Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti kismamaként vinnétek oviba...

Ti kismamaként vinnétek oviba a közel 4 éves gyereketeket-betegségek miatt?

Figyelt kérdés

Először jár közösségbe a fiam. 4 nap után hazahozott egy "egyszerű náthát", amitől már péntek óta láza (38,5) és a másfél éves huga szintúgy. Kismama vagyok.

Sorra olvasom a kérdéseket, hogy ilyen vírussal, olyan "semmiség" lepkehimlővel viszitek a gyerekeiteket.

Szerintem ez felelőtlenség. De nem is ez a kérdésem, hanem az, hogy most 3 hónapig vagy amíg meg nem szülök, ti vinnétek a helyemben a gyereket oviba?

Túl aggódom, igaz, de féltem, nagyon féltem a magzatomat.

Mit csinálnátok ebben a helyzetben?

2012. szept. 9. 20:39
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem 2x tettem fel a kérdést.

Az a bajom a lepkehimlővel, mint már írtam, hogy a MAGZATNÁL halvaszülést okozhat.

Előbb informálódj, akár a neten, ha nem hiszed el, de ne kérdőjelezz meg.

Mert még magzat, nem újszülött.

2012. szept. 10. 09:05
 12/14 A kérdező kommentje:

És buszon vagy bárhol máshol 3,5 év alatt nem sikeredett elkapni semmiféle nyavalyát, az ovi azért kicsit koncentráltabb hely. Vagy ezt is máshogy gondolod?

Buszon márcsak azért sincs sok esély erre, mert a sok anyuka dolgozni megy, a beteg gyereke pedig az oviban van.

2012. szept. 10. 09:07
 13/14 anonim ***** válasza:

De ha most nem viszed a kisfiadat óvodába, így akkor sem fogod vinni, amikor megszületik a baba, mert újszülött lesz és félteni fogod a betegségektől.

5 évesen kezdi majd az óvodát?

Az összes kismama elhordja a nagyobb gyerekét az óvodába, senki nem zárkózik be emiatt.

2012. szept. 10. 10:34
 14/14 anonim ***** válasza:

3.5 évesek voltak az ikerlányaim azon az őszön, amikor született a negyedik lányom ( volt egy akkor 1.5 évesem is). Nem kezdték akkor az ovit, mi sem akartuk, hogy hazahozzanak minden nyavalyát. Nem is volt baj így, itthon voltam a 4 gyerekkel, tök jól elvoltunk.

Tavaly elkezdték az ovit(4.5 évesen),én pedig rá egy hónapra ismét terhes lettem az ötödik babával. Hát...nagyon nehéz volt. 2x calici vírus (természetesen én is elkaptam tőlük 19 hetesen és 33 hetesen), 2x olyan felső légúti nyavalya, amitől nekem arcüreggyulladásom és magas lázam lett. Ezzel együtt a babának nem lett baja a pocakomban, csak én szenvedtem rettenetesen, mert nem vettem be semmilyen gyógyszert, se fájdalomcsillapítót.

Most, hogy túl vagyunk az első éven és túlestek az akklmatizálódáson, már könnyebb, talán a most ovit kezdő 3. kislányom sem lesz annyia fogékony minden bacira, mert már találkozott velük.

Szóval, szerintem, ha megteheted ne küldd még oviba, nem tragédia, nem öt éves, hogy baj lenne, ha nem járna. Esetleg a szülés után 1 - 1.5 hónappal már mehet.

2012. szept. 10. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!