2,5évesnek diéta, de hogyan?
Az alma tökéletesen megfelel, banánt viszont csak ritkán adj neki.
A fehér liszttet meg akkor tudod leginkább csökkenteni, ha nem kap süteményeket, péksüteményt sem, meg tésztákat sem.
A szendvicsekhez adj barna kenyeret vagy teljes kiörlésüt, de azt is csak mérsékelten.
a reggeli szerintem már nem jó. ha nem is diétáztatod, de a kenyérféléket, csokis-kakaós és zsíros dolgokat hagyd el.
korpás kenyér kis felvágottal, paprikával- paradicsommal.
10órai egy pohár 100% gyümölcslé. ebéd főzelék csirkemellel, vagy csirke-párolt zöldséggel. uzsonna valami tejalapú, pl. joghurt. vacsora is legyen főzelék.
legalább napi 2-3 órát sétáljatok, szaladgáljatok, otthon is sokat ugrabugráljatok.
és szerintem a legfontosabb az, hogy ne neki változtasd meg az étrendjét hanem az egész családnak. ahogy írod, ti is túlsúlyosak vagytok. szerintem amíg ti nem tértek át egészséges életmódra, a gyereket nem fogjátok tudni megváltoztatni
Amit a második belinkelt az alapján az enyém is túlsúlyos, igaz ő még csak 2 éves, de 94 cm és 15 kg. És ha hiszitek ha nem nem kövér. A doki szerint iszonyú erős csontozata van. Persze husi van rajta, de nem zsíros.
Kérdező gondolom voltatok státuszon 2 évesen akkor nem mondtak semmit? És amúgy a környezete is kövérnek látja?
én is dietetikus javasolok
VISZONT!
józan paraszti ésszel gondolva és gyakorló anyukaként szerintem nem szabad drasztikusan egyik napról a másikra megváltoztatni az étrendjét.
biztos vagyok benne, hogy a bundás kenyér és kakaós csiga után nem fog párolt zöldséget és natúr joghurtot enni.
eleinte talán csökkentsd a mennyiséget, majd ha éhes kínáld meg valami egészségesebb étellel, kis csellel, hogy pl.: most próbáljuk ki ezt vagy képzeld Anya most ilyet fog enni, megkóstolod?
ami még motiváló lehet, ha Ti szülők is elhatározzátok magatokat egy étrend váltás irányába (írtad, hogy Ti is túlsúlyosak vagytok), mert a kisfiadnak a Ti szokásaitok a normális példa.
nem akartalak megsérteni, remélem nem úgy jött le!
mindenesetre az elhatározás és a probléma felismerése félsiker!
egyébként Ti milyen magasak vagytok?
nekem a 101 cm elég soknak tűnik, nem gondoltál esetleg valami hormon túltermelődésre?
Bundás kenyérre egy jobb alternatíva, tényleg finom!!
1 tojás
3 ek zabpehelyliszt
2 ek zabkorpa
3 ek tejföl
só
lehet kis fokhagyma is bele
késhegynyi sütőpor
Ezt öszekevered, vizes lapos tányérra öntöd, kicsit megrázod, mikróban 700 W-ra kb 6-7 p-re beteszed, és kész. Utána lehet felvágni, tojásba forgatni és megsütni.
Az én gyerekeim ugyanúgy szeretik mint a rendes bundás kenyeret, vagyis észre sem veszik a különbséget, és a fehér liszt kiiktatva.
Egy ismerősöm gyereke is ekkora, a gyerekorvos védőnő semmit se szól rá.
Abban egyetértek hogy egy 2.5 éves gyerek akinek megvan az ízlése amit eddig kialakítottál gondolom elég válogatós is annak rohadt nehéz lesz hirtelen csak és kizárólag egészséges ételekre átállni. Meghát nagyon rossz mert amiket leírsz azokat simán eszi az én gyerekem is és 118 cm és 17.5 kiló (5 éves) tehát ezek azért nem ördögtől való ételek.
Sajnos annyitól hogy lecseréled a lisztet teljeskiőrlésűre nem sok fog változni ha ugyanannyit eszik és ugyanazokat.
Meg a másik dolog hogy nem tudom TI mit esztek de ugye az nem várható el a gyerektől hogy mindenki eszik amit akar ő meg szegény mást kell egyen tehát a teljes életmódváltás kellene.
Én is tudom hogy ez nehéz nekem a férjem körberöhögi a zöldségeket kb. nem csoda hogy a gyerekeim se akarják enni ha apa itthon van, hanem azt akarják amit ő.
Szép apránként haladnék szerintem a szokások megváltoztatásával pl. amit előttem is írtak hogy csak étkezéskor van étel, akkor egyen rendesen normális ételt (főtt étel szendvics zöldséggel tízóraira csak gyümi, uzsira tejtermék) és közte ne legyen nasizás eszegetés. Én így kezdeném, egyenlőre a mennyiségen meg ilyesmin nem változtatnék, hiszen nem cél hogy éhes legyen.
Meg az is simán lehet hogy később ez megváltozik, az én lányom 2.5 évesen alacsony is volt olyan 94 cm és hozzá 15 kiló! Azóta 4 éves , 16 kiló de már 108 cm tehát alig hízott viszont rengeteget nyúlt. Ő is tök husis volt 2.5 évesen most már teljesen átlagos.
nem biztos, hogy csak a főzési szokásaival van baj.
ha genetikailag hajlamosak a hízásra, akkor bizony sokkal összetettebb a dolog, mint egyszerűen egészségesen étkezni.
én ezért javaslom a dietetikust és egy mozgásszakértőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!