Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tegyetek igazságot! Engem nem...

Tegyetek igazságot! Engem nem lehet megérteni?

Figyelt kérdés

Most annyira ki vagyok akadva...

Van két lányunk, 2 éves és 3,5 hónapos, a kicsi nagyon hasfájós, már megint, két hete egyszerűen katasztrófa minden egyes nap és éjszaka,semmi nem jó neki...

A férjemnek van egy haverja, akinek élettárs, 3 éves kislány. Néha összejárunk, nem igazán csípem a csajt, kissé más a gondolkodásunk, életvitelünk, stb...de a férjem miatt, vagyis inkább a bartája miatt elviselem és kedves vagyok. Ritkán összejárunk.

A csaj felhívott ma,hogy ők úgy gondolták,hogy a szilvesztert nálunk töltik. Hát gondolhatjátok se köpni se nyelni nem tudtam. A kicsi napok óta rosszul alszik, az utóbbi hetekben másfél óránál többet egyhuzamban nem aludtam, mert hol az egyik kel, hol a másik, hol az én betegségem miatt nem tudok aludni. Erre modntam neki,hogy nem igazán jó ötlet,mert a kcisi sokat sír, felkel, stb.Mint aki meg sem hallotta, és csak áradt belőle a szöveg,hogy az ő lány atavaéy is kibírta hajnal kettőig szilveszterkor, akkor az enyém is kifogja. Mondom, nálunk legkésőbb fél9kor alvás, nem térünk el,mert utána kell két hét mire megérti hogy aludni kell. Egy két éves gyereknek nem mond semmit az újév, csak a napiredn felborulásával jár.

Azt hittem megértette, de a haver már azzal fogadta a férjem, de jó hogy együtt szivleszterezünk??

Én nem is tudom,hogy gondolták, tényleg én vagyok ennyire megkattanva ,hogy nem vagyok vendégekre, és én lennék a legboldogabb ha akár szivleszterkor de legalább egy kicsit aludhatnék.. A csajszi szeret alkalmakkor a pohár fenekére nézni, és akkor majd a 3 gyereket én pesztrálom, ő meg iszik a férjekkel.

Tényleg vannak ilyen embreke, akik a másikra egyáltalán nincsenek tekintettel?? Bocsi,hogy hosszú lett,de most betelt nálam a pohár

2012. dec. 29. 13:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

tudod, ha hozzánk valaki alvásidőben vagy fürdetési időben jött, attól függetlenül csináltam a napirendet, mert a gyerek az első, pláne, ha hívatlan a látogató. Leültem mesét olvasni a gyerekeknek, fürdetni, altatni a szobában, addig a férjem foglalkozott a vendéggel, vagy nézte a fürdetést a kedves látogató. Neked is ezt tudom tanácsolni.

Amikor mi is babát látogattunk, anyuka mondta, hogy a gyerek most fekszik, nézzem meg a szobáját, addig a férfiak beszélgettek tovább.

2012. dec. 29. 15:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, vannak ilyen emberek, akik önzőek, abszolút nem néznek más embert. A férjed beszéljen a haverjával (gondolom ő megértőbb), hogy nem tudjátok fogadni őket szilveszterkor, mert nem gondoltatok két kis gyerek mellett szilveszterezni. Lehet, hogy a csaj már eleve úgy adta neki elő, hogy csak az ő verzióját, hogy de jó, akkor mennek hozzátok szilveszterre. A te hozzászólásodat már elfelejtette. Amennyiben a haver sem érti, akkor én keményebben mondanám és nem foglalkoznék velük többet, volt barátság, nincs barátság. Ilyen barát nekem nem kéne....
2012. dec. 29. 18:08
 13/16 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Eddig azt hittem, csak a csaj a hülye, de a kommentedből látom, hogy a pasi is dettó.

Bocsáss meg a kérdésért: mi a fityfenéért kellenek nektek ilyen barátok? Álljatok a sarkatokra és építsétek le őket! Külön problémát jelentenek, úgy olvasom, van elég, minek még ez is? Ha csöngetnek, kinyitod, megmondod, hogy legyenek szívesek hazamenni, mert nem engeded be őket. És rácsukod az ajtót. Hát nehogy már.....

2012. dec. 29. 18:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is voltak ilyen "kedves" barátaink, de már nem tartjuk a kapcsolatot. :) Pedig éveken át nagyon jóban voltunk, de amikor megszületett a lányunk, minden megváltozott. Csináltak olyat pl, hogy karácsony szenteste váratlanul beállítottak félrészegen, megették a karácsonyi vacsi egy részét,aztán pá-pá. Azt hiszem, az volt az i-re a pont. :) Én szépen leépítettem őket. Néha finoman, néha durvábban, végül felfogták, hogy nagyon nem egyformán gondolkodunk. Volt sértődés, amikor egyik váratlanul becsengetésük alkalmával, ami este 8-kor volt, közöltem, hogy éppen fektetem le a kislányt, és bocsi, de most nem jöhetnek be, mert akkor nem fog aludni. "De ők csak egy kicsit, de csak azért, mert..." Nem. Jól meg is sértődtek, évek múlva beszéltünk újra. Ez van. Ja, és a csengőt ki lehet ám iktatni, aztán mindenki úgy taperolja, ahogy akarja. :) Ha másként nem értik meg, akkor az ő eszközeikkel... A gyerekek fontosabbak, mint egynémely értetlen, alkalmazkodni képtelen, önző felnőtt. Élje a maga világát, ha nála most ez az időszak van - szegény gyereke! - de ne a te gyerekeiden gázoljon át ehhez, ez a véleményem.
2012. dec. 29. 19:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Egyben nem értek veled egyet, abban hogy egy nap ha ilyenért(szilveszter)csúszik a napirend, még nem tragédia.Szerintem.

Hát a pofátlan bejelentkezés már más tészta.Én a helyedben felhívnám, vagy a párom, és megmondanám hogy nekünk nem jó és kész.Pont.Határozottan."Figyeljetek, ne gyertek szilveszterkor."Röviden esetleg megmagyarázhatod hogy a gyerekek miatt, meg hogy nincs ehhez sem kedvetek sem energiátok.Lényeg hogy megértsék hogy nem várjátok őket.

2012. dec. 30. 14:12
 16/16 anonim ***** válasza:
A napirendről elfelejtettem a tapasztalatom leírni.Három éves fiamnál is többször volt hogy nem aludt délben, vagy csak később mint szokott, vagy este később feküdt stb...De másnap már ebből probléma nem volt.Néha belefér egy-egy ilyen.Utolsó voltam.
2012. dec. 30. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!