Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 13.5 kg-os,90cm-es gyerek...

Egy 13.5 kg-os,90cm-es gyerek beletehető már egy 15-36kg-os autósülésbe?

Figyelt kérdés
Szóval az van,hogy 2.5 éves lányom kinőtte a 0-18kg-os ülését.Konkrétan nem tudom összecsatolni az övet,hogy egy a kabátos időszak van.Nézegettem az üléseket és a 9-36kg kategóriát 5 boltból 4-ben nagyon nem ajánlották!9-25kg kategóriában semmi normális nincs.9-18kg-ossal megint ott lennék ahol a part szakad :(...szóval csak a 15-36-os kategória maradt.Viszont ezekben meg nincs saját öv,hanem az autó biztonsági övével kell bekötni a gyereket.Jó az úgy?Elég biztonságos egy ekkora gyereknek?

2012. dec. 18. 10:43
 1/7 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem biztonságos!

nincs meg a kiló hozzá, amivel ráfeszítene az öv, ezért a 15 kiló.

és a magassága sincs meg hozzá amivel jó helyen menne keresztbe az öv, most a nyakánál lenne, 105cm a minimum hozzá! enyém 103cm és még így sem jó az autó öve, pedig 17 kiló...

majd olyan 4-5 éves korára fog abba belenőni

2012. dec. 18. 10:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az még korai neki. az én fiam is 2 és fél éves, 13 kg. Több mint 90 cm (nem tudom pontosan mennyi). És egyszer a bátyja ülésébe kötöttem ami már az auótú övével fogja a gyereket (15-36) és nagyon a nyakánál ment az öv, pedig van ilyen övbefűzője. Az ülés típusától is függ, de szerintem mindenképp korai még. Mi egyelőre 9-18-ast használunk, leveszem a kabátot róla az autóban. Én néztem 9-36 kg ülést is, amit eleinte saját biztonsági övvel, később az autó övével lehet használni, de még én sem tudom melyik lenne a legjobb döntés.
2012. dec. 18. 10:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen én is ezt gondolom,hogy nem lesz jó.Bár még bele nem próbáltam.Sajnos levenni nem tudom a kabátot,mert nagyon lassan melegszik az autó :(

A férjem kardoskodik emellett a 15-36 os mellett,de én nagyon viszolygok :(

Csak azt nem tudom,hogy mit csináljak???!!! Akkor milyet vegyek? :(

2012. dec. 18. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
A kislányom 2,5 éves múlt, de nagy növésű 108cm és 18,5 kiló, de símán jó még a 0-18 kg -ig való ülés. Nekünk Römer(izofix) van. Szerintem jövő őszíg még jó lesz, pedig minket is azzal riogattak, hogy 13-14 kilóig jó csak. Nem vékony a lányunk, de még beéri dzsekivel és télikabáttal is. Nem lehet kijebb engedni az övet, lejjebb, vagy fentebb fűzni? A miénk a nyár végén lett átállítva, akkor már mi is cserélni akartuk. De ez olyan kényelmes volt neki, hogy sajnálnánk, mivel nagyon hosszú utakat teszünk meg havonta 2x vele.
2012. dec. 18. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocs, de én is kétkedve olvasom, hogy nem lehet bekapcsolni az övet ha kabátba ül a gyerekülésetekbe a kislányod? Milyen ülésetek van? Nekünk az olcsóbb kategória (Tesco-s) már a második gyerekem koptatja, de tökéletes. Az övét állítani lehet, feljebb lehet fűzni, méretre szabható. A tietek tutira nem? Vagy nem néztétek meg alaposan!

Én semmiképp nem ajánlom a 15-36kg-ost egy 2,5 éves gyereknek! Nem lesz jó neki!! Akkor inkább vegyetek használtan, olcsón egy 9-18kg-ost, erre az átmeneti időre, olyat ami állíthatós hosszabb övvel van ellátva!!!

2012. dec. 18. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Nekunk ilyesmi van. A kislányom 9 honapos kora korul már 10 kg volt és ilyet használtunk. Saját állítható ovvel rendelkezik. Egy bababoltban egyszeruen kiprobálhatjátok.

2012. dec. 18. 13:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Concord ultimax 0-18kg ülésünk van.A legnagyobbra vannak állítva a pántok,és mivel 2 magasságba fűzhető a vállpánt,az is már rég a felsőben van.A fejtámla a legmagasabbra van állítva,de nyomja a vállát így is.Születése óta ezt használjuk....
2012. dec. 18. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!