Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti kismamaként vinnétek oviba...

Ti kismamaként vinnétek oviba a közel 4 éves gyereketeket-betegségek miatt?

Figyelt kérdés

Először jár közösségbe a fiam. 4 nap után hazahozott egy "egyszerű náthát", amitől már péntek óta láza (38,5) és a másfél éves huga szintúgy. Kismama vagyok.

Sorra olvasom a kérdéseket, hogy ilyen vírussal, olyan "semmiség" lepkehimlővel viszitek a gyerekeiteket.

Szerintem ez felelőtlenség. De nem is ez a kérdésem, hanem az, hogy most 3 hónapig vagy amíg meg nem szülök, ti vinnétek a helyemben a gyereket oviba?

Túl aggódom, igaz, de féltem, nagyon féltem a magzatomat.

Mit csinálnátok ebben a helyzetben?

2012. szept. 9. 20:39
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Fiam imádja, mindenkinek dicsekszik, hogy ő ovis és a láza ellenére már menni akarna.
2012. szept. 9. 20:41
 2/14 anonim ***** válasza:
én szülés előtt-után 1-1 hónapig nem vittem oviba. pont influenza járványos időszak volt egyébként is.
2012. szept. 9. 20:49
 3/14 anonim ***** válasza:

Én vinném. :)

A picur benned nincs közvetlen kitéve a fertőzésnek.

Én már az utolsó hétben voltam, mikor benyeltem valamit amitől olyan lázam volt mint még soha (egyáltalán nem szoktam lázas lenni). Úgy rázott a hideg, hogy menni nem tudtam, de a picinek odabenn nem lesz baja.

Persze, hogy aggódsz, ez természetes, de később sem fogod tudni mindentől megóvni!

Boldog babavárást!

2012. szept. 9. 20:50
 4/14 anonim ***** válasza:

hmm

ha a munkahelyed a tét akkor betegen is viszed (sajnos....)

ami a kérdést illeti vinném és vittem is

jobb ha rendesen megszokik bent a gyerek

neked is könnyebb lesz napközben ha a picike már kint van

2012. szept. 9. 20:51
 5/14 A kérdező kommentje:
De itt van pl. a lepkehimlő, ami egyszerűbb gyerekbetegség , de a magzatra mindvégig végzetes lehet. Az egész terhesség alatt. És még ki tudja milyen fertőző nyavaják, amik őrá végig veszélyesek.
2012. szept. 9. 20:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Oviba és bölcsibe vittem a gyerekeket a harmadikkal terhesen, mellette dolgoztam, nem igen volt választásom. Beoltattam magam influenza ellen.

A gyerekeim többször is voltak betegek, én nem.

A legvégén nem vittem már őket, de azért, mert nem bírtam. (Túlhordtam majdnem 2 héttel a babát)

Ahogy jól esik, és megoldható, szerintem úgy csináld. Ha otthon vannak veled, akkor szerintem sokkal fárasztóbb, hiszen vinni kell őket játszóra, ide-oda, ahol nem mellesleg ugyanúgy elkaphattok valamit, mint az ovin keresztül.

2012. szept. 9. 21:03
 7/14 anonim ***** válasza:

Én viszem az oviba a gyerekemet.

Nekem is itt a kisebb és terhes vagyok.

Majd ha megszülök, nem megy 2-3 hétig, az újszülöttre nézve veszélyesebbnek látom a betegségeket mint magamra (mint kismama).

2012. szept. 9. 21:34
 8/14 A kérdező kommentje:
Kedves 7., nem félsz pl. hogy elkapjátok a lepkehimlőt vagy hasonló betegséget, ami a magzatra végzetes lehet és halva szülést okozhat?
2012. szept. 9. 21:36
 9/14 anonim ***** válasza:

Ilyen betegségeket bárhol elkaphatsz: tömegközlekedés, utca, közért és még sorolhatnám. Nem kell ehhez bemenni az óvodába.

4 éves gyereknek óvodában a helye.

2012. szept. 9. 21:39
 10/14 anonim ***** válasza:

de most komolyan 2x teszed fel a kérdést???

mi bajod a lepkehimlővel?

mondjuk egy skarlát is veszélyes egy újszülöttre

és mint írták bárhol elkaphatod bármelyiket

és van lappangási idő is amikor már fertőz

2012. szept. 9. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!