Mit tennétek a helyemben? Vinnétek oviba vagy sem?
Van egy 4 éves lányom, most kiscsoportos. Tavasszal kezdte az ovit, nyáron itthon volt, most ősszel megint ment ugye, és 2 hónap alatt szépen beszokott, már nem sírt, bár odáig sem volt az oviért. De ez mindegy is.
Van két ikeröccse, 2 év 4 hósak. Mióta a lányom oviba jár most ősszel, szinte folyton betegek. Az egyik csak náthás, fülfájás, az még csak hagyján, de a másik már 4x fulladt be, mert ahogy előjön a takony, mindjárt a tüdejére megy, már voltunk tüdőgondozóba, kapja a gyógyszert naponta, de már mióta szedi is 2x volt beteg. 3x voltunk kórházban megfigyelésen órákat, hogy nagyjából rendben jöjjünk haza, most megint napi szinten 3x sok hörgőtágítót kap.
A nagylány is beteg volt, most őt sem engedte már a doki a múlt és most héten oviba a doki, már jól van, de azt javasolta, az évben már ne menjen. Saját maga miatt.
Nem is megy, és most már az eldőlt hogy idén már nem megy, mert tegnap megint ügyeletre kellett vinni a fiam, és mert úgy tudom két kisgyerek bárányhimlős is a csoportban, szóval mindent összevetve és orvosi javaslatra ez így lesz.
De tegnap ügyeleten (oda vittem eddig fulladással a kicsit mindig, szóval a doki már nagyon ismeri a helyzetünket) javasolta, hogy ha nem kell, szerinte januárba ne vigyem a lánykát közösségbe, a kicsi miatt. Kicsit erősödjön, kap immunerősítőt, stb.
Ti mit tennétek? Vinnétek vagy sem a nagyot?
Ő amúgy nagyon jól elvan itthon, szépen játszanak együtt hárman, igyekszem hasznos és közös elfoglaltságokat csinálni velük.
Nézd, ahogy kivettem a szavaidból, amúgy is otthon vagy az ikrekkel GYES-en.
Akkor pedig már nem teljesen mindegy, hogy a nagylány is otthon van veletek?!
Tudom, több munka, több felelősség... nem egyszerű egyszerre három gyerekkel, de ha ez valamelyik gyermeked egészségét is szolgálja, akkor szerintem maradjatok szépen otthon 4-ben!
Remélhetőleg a picur megerősödik és mire ők is óvodába mennek, addigra nem lesznek ennyire betegesek.
Szerintem meg ezen át kell esni, ha nem most, akkor egy év múlva. És ha akkor már dolgozol, és mindig itthon kell lenned a gyerekekkel? Ki fognak rúgni miatta.
Nekem 4 és 2 évesek a gyermekeim. A lányom tavaly kezdte az ovit, gyakorlatilag egész télen beteg volt az egész család. Az idén viszont még csak egyszer volt beteg, és a fiam el sem kapta.
És ajánlom még, hogy nyáron adj nekik immunerősítőt, Ribomunylt vagy Broncho Vaxumot, lehet, hogy nálunk ez is közrejátszik, hogy most már nem olyan betegesek.
Köszönöm! Tegnap kellett visszavinnem a dokihoz, nincs láza (koppkoppkopp), de annyira fel van tellve az egyik oldalon a tüdeje váladékkal, hogy megint antibiotikum. Egyre inkább hajlok tényleg arra, hogy nem megy a lányzó januárban. Azt mondták ezt iskolás kora előtt nem fogja kinőni, tehát minél később kerül közösségbe, annál kevesebb ideig lesz ez a dolog. És sajnos lehet belőle asztma is, úgyhogy minimalizálni kell a lehetőségét ennek. Egyébként örökölte, az apja volt ilyen kicsinek, vagyis így született. A fiamnak 2 éves koráig nem volt ilyen gondja. Az apja elnőtte, remélem ő is így lesz.
Köszönöm a jókívánságokat! Szerencsére jól viseli, kedvén nem látszik még a fulladás sem szinte, csak én hallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!