Vinnétek-e 3,5 éveseteket óvodába, ha otthon vagytok az 1,5 éves kistesóval, számotokra nem teher a nagyobbik, szépen eljátszanak, és a nagy nem is akar oviba menni?
Egyrészt nem kérdezném meg, akar-e járni, ez nem kívánságműsor.
Vannak dolgok, amiben nem ő dönt.
ha iskolába sem akar menni, akkor nem fog? :)
És igen, menjen szerintem is.
Nálunk a nagy 3,5 a kicsi 1.
A nagy most kezdte szeptembertől az ovit, és imádja.:)
HA előtte megkérdeztem, ő is azt mondta, nem akar menni.:)
És igen, ez az, hogy egy 1,5 évessel játszik, aki még beszélni sem tud, csak gügyög, és nem a kortársaival, akivel neki már lassan kéne tartoznia.
De az is igaz, hogy nem marad le semmiről, ha nem megy, jövőre bepótolja, de nálunk határozottan az jött be, hogy ment a nagy oviba.:)
a legtöbb gyerek 4 éves korára érik meg igazán a kortárs kapcsolatokra, és arra, hogy huzamos ideig az otthontól, családtól töltsön több órát egy nap.
Ha megtehetitek, és az oviban sem probléma (nem vesznek fel a helyére mást), akkor várjatok tavaszig.
egy óvónő
A legjobb óvoda sem ér annyit a gyereknek, mint egy közepes család...
Olyan jó, hogy nem akarod minden áron átpasszolni az intézményeknek a gyermeked nevelését.
Ha 4 évesen kezdi az óvodát, akkor sem marad le semmiről...
Megerősítem az óvónő véleményét, a mai nap sokadjára írom le itt a fórumon, hogy kb. a 4. szülinap tájékán ideális elkezdeni óvodába járatni egy gyermeket.
A többségről ez elmondható, persze kivétel erősíti a szabályt: egyénfüggő, temperamentumfüggő is, kis részben.
A 4. életév alatt alapvetően a szülő közelsége fontos, így sem bölcsit, sem babysittert nem javaslok ekkor még; esetleg néha nagyszülői felügyeletet, ha muszáj. A 3. életév erre nézve határeset: ovit esetleg el lehet kezdeni, de inkább négy évesen.
Ezen felül akárhány évesen is kerül oviba/bölcsibe is egy gyermek, a FOKOZATOS (legalább 2 hetes) beszoktatás nagyon fontos! Első napokban csak egy órácskára szabad magára hagyni a gyermeket!
Egy óvóbácsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!