3 éves ovis gyermeketeknek miből mennyi ruhája, cipője van? Az oviba bent miben van?
Lány. Van neki 5 leggingse 4 harisnyája. 5 szoknyája. 5 hosszúnacija 2 tréning nadrág (én ezeket nem szeretem igazán, csak itthon hordja). 10-12 pár zoknija, olyan 12-14 db bugyija. 5 kis trikó. rövidujjú póló 5-6 (de ezeket most nem hordjuk tavaszra nyárra meg már kicsik lesznek) Hosszúujjú felsője 7 db, tunika 3-4db.
Pulcsi-kardi 5 db.
Kabát 2 db mindkettő vastag téli. Átmeneti kabi 2 db, pufi mellény 1 db.
Csizma bakancs 2, sportcipő 2 , bőr félcipő 2. Szandál 2. Egyik az oviban bent.
Az oviban h.ujjú felső szoknya legg. vagy szoknya harisnya, vagy tunika+legg. van rajta.
Váltásnak is mindig van ott 1 hosszú naci 2 h.ujjú felső és egy legg. mert ha esetleg baleset történik legyen mit ráadni.
Hozzátenném, a fiamnak nem volt ennyi cucca 3 évesen.
Külön van ovis, itthoni és elmenős ruhája.
Ovis: rövid ujjú póló 8-10 db, hosszú ujjú póló 5 db, pulcsi 4-6db, melegítő nadrág kb. 10 db, melegítő együttes 4 garnitúra, alsógatya kb. 10 db, harisnya, lábfej nélküli 2db, rendes harisnya 3 db. Pizsi 2 váltás. Benti cipője a nyári szandija, + van egy tornacipője.
Itthoni: rövid póló kb. 15 db, hosszú póló: 10 db, pulcsi legalább 20 db, nadrág 12-15 db, mellény 5db, alsógatya 15 db, harisnya 5db, pizsi 5 váltás legalább. Kabát 3db, 2 papucsa van. Overall 2.
Elmenős: rövid u. póló 5-8, hosszú u. póló 3, pulcsi 4db, farmer 8db, kabát 3 db, overall 2 (ez az ovis is).
Sapi téli 4-5, bakancs 2 + hótaposó, sál 3, kesztyű 4. Ezek nincsenek külön. A sportcipők közül van ovis (2pár), itthoni (2 pár)és elmenős (1pár).
A ruhák 70%-át örökölte a fiam, azért van ennyi.
Oviban melegítőnadrág (vagy harisnya + rövidnadrág kombi), póló, h.u. póló és szandiban van.
pont ezt a kérdést akartam feltenni :)
nekem jövőhéten kezdi a fiam az ovit, pont kinőtte a ruháit, összesen 3 nadrágja van, egyik bokalengető, az lesz a váltó :S
majd még persze veszek... nálunk szabadidőben vannak bent, unokatónál meg a harisnya-kisnadrág a "kötelező" viselet, megmondom őszintén, az nekem szimpatikusabb, mégiscsak olcsóbb harisnyákat felhalmozni mint melegítő nadrágokat és nem utolsó szempont, hogy egyszerűbb is neki csak a kisgatyót levenni és felhúzni az overált mint így, hogy harisnyát kéne felvenniük ha kimennek majd levenni, de persze ahogy láttam ez nem működik ezért a melegítőre veszik az overált ami gondolom felcsúszik...
bocs a regényért, kicsit túlaggódós vagyok :D
Meg nem tudnám mondani, hogy mennyi ruhája van kisfiamnak, soha nem számoltam össze. Most télre van egy csizmája (inkább bakancs), és van egy hótaposója. Van egy benti szandija az oviban.
Ha nagyon hideg van, akkor harisnyát adok rá és arra az overált. (Ha nincs nagyon hideg, akkor a harisnyára bélelt gatyót kap). Az oviban az overált vagy a bélelt gatyót leveszem róla, és háromnegyedes rövidgatyát adok rá a harisnyára (lábszárközépig ér neki kb.), így nincs melege, de nem is kell nagyon öltöztetgetni.
Felül mindig trikó, hosszú ujjú pamut pulcsi van rajta az oviban, ehhez plusz egy kardigánt viszünk, ha kimennek az udvarra, az még elkel a kabát alá.
off: Hű, és én még azt hittem, hogy nekünk van sok ruhánk :DDDDD
nekünk nincs külön ovis és otthoni, van mindenből jópár, és alkalomhoz illően váltogatjuk, otthonra kevésbé szépet, stb
az ovis zsákjában van két harisnya,két rövidnaci,két atléta,két hosszú ujjú póló,két kisgatya,két melegítő alsó
eddig még nem kellett átöltöztetni egyszer sem szerencsére
az oviban nálunk azt kérik,hogy a kisfiúk harisnyában rövidgatyában legyenek, a lányok harisnya és szoknya.mivel meleg van,ezért úgy van a fiam,hogy atléta és vékony hosszú ujjú póló
itthon még melegebb van,így itthon zokni,rövid ujjú póló,melegítő alsó van rajta.
van egy télikabátja,és hozzá egy kantáros sínaci,egy egybe overall,és egy nem kantáros bélelt orkán naci,ez akkor,ha nincs nagyon hideg
egy bakancsa van,ez egy elephanten tex három tépőzáras,tehát jó magas bakancs
egy benti szandija van,remélem tavaszig nem növi ki,mert nem nagyon lehet kapni.el is határoztam,hogy tavasszal ha bejönnek a szandik,több méretet veszek,mert már ősszel is alig lehet kapni,az oviba viszont kell
összességében van 7 harisnyája,vagy tíz rövidnacija,10 atléta,15 rövid ujjú póló,15-20 hosszú ujjú póló.van vagy 10 kapucnis pulcsija,vagy kardigánja,de ezeket nem hordja,nincs hova.ha hűvösebb van,akkor mellényt adok rá a kabát alá.melegítője nincs sok vagy 4 darab,de ezt csak itthon hordja.majd tavasszal ezt kell vagy tíz darabot venni
van vagy 20 kisgatyája,ebből öt boxer,télen ezt hordja,meg vagy tíz pár zokni
Köszönöm a válaszaitokat, nekem kislányom van, és szintén jövő héten kezdi az ovit. :-) Amúgy eddig még én sem számoltam össze a ruháit.
Egybe overált nem kaptam sehol, voltunk bababizományiban is, ott volt egy nagyon tuti, csak kicsi volt rá sajnos. De jövő héten szétnézünk még.
Nekünk azt mondták legyen kényelmes a ruhája, így melegítő naci lesz rajta, nagyon csiniket vettünk.
Az oviba:
Eddig van (majd még veszünk jó pár dolgot a jövő héten, de gondolom kezdetnek elég lesz) 4 db nadrág, 7 db bugyi, 4 pár zokni, 2 db cipzáros pulcsi, 6 db póló, 3 db garbó, 1 db polár cipzáros pulcsi, 1 db orkános bélelt nadrág, 1 db overál, két részes, 2 db atléta, 5 db hosszú ujjú póló, egy vastag sapka, 2 db kesztyű, 1 db bakancs, 1 hótaposó, 1 db szandál bentre
Nekem azért lesz csak ovis ruhája, mert be kell írni a jelét és a nevét, így azokat csak az oviba fogja felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!