Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiam 6 éves, az óvodában azt...

Fiam 6 éves, az óvodában azt mondták nem kell járnia a többi nagycsoportossal iskolaelőkészítőre, mert a figyelemzavara miatt mondjam meg a nev. Tan. -ban az iskolaérettségi vizsgálaton, hogy ne engedjék iskolába, ezt én döntöm el?

Figyelt kérdés

Nagyon értelmes,viszont nagyon izgága ,mozgékony,az óvónénik akik ismerték 3 évesen valóságos csodának tartják,hogy mára mennyit fejlődött ,érett ,állítólag szót fogad,figyel,de annak ellenére,hogy okos a bohóckodása, éretlensége miatt óvnak engem,hogy jövőre iskolába engedjem és ezzel kitegyem súlyos kudarcoknak,állítólag ők már láttak olyant,hogy aki figyelemzavrosként ráhúzott az évvesztességre + 1 évet az komoly fiatalemberré vált...mások pedig azt állítják,hogy ha okos a fiam,akkor nincsen mire várni az iskolával ,hanem menjen csak 7 évesen (szeptemberi születésű )iskolába és azzal pedig számoljak,hogy neki mindenképpen nehézségei lesznek amiket teljesen nem lesz képes kinőni,esetleg később kompenzálni tudja valahogy a figyelemzavarból eredő hiányosságokat .

Egyébként nagyon pici növésű és igen sovány ,110 cm és 17,5 kg .

Kishuga jövőre kezdi az ovit (jelenleg bölcsis) jó ötlet ,hogy egy csoportba járjanak,ha itthon mint a testvérek civakodni is szoktak ?

Nem tudok okos lenni mi lenne a jó döntés...

2013. jan. 16. 09:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Van valami új törvény erről de pontosan nem tudom. Akkor 8. évesen kezdené a sulit, az már nem késő egy kicsit?
2013. jan. 16. 09:27
 2/14 anonim ***** válasza:

Na hát hasonló van nálunk is. Hátulról kezdeném. Nekem is van egy 2 évvel kisebb lányom, egy oviba járnak de nem egy csoportba! Én nem tartom ezt jó ötletnek, mert itthon is szoktak civakodni, az oviban is ha ügyeleti időszak van akkor bizony szoktak veszekedni. Úgyhogy inkább "pihenjék" csak ki egymást napközben, nem kell hogy egy csoportba járjanak.

A másik dolog az én fiam is figyelemzavaros. Ő sem fog menni 7 évesen. Ha odafigyel akkor nagyon sok mindent tud simán megcsinál, de nem leköthető a figyelme olyan hosszasan én még adok neki 1 évet. A tiednek az is a szerencséje hogy ahogy írod picike is szóval nem lesz "kirívó" a többiek között mert pont annyinak fog kinézni mint a többiek.

Az én fiam magas úgyhogy nála kicsit látszani fog ez de mondjuk nem érdekel, inkább kezdje POZITÍVan az iskolát mint úgy hogy állandóan ő az osztály bohóca meg aki sose figyel stb.

Azért nagyon sokáig fognak iskolába járni tehát nem mindegy milyen élményekkel indul.

Én biztosan várnék a helyedben hallagtnék az óvónőkre. Meg persze a nev.tanra ha jól olvasom ott még nem voltatok csak most mentek.

2013. jan. 16. 09:30
 3/14 A kérdező kommentje:

Az új törvény is lehetővé teszi,hogy indokolt esetben visszatartsák a gyermeket akár 8 éves koráig is.

Olyan gyermekről beszélünk aki 100 -ig számol,ír ,olvas

:,-( a szívem szakad meg,hogy éppen ő nem járhat iskolaelőkészítőre ,két évig magánúton hordtam fejlesztésre a figyelemzavar miatt,de ott is azt mondták,hogy értelmileg már nincsen mit fejleszteni rajta,mert nem fogja érdekelni az iskola .

Nem lehet,hogy a 35-ös óvodai létszám miatt nem is láttják reálisan a gyermekemet ?

Egyébként pedig még meg sem volt az iskolaérettségi vizsgálat,addig miért ne járhatna a többiekkel ???

Nagyon szomorú vagyok. :,-(

2013. jan. 16. 09:32
 4/14 anonim ***** válasza:

nem te döntöd el, a törvény szerint ha aug.-ig betölti a 6 évet, mennie kell iskolába.

egyedül akkor nem, ha a nevelési tanácsadó úgy dönt, hogy nem iskola érett. gondolom itt jön a te döntésed, hogy ők ráírják a papírra amit szeretnél :)

mondjuk én nem szólnék hanem meghagynám nekik a döntést, pont ezek miatt amit írtál. 8 évesen se lehet könnyű elkezdeni az iskolát a 6 évesekkel, és még van 8 hónap, azalatt is rengeteget fog fejlődni.

mondjuk azzal, hogy nem kell járnia iskolaelőkészítőre, szerintem éppen ártotok neki, persze az óvónéniknek biztos könnyebb így, de csak úgy fogja megtanulni kezelni a helyzeteket ha belerakjátok.

enyém is figyelemzavaros, igaz ő még csak 3 éves múlt, de már 1 éve minden héten jár olyan fejlesztésre ahol heti 1 órát ülnie kell és feladatokat megoldania. vagyis kéne :D de már van olyan, hogy 40-45 percet tud ülni, csak a feladatokat kell váltani amikor megunja, különben ellóg

2013. jan. 16. 09:32
 5/14 A kérdező kommentje:

Én is attól tartok,hogy hátrányára fog várni ,hogy nem járhat iskolaelőkészítőbe ,hiszen olvas,ír,100.-ig számol,az lehet,hogy egy kicsit bohóckodna és a többiek ennek hátrányát láttnák,a tanítónéni aki tartja pedig bosszankodna ,de még ez sem biztos,hogy így lenne,mert állítólag teljesen jól irányítható az oviban,figyel és részt vesz a foglalkozásokon,3 évesen megőrültek tőle és akkor voltunk is nev.tan.-ban ahol nem találták úgy,hogy kell neki fejlesztés enyhe figyelemzavarra gyanakodtak,én magánúton azért hordtam és attól tartok,hogy én magam lihegtem túl a dolgot,mert mindig számotadtam,hogy járunk fejlesztésre (hetente 3 X ) és ezért az óvonénikben azt a képzetet keltettem,hogy itt súlyos problémáról lehet szó.

Dícsérik,elismerik a fejlődést ,hogy teljesen más mint 2-3 éve ,délben gyakran a jutalomkanállal ehet ,amivel csak a jó gyerekek,szivecskés kanál :-) .

Néha viszont előfordul,hogy nem jön össze a jutalomkanál ,akkor este szomorkodik,hogy nem volt képes megfelelni.

2013. jan. 16. 09:40
 6/14 A kérdező kommentje:

Ragaszkodjam az iskolalőkészítő-re járáshoz ???

Legalább próbálhassa meg ?

Segítsetek !

Nem fognak ezért haragudni az oviban,hogy akadékoskodom ?

2013. jan. 16. 09:43
 7/14 anonim ***** válasza:
76%
ha végig tudja ülni, akkor járjon. beszéld meg vele, nagyfiú ő már, ha szeretne menni és suliba is szeretne, akkor beszélj az óvónőkkel, h megpróbálnátok az előkészítőt. én legalábbis így tennék. hogy ez az oviban kinek tetszik és kinek nem, az pont lesz@rnám. okos kisfiú, mint ahogy írod, szeirntem jár neki egy esély.
2013. jan. 16. 09:53
 8/14 anonim ***** válasza:

4. vagyok azt hiszem. én biztos, hogy ragaszkodnék az előkészítőhöz. ha nem is megy suliba, akkor is előnyére válhat, vesztenivalója nincs vele.

de egyébként nekem már az is furcsa, hogy egy 6 éves gyereknél annyi az egész, hogy egy óvónő közli, hogy nem járhat? 5 éves kortól kötelező, te fiad már 1 évvel idősebb, szerintem legalább 1-2 hetet adjanak már neki, hagy próbálja ki

2013. jan. 16. 09:59
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát az a baj hogy ezzel az óvónőket kérdőjelezed meg és annak nem fognak örülni, tehát lehet hogy belemennek hogy járjon a fiad (bár simán lehet hogy majd azt mondják hogy a többiek figyelmét is elvonja és az milyen rossz) de abban lehet hogy nem lesz köszönet.

Nagyon rossz ha így kell rájuk erőltetni, hogy hagy járhasson a fiad...nem tudom mit csinálnék. :(

2013. jan. 16. 10:05
 10/14 A kérdező kommentje:

Beszéltem a vezető óvónővel aki azt mondta,hogy csakis kizárólag a biztosan! iskolaérett gyerekek járhatnak az iskolaelőskészítőre ( a majdani elsős tanítónénik átviszik a gyerekek a közeli iskolába és ott történik az iskolaelőkészítő ).

Mivel az én kisfiam szerintük biztosan jobban jár,ha marad még egy évet ezért biztosak benne,hogy a nev.tan. is figyelembeveszi az ő meglátásukat és nem kényszerítik bele a gyerekemet egy kudarchelyzetbe,mindenképpen maradni fog az oviban ezt jobb ha én is belátom .

Az ovi vegyescsoport és ott is vannak foglalkozások nap,mint nap ,azokon továbbra is részt vehet,csak az iskolába nem mehet a többiekkel ...5 éveseknek már kötelező és az én fiam elmúlott 6 éves ír,olvas,számol és mégsem mehet .

Lehet ,hogy nincs is okom arra,hogy emiatt rosszul érezzem magam,majd lerendezem magamban ,már sok mindent sikerült ...akinek figyelemzavaros vagy bármiben "más " gyermeke van az ismeri ,hogy min megy át az ember amikor először szembesül a ténnyel ,hogy akkor általában haragszunk mindenkire,például az óvónénikre,hogy miért kell nekünk nevelési tanácsadó...aztán később idővel beláttjuk,hogy csakis jó szándékból figyelnek a gyerekre ,nem a mi bosszantásunkra akarják szakemberhez küldeni ,nyilván most is a tudásukhoz mérten a legjobbat akarhatják a gyerekemnek és nem azért nem járhat iskolaelőkészítőbe ,mert esetleg bohóckodna ott és kényelmesebb nélküle,hanem ,mert felesleges lenne járnia,ha úgysem mehet még iskolába .:-( ez van...

2013. jan. 16. 10:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!