Nemrég lett ovis a kislányom. Nálatok az óvó nők/dajkák segítenek kitörölni a feneküket, ha kakálnak? Miben segítenek nekik?
AZt gondolom, hogy majd megszokod. Hogy nem tűrik be a derekát, ha kimennek a hidegbe, hogy nem törlik ki a popsiját, és még ezer dolog van, amivel meg kell barátkoznod.
AMúgy nálunk kitörlik, a lányom 4 éves, és most kezdi el magának megcsinálni.
Eddig sosem jött haza kakis bugyiban. És sosem volt gond, kitörlik nekik.
De sokszor a reggeli gumi van a hajába, ahogy én megcsináltam neki, azóta volt rajta sapka, aludt, délután már alig lát a nagy hajától...
na meg nekem a derék nem betűrés a vesszőparipám. Vagy legalább mondanák neki, ő ügyes, és megcsinálná egyedül, ha kimennek, csak oda kéne szólni.
Nálunk mindenben segítenek, soha ilyesmire nincs panaszom, se öltözés, se vécé, nálunk minden oké.
De sokan panaszkodnak az ismerőseim közül más ovikból, vagy a mi ovinkból, de másik csoportból.
Szerintem ez óvónő/dajka függő inkább.
Nálunk segítenek a miniknek meg a kicsiknek. A középsősöknek, nagyoknak nem, illetve felügyelik őket, ha éppen akkor kezdik az ovit.
Hát ez a derékbetűrés sajna nálunk is így van. Akárhányszor megyek érte, mindig úgy néz ki, mint egy rongybaba, mert kilóg a trikója, kinn az egész dereka. Én hiába rágom a szájába, hogy ne felejtse el, nem várható el egy 4 évestől, hogy mindig betűrje magától. Tényleg csak szólni kéne, de úgy látszik, ez sem megy sok óvónőnek.
nálunk segítenek,bár sokszor volt úgy,hogy olyan kis büdi volt a feneke,hogy azonnal tettem a csap alá.de nem volt csíkos a gatya
a derekukat betűrik,sokszor úgy,mint az egyik előző válaszolónak,hogy az összes réteget,és úgy néz ki,mint egy jóllakott napközik hónaljig érő harisnyával.fura,de nincs kint a dereka,én meg mindig úgy vagyok vele,hogy nem divatbemutatóra készülnek
"nadrágját sem igazították meg neki, olyan pacuha volt, úgy jött ki a wc-ből."
Az még csak hagyján,hogy nállatok oviba így van de nállunk bölcsibe is!Sokszor mikor megyek a fiamért,látom hogy pár gyerek ül a wc-n és egyedül szállnak le,öltöznek fel!na gondolhatod hogy azokon a 2-2.5 éves gyerekeken milyen pacuhán áll a ruha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!