Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezd egy gyerek ragozni?

Mikor kezd egy gyerek ragozni?

Figyelt kérdés

Lányom szeptembreben volt 2 éves.

ùgy beszél hogy "mama autó hó" - mama autóján hó van

"bébi laszik papa" bébi alszik az apa kezében

"én alszik" álmos vagyok, vagy én alszom

Két nyelvü gyerek, de németül is így beszél.

Persze a két nyelvet keveri is.

De mikortól ragoznak? Már szinte mindent kifejez valamelyik nyelven, de ragozást talán 1x hallottam töle " Ich pisilek"

2012. dec. 21. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen a fiam félig-meddig ragozott, pl éhes vagyok, álmos vagyok, kérek kakaót, fáj a hasam.

De ő is mondott még olyanokat, hogy mama vonat - vonattal megyünk mamához, vagy motor játszótér - vigyük a motort játszótérre.

Szóval szerintem lassan kialakul nála..

2012. dec. 21. 12:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Lányom két éves és mostanában kezdett ragozni, de nem mindent.

Meg még keveri a dolgokat: vegyél fel tégeM. :) engem helyett :)

De már próbálkozik mindenféle ragozással, hol helyesen, hol "logikusan", pl. egértet (egeret helyett) :)

Szóval alakul a dolog nála.

2012. dec. 21. 13:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2,5 éves, és jól használja már a ragokat. Ő gyakorlatilag 2 évesen még csak pár szót mondott, utána indult meg hirtelen, és 2-3 hét alatt mondatokat alkotott és ragozni is elkezdett. Egyébként pont a személyes névmások használata és a birtokviszony alakult ki legutoljára. A helyhatározókat már hamarabb biztonsággal használta, akkor amikor még E/3-ba beszélt magáról.

Szerintem mivel kétnyelvű a babátok, ez egy kicsit megnehezíti a heylzetet számára.

2012. dec. 21. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Nalunk is több nyelvüek a gyerekek. Nekem az is furcsa (a sajat gyerekeimböl kiindulva), hogy mar beszelnek. Nalunk olyan 4 eves koruk körül allt be, hogy szepen, ragozva beszeltek minden nyelven. Minket megnyugtattak, hogy ez normalis, ök kesöbb fognak elkezdeni beszelni, ragozni mmint az egy nyelvü babak es az is normalis, hogy keverik meg a nyelveket. Nekem 5 evesek a kicsik, es mar nagyon szepen beszelnek, a nyelveket sem keverik mar es tudjak, hogy kivel milyen nyelven tudjak megertetni magukat. Peldaul hozzam csak magyarul beszelnek ha egyedül vagyunk itthon, de ha apa hazaer akkor automatikusan angolra valtanak, viszont ha csak apaval vannak akkor csak nemetül beszelnek.

Nalunk amire nagyon felhivtak a figyelmünket, ho

2012. dec. 21. 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is több nyelvüek a gyerekek.

Nekem a sajat gyerekeim utan az is furcsa, hogy mar beszel. Nekünk csak 3 eves koruk körül kezdetek el beszelni, de mar 1 ev utan nagyon szepen beszeltek es nem is kevertek a nyelveket. :)

Peldaul:

Ha csak harman vagyunk itthon a gyerekekkel akkor csak magyarul beszelnek, de mikor apa hazaer akkor automatikusan angolra valtanak, de az apjukkal csak nemetül beszelnek.

Mi tanacsadoban voltunk a gyerekekkel, hogy nekünk es nekik is ez egyszerübb legyen es ne zavarjanak bele dolgok. Amint nekünk nagyon ajanlottak a tanacsadoba, hogy ha peldaul te csak magyarul beszelsz a gyerekkel, akkor ha nemetül szol hozzad "meg se halld" (persze kivetel ha veszhelyzet van). Ez allitolag nagyon sokat segit a gyerekeknek, hogy szeparalni tudjak a nyelveket, legalabb is nekünk ezt mondtak, az hogy emiatt vagy mas miatt sikerült eleg hamar elvalasztani a harom nyelvet azt nem tudom, de ezt mi tartottuk es tartjuk ma is velük. Persze ez is csak egy tanacs :) Valakinek bevalik, masnak nem :)

2012. dec. 21. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem is ertem, hogy miert ketszer küldte el, bocsanat erte.
2012. dec. 21. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!