Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kellene ebben a helyzetben...

Mit kellene ebben a helyzetben tennem? Ovis kérdés?

Figyelt kérdés
Három éves fiam szeptember óta ovis.Eleinte ment is szívesen, beilleszkedett.De két hónap után mindig mondták az óvónők hogy nem nagyon játszik a társaival, ül az asztalnál, azt várja mikor megyek érte délben.Pedig ő nem ilyen.Egy kis örökmozgó.Mikor megyek érte teljesen megváltozik, úgy fogalmaztak hogy kinyílik.Pedig már lassan szeretném ott altatni délben, de így?Nagyon rossz érzés hogy egész délelőtt rosszul érzi magát ott, hogy hagyjam így ott egész napra?De dolgoznom kell.Átíratni sem tudom sehova, ez az egy ovi van a faluban.Volt valaki ilyen helyzetben?
2013. jan. 9. 09:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Hívd át egy két ovis társat haza hozzátok, ha össze haveroknak, utánna lesz ki el játszania az Oviban!

Vannak ilyen gyerekek, ha ott vagy, biztonságban érzi magát, ha nem, akkor nem mer!

Ha átíratnád máshová, ott sem lenne másabb!!!

2013. jan. 9. 09:46
 2/8 A kérdező kommentje:
És fog ez még változni, vagy így marad az oviban?Csak azt nem értem hogy eleinte miért szeretett menni,most meg miért nem.Sajnos az egyik óvónénit nem annyira szereti, meg a többi gyerek sem.
2013. jan. 9. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Mert most kezd rájönni, hogy ez nem csak egy két alkalom lesz hanem rendszeresen. A lányom december óta bölcsis és volt nála is amikor sírdogált reggel, hogy ő nem nem de amikor otthagytam utána rövid időn belül ő felengedett és megy játszani.
2013. jan. 9. 10:24
 4/8 A kérdező kommentje:
CSak hogy ő reggel nem sír, hanem délelőtt az oviban nem oldódik fel, míg nem megyek érte.
2013. jan. 9. 10:44
 5/8 anonim ***** válasza:
El fog múlni hamarosan,ne aggódj.Barátnőm lánya volt ilyen.Örömmel ment,sosem sírt,de ott magányosan játszadozott,ücsörgött egész nap.Ez azért van,mert nála így jön ki az új rendszer elfogadása.Amúgy is- 4-6 hónap általában,míg a gyerekek teljesen megszokják az ilyen nagy változásokat.Szóval ne csüggedj,hamarosan jól fogja érezni magát ott.Én éppen fordítva voltam a fiaimmal.Ők bőgtek nagyon reggelenként,viszont ott nagyon jól érezték magukat.Valamilyen formában tehát,minden gyereken kijön az oviba-szoktatás!
2013. jan. 9. 13:00
 6/8 anonim válasza:

Nekem is ilyen volt a kisfiam. Ő akkor szeretett oviba járni, ha sokat voltak az udvaron. Első évben, mikor beszorultak a csoportszobába, ő is többnyire csak ült. Itthon is imád kint lenni. Mi is falun lakunk.

Változni fog, ne aggódj. Lesznek barátai és akkor a téli hónapok is jobbak lesznek-ha neki is az a gondja az ovival, mint az enyémnek volt.

Érdemes lenne próbálkozni:faggatni kicsit-bárnem minden gyerek tudja/akarja elmondani, mi nem tetszik neki.

2013. jan. 9. 14:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Az udvaron sem szeret kint lenni az oviban, pedig itthon igen.Bízom benne hogy a jobb idő majd megoldja a helyzetet.Csak borzasztó érzés nekem hogy tudom egész délelőtt nem érzi jól magát.Inkább sírna reggel pár percet, csak szomorkodna.Az a furcsa hogy eleinte meg tetszett neki.Mikor kérdezem mi a baj az oviban, vagy nem mond semmit, vagy azt hogy nem szereti az egyik óvónénit.Remélem változni fog, hisz sok időt kell azért ott töltenie.
2013. jan. 9. 15:52
 8/8 A kérdező kommentje:
csak ne szomorkodna
2013. jan. 9. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!