2,5évesnek diéta, de hogyan?
Az én fiam 3 évesen 101 és 20,5 kg volt. 10 hónap alatt szedett fel 7 kg-ot egy súlyos betegség után. Ételallergiás, nem ehet tejterméket, tojást tartalmazó dolgokat. Nem eszik finomított cukrot, csak hetente egyszer ehet süteményt az említett alapanyagok kihagyásával.
Nem iszik üdítőt, üresen issza a teát, de főleg vizet iszik. Nem eszik (nem is ehet) chipset, ropit, kekszeket stb. üres kalóriát.
A főzelékeket étkezési keményítővel sűrítem, nem liszttel.
Bölcsis, bár én főzök neki, de azt viszem, amit a többi is eszik. Reggelire egy szelet kenyér, margarin, sonka, zöldség; tízóraira gyümölcs vagy gyümölcslé (én készítem) vagy víz; ebéd 4-szer főzelék egyszer tésztaféle; uzsonna-vacsora fehérjedús valami, az ételallergia miatt. Vacsora 3 dl speciális tápszer.
Rendszeresen látja a gasztroenterológus. A dietetikus és a gasztroenterológus is azt mondja, majd alakul, folyamatosan ellenőrzik. Egészségesen eszik, szakemberek által javasolt étrendet.
Én azt javaslom, ha aggaszt a dolog, keress fel egy szakembert. Azért írtam le ilyen részletesen a mi esetünket, hogy látsszon, a dolgok sokszor nem feketék és fehérek, nem biztosan azért ekkora a gyereked, mert chipsszel, hamburgerrel és cukros nyálakkal tömöd! Állhat a háttérben esetleg pajzsmirigy probléma is, érdemes lehet megnézetni azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!