív, de féltem őt.
2013. jan. 17. 19:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 évesen 101 és 20,5 kg volt. 10 hónap alatt szedett fel 7 kg-ot egy súlyos betegség után. Ételallergiás, nem ehet tejterméket, tojást tartalmazó dolgokat. Nem eszik finomított cukrot, csak hetente egyszer ehet süteményt az említett alapanyagok kihagyásával.

Nem iszik üdítőt, üresen issza a teát, de főleg vizet iszik. Nem eszik (nem is ehet) chipset, ropit, kekszeket stb. üres kalóriát.

A főzelékeket étkezési keményítővel sűrítem, nem liszttel.

Bölcsis, bár én főzök neki, de azt viszem, amit a többi is eszik. Reggelire egy szelet kenyér, margarin, sonka, zöldség; tízóraira gyümölcs vagy gyümölcslé (én készítem) vagy víz; ebéd 4-szer főzelék egyszer tésztaféle; uzsonna-vacsora fehérjedús valami, az ételallergia miatt. Vacsora 3 dl speciális tápszer.

Rendszeresen látja a gasztroenterológus. A dietetikus és a gasztroenterológus is azt mondja, majd alakul, folyamatosan ellenőrzik. Egészségesen eszik, szakemberek által javasolt étrendet.

Én azt javaslom, ha aggaszt a dolog, keress fel egy szakembert. Azért írtam le ilyen részletesen a mi esetünket, hogy látsszon, a dolgok sokszor nem feketék és fehérek, nem biztosan azért ekkora a gyereked, mert chipsszel, hamburgerrel és cukros nyálakkal tömöd! Állhat a háttérben esetleg pajzsmirigy probléma is, érdemes lehet megnézetni azt is.

2013. jan. 18. 10:40
 22/23 anonim ***** válasza:
0%
nincs olyan hogy genetikai hajlam hízásra, ha kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit eléget a tested nem tudsz hízni
2013. jan. 18. 14:20
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő válaszokat. Voltunk a két éves mérésen, nem mondott semmit se a doktornő se a védőnő. Sőt most várom a második babát, így a védőnőhöz is rendszeresen járunk, mindig megméretem a gyereket, és ő még egyszer se mondta hogy kövér lenne. A környezetünkben sem nevezte még senki annak. Én se azt mondanám rá hogy kövér, mert annyira eloszlik rajta, vagy nem is tudom. A férjem 186cm és 124kg, és 175cm vagyok és most 36hetesen már 110kg. :( Viszont mindkettőnk családjára a vékonyabb testalkat a jellemző, mindketten kakukktojások vagyunk, de mindenesetre dédszülői magasságban találtuk a túlsúlyos rokont. Válogatósnak szerencsére nem válogatós, a hüvelyeseket nem szereti (lencse, zöldbab, borsó kilőve), de amúgy minden mást megeszik. Igyekszem majd jobban odafigyelni rá és mindenképp felkeresek egy szakembert, mert nem szeretném hogy egészségügyi problémája legyen, vagy oviba kerülve gondja legyen emiatt a többi gyerekkel.
2013. jan. 19. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!