Hogyan veszitek rá a gyereketeket hogy ne vegye le a fejéről a sapkát, -kalapot?
Szia!
Szerintem is türelmesen mindig magyarázd el neki, hogy fontos a sapka. Lehetőleg mindig ugyanazt mondd, hogy rögzüljön (pl. fájni fog a buksid).
Nekem is mindig leveszi/levette ennyi idősen. Próbáltam kicselezni a megkötős sapival, de a hóhányója kifigyelte, hogy kötöm meg, és a zsinórt húzva kioldotta, és sapka le.
Mostanra eljutottunk odáig, hogy mondom, hogy fontos a sapi, és ha le is veszi, akkor pár perc múlva már ő maga teszi vissza a fejére, vagy adja oda, hogy tegyük rá. most lesz 19 hós.
Pedig én megpróbálnám.
Egyszer kéne csak hazautazni emiatt, többet nem venné le.
Nem "hülye" már ehhez, másfél éves, nagyon is jól érti. Csak hát a következményeket még nem érti, nem tudja mi a napszúrás meg leégés. (Ne is tudja meg!)
Természetesen egy egy v körülivel még mást kell kitalálni, de ő már pont abban a korban van, hogy érti.
Amúgy még az jutott eszembe, hogy a sapka nem nyomja-e valahol, vagy nem tetszik más miatt...
Igaz, nekem lányaim vannak, de van olyan, hogy egy bizonyos darabot nem akarnak felvenni valami okból. Ilyenkor segít, ha többől választhatnak.
Még ezzel megpróbálkoznék. Induláskor választhasson két sapkából.
első
Öltözködés közben mindig mondom Neki,kell a kalap,mert ha nem beteg lesz és a csúnya kórházba kell menni,nem játszótérre haverkodni.Aztán belemerül a játékba és csapja a földhöz,én meg vissza a fejére és rászorítom a tenyeremmel,és mondom otthagyod,mert azonnal hazamegyünk ha nem.Mára már ott tartunk,hogy még Ő szol ha lefújja a szél a fejéről,és az ajtóban szól:sapka!!
Egyébként 22 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!